Troškove kućnih ljubimaca (njemacka)

Gospođetina 👑

Buduća legenda
Moderator
Poruka
31.935
Koliko izdvajamo za troškove naših ljubimaca ?

Kornjace našle su se na prvom mjestu u ocjenjivanju prvenstveno zbog dugog vijeka trajanja. Neke vrste žive i do 120 godina. Stoga je sasvim moguće da životinja ostane u porodici nekoliko generacija. Uz prosječan životni vijek od oko 95 godina, troškovi održavanja od oko 300 eura po godini života iznose ukupno 28.750 eura uz troškove nabavke od oko 245 eura.

Međutim, vlasnici plaćaju znatno manje za životinju za koju bi mnogi očekivali da će biti na vrhu ljestvice. Čovjekov najbolji prijatelj košta oko 1241 euro godišnje. Uz troškove nabavke, koji prema računici iznose oko 670 eura za psa srednje veličine, to iznosi 16.800 eura tokom cijelog života psa. Oprez: brzo se mogu pojaviti veći troškovi za životinje s pedigreom, psa na popisu ili posebno veliku rasu.

Najpopularniji njemački ljubimac, mačka, zauzela je treće mjesto u ocjenjivanju: 17,5 miliona baršunastih šapa živi u stanovima i kućama u zemlji 2020. To odgovara četvrtini svih domaćinstava. Ako ste zainteresovani za mačku, trebalo bi da uzmete u obzir prosečan životni vek od 15 godina. Za to vrijeme životinja košta oko 600 eura godišnje, dakle skoro 10.000 eura ukupno.

IMG_4543.jpeg

Da li ste o tome razmišljali pre nabavke kucnog ljubimca ?

Kornjace našle su se na prvom mjestu u ocjenjivanju prvenstveno zbog dugog vijeka trajanja. Neke vrste žive i do 120 godina. Stoga je sasvim moguće da životinja ostane u porodici nekoliko generacija. Uz prosječan životni vijek od oko 95 godina, troškovi održavanja od oko 300 eura po godini života iznose ukupno 28.750 eura uz troškove nabavke od oko 245 eura.

Međutim, vlasnici plaćaju znatno manje za životinju za koju bi mnogi očekivali da će biti na vrhu ljestvice. Čovjekov najbolji prijatelj košta oko 1241 euro godišnje. Uz troškove nabavke, koji prema računici iznose oko 670 eura za psa srednje veličine, to iznosi 16.800 eura tokom cijelog života psa. Oprez: brzo se mogu pojaviti veći troškovi za životinje s pedigreom, psa na popisu ili posebno veliku rasu.

Najpopularniji njemački ljubimac, mačka, zauzela je treće mjesto u ocjenjivanju: 17,5 miliona baršunastih šapa živi u stanovima i kućama u zemlji 2020. To odgovara četvrtini svih domaćinstava. Ako ste zainteresovani za mačku, trebalo bi da uzmete u obzir prosečan životni vek od 15 godina. Za to vrijeme životinja košta oko 600 eura godišnje, dakle skoro 10.000 eura ukupno.

Pogledajte prilog 1420826

Jok, ko sto nisam razmisljao o troskovima za dete, tako nisam ni za psa.

Jednom sam pročitala podatak: kad bi se na gomilu stavio novac koliko se za jedan dan u cijelom svijetu potroši na kućne ljubimce, ta količina novca bi bila dovoljna da ne bude nijedno gladno dijete na cijelom svijetu godinu dana.

Smem da se kladim da se mnogo vise potrosi na cigare i alkohol.

Jednom sam pročitala podatak: kad bi se na gomilu stavio novac koliko se za jedan dan u cijelom svijetu potroši na kućne ljubimce, ta količina novca bi bila dovoljna da ne bude nijedno gladno dijete na cijelom svijetu godinu dana.

Može biti

Opet moram reci na zapadu su ljudi ipak ddarezljivi i podržavaju dosta organizacija koji pomažu

A sta bismo tek uradili kad bismo rasporedili bogatstvo jednog ilona maska npr

A sta bismo tek uradili kad bismo rasporedili bogatstvo jednog ilona maska npr
Ma nisam ja protiv, kakvi, ja silne pare dajem na hranu za pujde i mace, uličare i uličarke :heart:
Samo mi palo na um to što sam pročitala. Niko ne izračuna koliko pušač potroši para na cigarete još usput ubija i sve oko sebe. Ljubimci su nešto što je ugoda duši, srcu i oku.

koliko hrane se baca, ne samo da bi se nahranila sva deca nego i svi ljubimci.

Nisam ni znala da postoji osiguranje za kućne ljubimce. Oko 100 evra je godišnje kod nas sada sam pogledala.

Postoji

Ona placa čini mi se da je rekla oko 42 eura mjesecno

Takodje mi je ispričala da u tim ponudama raznih osiguranja postoji ogromna razlika to jeste da ne pokriva svako osiguranja kompletno sve i da je od velike važnosti citati sitno štampano gde je navedeno šta sve pokriva

E sad ona je uzela kompletni paket uključujući i operacije iako kastriranje kod labrador ženke ne snose !

Ja za mog Bigla placam malo preko 200, kod Pande.

Bas ću je pitati kod kog osiguranja je ona osigurala

Samo znam da je više njih zvala dok ss nije odlucila

Osigurala je za redovne odlaske kod veta i vanredne nedaj bože operacije i slično

Za bigla nisam nešto upoznata samo znam da pse da pedigreom imaju svoje “slabe tacke“ kako se kaže na srpskom überzüchtet ? Npr mops nosic , labrador zglobovi itd, i to saznanje utice na osiguranje

Za bigl nemam pojma njih slabije i vidjam

Pogledajte prilog 1420826

Zavisi od ljubimca do ljubimca, ovakva kuca koja traži tretmane, masažu i pravi se da veruje u kiropraktiku da bi imala izgovora za još tretmana zahteva brdo para za održavanje:

Zavisi od ljubimca do ljubimca, ovakva kuca koja traži tretmane, masažu i pravi se da veruje u kiropraktiku da bi imala izgovora za još tretmana zahteva brdo para za održavanje:

Zar ovaj cane corso nije previše uhranjen ?

poznajem jednog koji ima takvu vrstu psa dok je bio malen bio je mnogo sladak posle mu uši sjekli sad izgleda kao zver

IMG_4546.jpeg

Back