Tri osobe preminule, više obolelih na kruzeru u Atlantiku - sumnja se na hantavirus

Дремач

Zainteresovan član
Poruka
111
:) на Крузеру.. хтедох написати у наслову, али Крстарица звучи бомбастичније.😉

Да ли мислите да ће бити нове светске пандемије, због овог Хантавируса кога изазивају глодари, мишеви?

Screenshot_2026-05-04-02-45-26-047-edit_com.android.chrome.jpg

https://www.rts.rs/lat/vesti/svet/5...zeru-u-atlantiku-sumnja-se-na-hantavirus.html

RTS

Tri osobe preminule, više obolelih na kruzeru u Atlantiku - sumnja se na hantavirus​

Zaraza je prijavljena na brodu "MV Hondijus", koji je plovio na relaciji između Argentine i Zelenortskih Ostrva. U toku su konsultacije o eventualnoj izolaciji još dva obolela putnika u bolnici na Zelenortskim Ostrvima, nakon čega bi brod trebalo da nastavi put ka Kanarskim ostrvima u Španiji. SZO je saopštila da koordinira aktivnosti nacionalnih vlasti i operatera broda radi organizacije medicinske evakuacije obolelih putnika.

Tri osobe su preminule, a više njih je obolelo nakon sumnje na izbijanje hantavirusa na kruzeru koji plovi Atlantskim okeanom, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Три особе преминуле, више оболелих на крузеру у Атлантику - сумња на избијање хантавируса (илустрација)

Tri osobe preminule, više obolelih na kruzeru u Atlantiku - sumnja na izbijanje hantavirusa (ilustracija)
SZO je, piše Gardijan, navela da je potvrđen jedan slučaj infekcije hantavirusom, dok se još pet slučajeva smatra sumnjivim, pri čemu su od ukupno šest obolelih tri osobe preminule, a jedna se nalazi na intenzivnoj nezi u Južnoj Africi.

Među preminulima su supružnici starosti 70 i 69 godina, dok je pacijent na intenzivnoj nezi 69-godišnji državljanin Velike Britanije.

Zaraza je prijavljena na brodu "MV Hondijus", koji je plovio na relaciji između Argentine i Zelenortskih Ostrva, a njime upravlja holandska turistička kompanija. U toku su konsultacije o eventualnoj izolaciji još dva obolela putnika u bolnici na Zelenortskim Ostrvima, nakon čega bi brod trebalo da nastavi put ka Kanarskim ostrvima u Španiji.

SZO je saopštila da koordinira aktivnosti nacionalnih vlasti i operatera broda radi organizacije medicinske evakuacije obolelih putnika.

Zdravstvene vlasti Južne Afrike ranije su saopštile da je reč o izbijanju "teške akutne respiratorne bolesti", koja je odnela najmanje dva života, dok je treći pacijent hospitalizovan u Johanesburgu.

Portparol ministarstva zdravlja Južne Afrike Foster Mohale rekao je da je kod pacijenta u Johanesburgu potvrđen hantavirus, grupa virusa koja može da izazove hemoragičnu groznicu i teška respiratorna oboljenja.

Kako se prenosi

Hantavirus se najčešće prenosi kontaktom sa urinom ili izmetom zaraženih glodara, ali se retkim slučajevima može da se prenose i među ljudima.

@Берекин ... То сам написао због кликова, ратничког духа овог форума..
И због синхроницитета ове вести са мојим АИ аватаром .
Mišja groznica kako se zove u narodu.

Не знам у ком народу... Али симптоми ове врсте Хантавируса се испољавају на плућним и дисајним органима. Респираторном систему.

Андес хантавирус. По планинама Андима где је у Аргентини овај Холандски брод кренуо.

И изазива га дугорепи пигмејски миш. Односно његове фекалије и урин.

А грозница и бубрези услед Хантавируса су последице Добрава-Београд ДОБВ хантавируса балканских предела које изазива жутоглави миш.

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3586401/

Poslednja izmena:
Gejts, beše li najavio da će nova pandemija biti gora od prošle?
Тако је, дал ово или нешто треће..

Синоћ сам брзом претрагом нашао да је прву изолацију и студију о овом налик Ковиду врсти вируса урадио некакав медицински институт из Вирџиније..
А знамо сви ко тамо има главни штаб..

Ипак треба се озбиљније позабавити дератизацијом глодара и хигијеном и овде.
Неки дан док сам пролазио поред неког контејнера ђубрета, запазио сам нешто ситно сиво да је скакутало по том смећу, а није мачка ни кер које виђам понекад.
И то је било у релативној близини наше тајне безбедносне агенције.
У другим сиромашнијим крајевима ситуација око контејнера је и гора.. А поготово јер је сумњиво смањен број дивљих мачака на улицама. Да би се приоритет дао умноженим шетачима керова.

Тако је, дал ово или нешто треће..

Синоћ сам брзом претрагом нашао да је прву изолацију и студију о овом налик Ковиду врсти вируса урадио некакав медицински институт из Вирџиније..
А знамо сви ко тамо има главни штаб..

Ипак треба се озбиљније позабавити дератизацијом глодара и хигијеном и овде.
Неки дан док сам пролазио поред неког контејнера ђубрета, запазио сам нешто ситно сиво да је скакутало по том смећу, а није мачка ни кер које виђам понекад.
И то је било у релативној близини наше тајне безбедносне агенције.
У другим сиромашнијим крајевима ситуација око контејнера је и гора.. А поготово јер је сумњиво смањен број дивљих мачака на улицама. Да би се приоритет дао умноженим шетачима керова.
Pa ako se proširi na kopno znaćemo.
Pročitam pre neki dan kako je čoveku iz wc šolje iskočio pacov.
Dešavalo se to i ranijih godina, ništa čudno, zaluta po neki iz kanalizacije.
Treba trovati glodare ili će đavo odneti šalu.

@Берекин ... То сам написао због кликова, ратничког духа овог форума..
И због синхроницитета ове вести са мојим АИ аватаром .

Не знам у ком народу... Али симптоми ове врсте Хантавируса се испољавају на плућним и дисајним органима. Респираторном систему.

Андес хантавирус. По планинама Андима где је у Аргентини овај Холандски брод кренуо.

И изазива га дугорепи пигмејски миш. Односно његове фекалије и урин.

А грозница и бубрези услед Хантавируса су последице Добрава-Београд ДОБВ хантавируса балканских предела које изазива жутоглави миш.

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3586401/
1000019946.jpg

Ја сам 3,4 миша у Спаваони у Војсци,само руком стргнуо са сопственог Образа кад ме пробуди..и наставио спавам.
јеубали вас мишеви..ако је миш,није лав.
Мада је овај добар фазон,као роман -Беснило-од Пекића...да се сними Филм.
Ти на Пучини,1000 Км. далеко од Обале,долази смртоносни Вирус,крузераши умиру један за другим,30 мртвих,покушава се нађе Узрок,после 5 дана улете у Шпајз кад из гомила џакова брашна излећу на Хиљаде Мишева који носе смртоносни Вирус и разбеже се по целом Броду,Капетан и Посада крију Инфо да не би дошло до опште Панике,активирају ауто пилота,под окриљем Ноћи спуштају Чамце да би се спасили,ту их запази одоцнели Коцкар из бродског Казина и диже Узбуну,Путници се буде...и сви се међусобно изрокају,само мишеви преживели на Крузеру-Духова :)

Ја сам 3,4 миша у Спаваони у Војсци,само руком стргнуо са сопственог Образа кад ме пробуди..и наставио спавам.
јеубали вас мишеви..ако је миш,није лав.
Мада је овај добар фазон,као роман -Беснило-од Пекића...да се сними Филм.
Ти на Пучини,1000 Км. далеко од Обале,долази смртоносни Вирус,крузераши умиру један за другим,30 мртвих,покушава се нађе Узрок,после 5 дана улете у Шпајз кад из гомила џакова брашна излећу на Хиљаде Мишева који носе смртоносни Вирус и разбеже се по целом Броду,Капетан и Посада крију Инфо да не би дошло до опште Панике,активирају ауто пилота,под окриљем Ноћи спуштају Чамце да би се спасили,ту их запази одоцнели Коцкар из бродског Казина и диже Узбуну,Путници се буде...и сви се међусобно изрокају,само мишеви преживели на Крузеру-Духова :)

У наставку Мишја гробница 2
У магловитој ноћи крузер духова стиже на хрватску обалу, у сплитски луку, где пар рибара се пење унутра и бива уједена заражена, иду у болницу, шире заразу на жену дете у, хрватске власти касно увиђају епидемију, и стављају болницу па цео Сплит у карантин. . Филм прати и љубавну причу о младом товару и његовом френду глодару из Београда који су уз помоћ локалног судије побегли из забрањеног града и упутили се у Београд где су у сенци грања сакупили групу мишева у намери, да и све заразе вирусом, болестима, али херојска група Београдских мачора, лавова, хијена успева да их све уништи.
:)

Poslednja izmena:

Back