Tri godine do iranske atomske bombe?

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma kakav Mosad oni nista ne mogu uciniti.Dzihad je jedna od najvecih duznosti muslimana i Mosad ne moze nista uciniti protiv Dzihada jer Dzihad muslimana je veoma jak.Inace Saudijska Arabija vazi za jednu od najrazvijenijih drzava svijeta i ona spada u ekonomske sile tako da Saudijska Arabija je jedan cvijet Islama koga mi muslimani trebamo da cuvamo.Inace Iran moze napraviti nuklearnu bombu ali to prevashodno treba koristiti muslimanima kako bi primorali Izraelce da se povucu sa okupiranih teritorija.Sto se tice odnosa Saudijske Arabije i Irana mislim da nisu tako ozbiljni i da su odnosi na jednoj korektnoj razini i mislim da nisu na ostrijoj skali tako da mislim da i Sauidijska Arabija podrzava nuklearni program Irana i da zeli imati jednu drzavu koja ce biti super sila u regionu.

Jednostavno Izrael ne bi mogao da prijeti nuklearnim oruzjem jer bi znao da bi na svaki pogrijesan korak reagirao Iran tako da bi se stvari uravnotezile i Izrael vise ne bi mogao biti super sila regiona.Na primjer Izrael ne bi mogao prijetiti nuklearnim oruzjem a Iran bi pritiskom na Izrael mogao da primora izrael da se povuce sa okupiranih teritorija ili bi da zarati a Iran pjesadijski je u premoci tako da bi zbrisao cijeli Izrael sa mape svijeta ne upotrijebivsi atomsku bombu a zna se dobro da Izrael ne bi tada smeo upotrijebiti nuklearnu bombu zbog toga sto bi ima prijetilo istrebljenje jer dovoljno je da se baci na Izrael jedna bomba pa da svi Zidovi nestanu iz Izraela.Ali ipak to je jedna ekstremna mogucnost i ne vjerujem da bi Izrael smio nesto tako uraditi.Znaci postankom Irana kao nuklearne sile Palestinci dobijaju na premoci i stvaraju se veci izgledi za stvaranje nezavisne Palestine.

U jednom takvom dueelu izmedju Irana i Izraela, mislim da bi Izrael izgubio jer Izrael nema ono sto ima Iran i Iran mnogoljudna zemlja i moze pjesadijom doci preko Iraka i Sirije ili izvrsiti desant na Izraelsku teritoriju ili na teritoriju pod Palestinskom kontrolom.Onda nemojte zapostavljati Tursku koja bi rado zeljela da se ozvjeti Izraelu zbog ubistva posade Mavi Marmara i mislim da Izrael ne bi imao snase jer on nema te potencijale da bombarduje Iran jer ce Iran i Turska sravniti sa zemljom Izrael i rijesiti pitanje Palestine jednom za svagda.

Ma nema shanse....Budu li malo blize nuklearnoj bombi, Izrael ce sam poslati jedan skvadron bombardera da te reaktore sravne sa zemljom i to bez da pitaju bilo koga. Pretpostavljam i da SAD nece sebi priushtiti novi rat vec ce pustiti Izrael da se obrachuna sa njima.

Iran bi se mogao braniti od samostalnog izraelskog zracnog napada. Napad bi mozda i uspio ali bi i Izrael tu imao ozbiljne gubitke.

Ipak, mnogo je vjerojatnije da bi takav napad samo djelimicno uspio, tj. samo odlozio neko konacno rjesenje.

Bez Amerike nista z:)

U jednom takvom dueelu izmedju Irana i Izraela, mislim da bi Izrael izgubio jer Izrael nema ono sto ima Iran i Iran mnogoljudna zemlja i moze pjesadijom doci preko Iraka i Sirije ili izvrsiti desant na Izraelsku teritoriju ili na teritoriju pod Palestinskom kontrolom.Onda nemojte zapostavljati Tursku koja bi rado zeljela da se ozvjeti Izraelu zbog ubistva posade Mavi Marmara i mislim da Izrael ne bi imao snase jer on nema te potencijale da bombarduje Iran jer ce Iran i Turska sravniti sa zemljom Izrael i rijesiti pitanje Palestine jednom za svagda.

Pjesadijom preko sunitskog Iraka sa kojim su ratovali 8 godina plus u kojem su jos uvijek Ameri? :lol: Ma paz' da ne bi. :lol:

Turska je clanica NATO pakta, tim putem pogotovo nema prolaska. Neki eventualni desant operacija je ogranicenog karaktera koja u prvi mah moze donijeti iznenadjenje ali ne i konacnu prevagu.

To sve sto petljas su bajke. Dakle - kuda, Mingo? I cime?

Iran bi se mogao braniti od samostalnog izraelskog zracnog napada. Napad bi mozda i uspio ali bi i Izrael tu imao ozbiljne gubitke.

Ipak, mnogo je vjerojatnije da bi takav napad samo djelimicno uspio, tj. samo odlozio neko konacno rjesenje.

Bez Amerike nista z:)

Pa moguce,ali ja ipak mislim da vishe nece prljati ruke na bliskom istoku. Ipak je americka javnost sada veoma neraspolozena za josh takvih avantura. Dace IDF-u sve shto im treba da sabotiraju takve stvari. Imaju oni kapaciteta.

I Iran pretjeruje.Zar je razlog hapsenju samo zato sto osobe klanjaju kao vehabije i zato sto pripadaju Vehabijskom pokretu?To ne znaci da su oni iz Al Kaide jer po tome bi trebala cijela Arabija da se uhapsi zato sto klanjaju po Vehabijskom nacinu.I ja pripadam tom pokretu i ja sam musliman Selefija tako da klanjam kao Arabljani u Saudijskoj Arabiji ali niko nema prava da me hapsi kao Al Kaidu jer to ne znaci da sam Al Kaida.

jel ti pricamo mi da se oni medjusobno nevole,i da se trvu medjusobno
to si ti idealizovao sve u glavi,islam nema veze sa time kako se vodi drzava i razvija ekonomija..islam je u tim zemljama sarena laza i zabava za socijalu
a vrh uziva kako mu se hoce...konkiretno u toj saudijskoj arabiji,ciji princevi svi zive u njujorkuy i kharaju manekenke

Lepo kupi sebi kartu,sedi u avion i otidji turisticki u bilo koju od tih zemalja u koje se kunes,da vidis iz prve ruke kakav je standard,kakav je odnos drzave prema narodu,koliko je vera zastupljena u javnom zivotu i slicno

karta je jedini problem,sve ostalo je dzabalesku

A sta bi falilo planeti da ima jednog Irana koji bi bio nuklearna sila?Mislim da se ide u krajnji rasizam jer ljudi ne daju muslimanima da razvijaju nukleranu tehnolgiju i ne daju da se naoruzavaju nukleranom bombom a nuklearna bomba je potrijebna muslimanima iz cistog razloga zbog Izraela koji ima atomsku bombu.Zasto neko moze podnijeti da Izrael ima atomsku bombu a ne moze podnijeti da Iran napravi nuklearnu bombu?Zasto se ide u jedan klasican rasizam?

Ma kome uopšte trebaju nuklearne bombe, ne treba niko da ih ima

Pa moguce,ali ja ipak mislim da vishe nece prljati ruke na bliskom istoku. Ipak je americka javnost sada veoma neraspolozena za josh takvih avantura. Dace IDF-u sve shto im treba da sabotiraju takve stvari. Imaju oni kapaciteta.

Koliko god da je javnost "neraspolozena", nije spremna trpiti iranske prijetnje po svaku cijenu.

A u slucaju akcije to ne bi bilo nesto poput onoga u Iraku i Afganu, nego prije poput onoga nad Srbijom.

Nemoj da mi diars Saudijsku Arabiju koju ja volim i smatram je liderom muslimana.Saudijska Arabija je postigla zadovoljavajuci standard i standard zivota u Saudijskoj Arabiji je veoma dobar i svi imaju na pretek hranu i mislim da i ostale Islamske zemlje nisu tako ugrozene jer vise je bila SR Jugoslavija ugrozena od svih drzava Afrike pa su ljudi mogli nekako da zive.Isti slucaj je i u Egiptu i ostalim Africkim drzavam da ljudi imaju gdje da se snadju i imaju novca kako bi prehranili svoju porodicu a ako Bog da Inshallah Islamske zemlje ce se oporaviti jer samo je vazno da stane rat i one ce vrlo brzo dostici stopu ekonomske razvijenosti.

jel ti pricamo mi da se oni medjusobno nevole,i da se trvu medjusobno
to si ti idealizovao sve u glavi,islam nema veze sa time kako se vodi drzava i razvija ekonomija..islam je u tim zemljama sarena laza i zabava za socijalu
a vrh uziva kako mu se hoce...konkiretno u toj saudijskoj arabiji,ciji princevi svi zive u njujorkuy i kharaju manekenke

Lepo kupi sebi kartu,sedi u avion i otidji turisticki u bilo koju od tih zemalja u koje se kunes,da vidis iz prve ruke kakav je standard,kakav je odnos drzave prema narodu,koliko je vera zastupljena u javnom zivotu i slicno

karta je jedini problem,sve ostalo je dzabalesku

Lik trza na neko islamsko jedinstvo a ono u praksi jednostavno ne postoji, nije nikad ni postojalo.

Ma kome uopšte trebaju nuklearne bombe, ne treba niko da ih ima

Iran treba imati nuklearnu bombu bas zbog Palestinskog problema jer Iran moze natjerati Izrael da se ponasa u skladu sa Unom i da se povuce sa okupiranih teritorija.Ja sam za to da treba Iran ici do kraja i da treba napraviti nukleranu bombu kako bi postao super sila regiona jer kad jedna Indija moze da ima nukleranu bombu onda zasto to ne moze imati Iran?

Iran treba imati nuklearnu bombu bas zbog Palestinskog problema jer Iran moze natjerati Izrael da se ponasa u skladu sa Unom i da se povuce sa okupiranih teritorija.Ja sam za to da treba Iran ici do kraja i da treba napraviti nukleranu bombu kako bi postao super sila regiona jer kad jedna Indija moze da ima nukleranu bombu onda zasto to ne moze imati Iran?

Da postanu super sila, prvo treba da postanu ekonomska sila ...Ta atomka bi trebala da im bude na zadnjem mestu ... I sve da je i imaju,ne mogu ni prici USA, niti ih mogu na bilo kakav nacin poraziti ...

Lik trza na neko islamsko jedinstvo a ono u praksi jednostavno ne postoji, nije nikad ni postojalo.

Postoji itekako Islamsko jedinstvo i Saudijska Arabija je prva medju muslimanksim drzavama koje gledaju na Islamsko jedinstvo.Da muslimani nisu gledali Islamsko jedinstvo ne bi doslo puno Mudzahedina u Bosnu i ne bi Mudzahedini dosli u Ceceniju da ratuju.Jedidna stvar koja dijeli muslimane su Siije i Sunnije ali nadam se da ce se to prevazici i da ce muslimani biti jedinstveni i da ce htjeti imatri jednu jaku drzavu Bliskog Istoka.

Da postanu super sila, prvo treba da postanu ekonomska sila ...Ta atomka bi trebala da im bude na zadnjem mestu ... I sve da je i imaju,ne mogu ni prici USA, niti ih mogu na bilo kakav nacin poraziti ...

Kako si glup.Iran ne ide na tu kartu da porazi Ameriku kao drzavu nego nuklerana bomba sluzi da bi se drzava Iran zastitila i da bi se mogla oduprijeti svakom neprijatelju.Iran kao odmabrambena sila se moze oduprijeti na taj nacin i Americi a kamoli Izraelu koji je izgubljena drzava ako Iran napravi nukleranu bombu.

Kako si glup.Iran ne ide na tu kartu da porazi Ameriku kao drzavu nego nuklerana bomba sluzi da bi se drzava Iran zastitila i da bi se mogla oduprijeti svakom neprijatelju.Iran kao odmabrambena sila se moze oduprijeti na taj nacin i Americi a kamoli Izraelu koji je izgubljena drzava ako Iran napravi nukleranu bombu.

Iran dok ne postane normalna drzava, ne moze se oduprijeti ni USA ni bilo kojoj vecoj sili ... Razumi to ...Nije ti ovo 15-i vijek ...

Ja sam za to da se na osnovu prikupljenih Mosadovih informacija iranska postrojenja precizno lociraju i uniste.

Yebo pricu, prefrigani Perzijaneri samo kupuju vrijeme a rade po svom. Treba to sravniti dok nije kasno.

Kad ovaj lokalni ljubitelj iranskih nuklearki ovako drobi, mogu samo zamisliti kako su ludi tamo u tom Iranu.

Postoji itekako Islamsko jedinstvo i Saudijska Arabija je prva medju muslimanksim drzavama koje gledaju na Islamsko jedinstvo.Da muslimani nisu gledali Islamsko jedinstvo ne bi doslo puno Mudzahedina u Bosnu i ne bi Mudzahedini dosli u Ceceniju da ratuju.Jedidna stvar koja dijeli muslimane su Siije i Sunnije ali nadam se da ce se to prevazici i da ce muslimani biti jedinstveni i da ce htjeti imatri jednu jaku drzavu Bliskog Istoka.

Ne postoji, ja cu ti sad bez problema naci xy muslimana iz Bosne, Turske ili zapadne Europe koji bi te pljunuli u celo za to sto pricas.

Mislim da to neces docekati jer Iran je jaka drzava i ne moze niko savladati drzavu Iran i to je rekao po stotinu puta predsjednik Ahmedinedzad.Mislis da Iran nema protvzracne rakete?Mislim da ste u zabludi ako mislite da Iran nema nista od naoruzanja.Ta nuklerana postrojenja se ne mogu ni doatci jer su dobro skriveni i mislim da bi tek tada poceo rata kad bi Amerika ili izrael poceo bombardirati Iran.Tada bi goreo cijeli Tel Aviv i Galileja.

Back