Tri datuma koja treba da izbegnete ako idete u Grčku u avgustu

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.498

Tri datuma koja treba da izbegnete ako idete u Grčku u avgustu


Tad može da se desi da satima zaglavite u koloni na graničnom prelazu.


Ukoliko krećete na odmor u Grčku 2, 15. ili 28. avgusta, dobro se naoružajte strpljenjem jer se tih dana očekuju posebno velike gužve kroz Severnu Makedoniju, ali i samu Grčku.

Kada su u pitanju neradni dani, a posebno produženi vikendi za građane Makedonije, uobičajeno je da veliki broj građana koristi to vreme za posetu Grčkoj. Tih dana se stvaraju veće gužve na graničnim prelazima između Severne Makedonije i Grčke. U avgustu je prvi neradan dan za Dan Republike i Ilinden, 2. avgusta. Drugi neradni dan donosi još jedan produženi vikend jer Velika Bogorodica pada 28. avgusta, u ponedeljak, piše Grčka info.

Takođe, 15. i 16. avgusta kada se u celoj Grčkoj neradno slavi praznik Uspenje Bogorodice ili Velika Gospojina gužve su velike na svim putevima, a u letovalištima tih dana slobodan smeštaj se ne može naći ni za jednu noć.

Inače su saobraćajne gužve na graničnim prelazima u avgustu posebno velike u danima vikenda. Dosadašnja praksa je pokazala da su najveće gužve uglavnom petkom i subotom (ulaz u Grčku) i nedeljom i ponedeljkom (izlaz iz Grčke), zatim 1. i 15.-og u mesecu i u danima produženih vikenda u S. Makedoniji. Međutim ukoliko se istim ovim danima na Evzoniju i Bogorodici nađete posle 18 h, čekaćete veoma kratko na prolaz, savetuju.

Praksa takođe pokazuje da ćete najverovatnije kraće čekati ukoliko se na ulazu u Grčku pojavite tokom noći – najkasnije do 3h ujutru. S druge strane, ukoliko je moguće, izbegnite dolazak na Evzoni u šest ujutru po srpskom vremenu ili sedam po grčkom. U to vreme je smena carinika i policajaca i može da se desi da čekate oko pola sata da se smena obavi i pored toga što nema gužve.
 

Back
Top