Trenutno Rusija vrši veliku i stratešku ofanzivnu operaciju u Africi!

Dječko, gubiš se...
cnn-projection.gif
 
Tako gotovo neprimetno ruske paramilitarne formacije poput “Vagnera” pojavile su se i polako preuzele kontrolu na ovaj ili onaj način od Francuza. Centralnoafrička Republika, bogata dragocenim metalima i dijamantima, Mali, zemlja prebogata litijumom, uranijumom i manganom, i Burkina Faso bogata zlatom, cinkom, bakrom i manganom su skoro sasvim pod ruskom kontrolom.
Na ulicama Malija vijorile su se ruske zastave i narod je nosio transparente podrške Rusiji, dok su nosili francuske trobojke na kojima je na centralnom, belom polju bio nacrtana mrtvačka lobanja u znak odbojnosti prema Francuzima.
Osim zemalja o kojima smo pričali i druge bivše francuske kolonije poput Nigera okreću leđa Francuskoj i traže podršku Moskve. Tako je predsednik Nigera, Mohamed Bazum najavio vojnu saradnju sa Rusijom, praktično zabivši nož u leđa Francuskoj koja se posle poraza povukla iz Malija u Niger.
Francuska je na rubu strateškog poraza u Africi - posebno posle njenog poraza u operaciji “Barkhane” koja se vodila od 2014-2022 godine kada su Francuzi na zahtev novih vlasti (pro-ruski opredeljenih) morali da se povuku iz Malija i svoje jedinice smeste u Nigeru.
Ruski uticaj se širi i više, ovog puta ka Nigeru ali i Senegalu, uporištu Francuske gde su sve češće anti-francuske demonstracije. Afričke zemlje su uvidele da po njihovom mišljenju ruske anti islamističke operacije daju rezultate i stabilnost koju Francuska i NATO nisu mogle da donesu.

https://www.republika.rs/svet/svet/402038/ruski-uticaj-u-africi

Dok Moskva ratuje u Ukrajini, njeni plaćenici utvrđuju se u Centralnoafričkoj Republici. Rusija se tu od 2018. bori na strani predsednika Fostena Aršanža Tuadera protiv koalicije pobunjeničkih grupa Patrioti za promenu. Danas vagnerovci, kako je za “Njujork tajms” napisao Rodžer Koen, dominiraju Centralnoafričkom Republikom, bogatom zlatom i dijamantima.

https://www.blic.rs/vesti/svet/svi-...=push&utm_campaign=2023-01-02-SVI-PUTINOVI-RA

Rusi u Africi kao i u Aziji imaju bolji i uspešniji uticaj. Po azijskim i afričkim zemljama mogu naći lojalne režime i dovesti vlasti koje im odgovaraju. U Evropi u suštini jako teško mogu nešto tako izvesti, zato je Ukrajina nekako najtvrdji orah.
Iz Afrike mogu da gradjaju Amerikance u Bondstilu.
Pošto je Afrika ispod Kosova to znači da će im raketa završi u dupe američko.
A to boliiiii.... Uh...
 
Баш чудно што "афрички људождери", како их својевремно назва перјаница другосрбијанштине, не воле своје "усрећитеље" и дојучерашње "цивилизаторе", већ се окрећу Русима.
 
Ljudski resursi. Narod visokog IQ

Uvek kroz istoriju Evropa je bila najbolja zemlja sveta a rusko-šumska pederacija najgora
Nije uopšte. Osmanlije su za par stotina godina stigle od najmoćnije i najbogatije države na Mediteranu do Bolesnika na Bosforu, sve zahvaljujući fiskalnoj dominaciji - uterivali ogromne namete državama po Evropi, pa zaboravili da rade.
 
Ljudski resursi. Narod visokog IQ

Како примећује наш изузетни стручњак за проблеме мозга Сергеј Савељев, код Европљана се током последњих хиљаду и по година може запазити процес смањивања мозга, повезан са западноевропском еволуцијом која представља жестоку социјалну селекцију засновану на конформизму. А што је човек више „комфоран“ мањи је полиморфизам, мањи је мозак.​

Uvek kroz istoriju Evropa je bila najbolja zemlja sveta a rusko-šumska pederacija najgora

Андреј Фурсов: Шта скрива фатаморгана западног благостања

 

Back
Top