- Poruka
- 73.938
Pa i ne znam baš. Kurkuma jeste indijski šafran, ali šafran koji je začin i to jako skup, i kurkuma koja je jeftina, pripadaju različitim porodicama biljaka...kurkuma je mislim ono što su nekad zvali šafran
u vreme naših baka :baba:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa i ne znam baš. Kurkuma jeste indijski šafran, ali šafran koji je začin i to jako skup, i kurkuma koja je jeftina, pripadaju različitim porodicama biljaka...kurkuma je mislim ono što su nekad zvali šafran
u vreme naših baka :baba:
M jokovo da ubiješ nekog ili sebe![]()
Mozda su istog roda,ali isto nisu,safran je i dalje uzasno skupal ok nije čudo što su davali bogatstvo tad za začine![]()
Pa i ne znam baš. Kurkuma jeste indijski šafran, ali šafran koji je začin i to jako skup, i kurkuma koja je jeftina, pripadaju različitim porodicama biljaka...
Ne vredi, nemam više babu da je pitam.Žuta boja korijena čini ga čestim nadomjeskom za skupi šafran,
ne znam šta su ranije koristili za žućenje ali nešto od toga jesu
https://hr.wikipedia.org/wiki/Kurkuma

nemoj opet neko zdravlje plizEvo,nasla sam novi recept
Ne vredi, nemam više babu da je pitam.![]()
"Jedan od faktora jeste kratka sezona cvata, naime, šafran cveta svega 3 sedmice u godini.Žuta boja korijena čini ga čestim nadomjeskom za skupi šafran,
ne znam šta su ranije koristili za žućenje ali nešto od toga jesu
https://hr.wikipedia.org/wiki/Kurkuma
pozajmim ti ja jednuNe vredi, nemam više babu da je pitam.![]()
Mojoj babi na jednoj kutiji pisalo "brašno", a unutra bila so.ima možda u patinom kuvaru da se pominje
imam porculanske kutijice za začine i na jednoj ima "šafran"ali ne piše jel visokobudžetni
one kao stare so šećer biber itd

to je iz vremena kad su tek bili počeli da mi rastu brkovi, sad su mnogo veći..Prepoznao sam heroinu sa vencem na glavi...
Pošalji mi njen cv.pozajmim ti ja jednu![]()

омг за шта ти је то надам се да није за лебаNego,gde ja da nadjem indigo prah?
Pa piše da se kurkuma naziva i indijski šafran...To su dve razlicite stvari