Tregeri za muškarce

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
56.407

Tregeri – aksesoar za muškarce sa stilom​


tregeri-muski.jpg


Tregeri su po malo zaboravljen modni dodatak, ali čini nam se da se vraćaju na velika vrata kada je muška moda u pitanju. Da li su oni izbor smelih i modno osvešćenih muškaraca? Nastali su pre svega iz praktičnih razloga, ali vremenom su dobili drugi i primarni oblik, jer su korišćeni sve više kao modni detalj. Mogu biti od tkanine ili kože, kopčaju se metalnim kopčama ili dugmetima za pantalone.
muska-moda-683x1024.jpg

Navodno prvi muškarac koji je nosio tregere bio je Britanac Albert Tarston (Albert Thurston), koji je početkom 19. veka snabdevao gospodu najfinijim modnim detaljima, a čije ime danas nosi poznati brend tregera. U to vreme tregeri su imali samo praktičnu svrhu jer su se nosili ispod potkošulja, ne bi li lepo pridržavali pantalone. Tokom istorije tregeri su imali svoje zvezdane trenutke i vrlo rado ih je nosila bogata gospoda.
tregeri-modni-detalj-786x1024.jpg

Danas se tregeri nose uz pantalone, džins, šorc. Nose se uz košulje, ali takođe i na obične pamučne majice. Postoje razni dezeni tregera i neretko su deo i svečanog muškog odela. Mogu da se nose uz cipele, ali u toku dana idu savršeno i uz starke. Tregeri su postali zaštitni znak mnogih muškaraca, pa jedan od najpoznatijih svetskih novinara Lari King se ne pojavljuje bez njih. U poznatom filmu Vol Strita, Majkl Daglas nosi tregere i tako ih je učinio besmrtnim, pa ih i danas nose mnogi brokeri. Osim Majkl Daglasa, nosio ih je i Danijel Krejg u filmu o , Džejmsu BonduKasino Rojal.

Nekoliko modnih saveta za nošenje tregera​

Kada su modna pravila u pitanju, da se ne bi desilo da pogrešite, podsećamo vas da kaiš i tregeri nikako ne idu zajedno. Još jedno pravilo je da uz poslovno odelo, nikako ne nosite elastične tregere sa metalnim kopčama. Tregeri savršeno idu uz kravatu, ali i leptir mašnu, tako da za šta god se odlučiti, nema greške.
 

Back
Top