Trebali ovde šta da se menja?

Black Wolf

Iskusan
Poruka
6.970
E ovako imam 60k za novi komp i evo šta sam ja sklopio

AMD X6 Phenom II 1055T
Asus M4A88TD-V EVO/USB3
1TB Samsung SpinPoint F3
2x2GB 1600MHz Kingston HyperX CL9
Cooler Master Elite 430
Chieftec APS-650C 650W

Lomio sam se bio između MSI 460 Hawk i radeon 6850 ali na kraju sam odlučio ako već imam integrušu da budem par nedelja na njoj dokle ne prodam ovu oju trenutnu šklopociju i od tih para dodam i kupim 560 Ti twin frozr u svakom slučaju ovih preostalih 16k neće nigde pobjeći ,takođe kakvo je trenutno stanje sa ovim spinpointom na it svetu sam čitao da je na početku došla neka skrnava serija koja se kvarila ko blesava.

U Atomcomputersu je prilikom zadnje posete sajtu WD Black Caviar FAEX 1002 od 1 TB bio 7500, pet godina garancije, malo skuplji, ali 5 godina garancije + poznati WD kvalitet , mnogo bolja kupovina ...
I ja bih hteo WD black seriju ali videću kako će mi se uklopiti u budžet ,mada razmišljam se da ako ne budem mogao njega da uzmem da umesto ovoh spinpointa uzmem WD blue seriju koliko sam shvatio ona je između green i black.

E ovako imam 60k za novi komp i evo šta sam ja sklopio

AMD X6 Phenom II 1055T
Asus M4A88TD-V EVO/USB3
1TB Samsung SpinPoint F3
2x2GB 1600MHz Kingston HyperX CL9
Cooler Master Elite 430
Chieftec APS-650C 650W

Lomio sam se bio između MSI 460 Hawk i radeon 6850 ali na kraju sam odlučio ako već imam integrušu da budem par nedelja na njoj dokle ne prodam ovu oju trenutnu šklopociju i od tih para dodam i kupim 560 Ti twin frozr u svakom slučaju ovih preostalih 16k neće nigde pobjeći ,takođe kakvo je trenutno stanje sa ovim spinpointom na it svetu sam čitao da je na početku došla neka skrnava serija koja se kvarila ko blesava.
Tih 650 wati će ti biti malo ako uzmeš 560 ili 6850 barem 750 wati hbg tako ti je to kada grafa može da povuče i đerdap.
i zašto se sakatiš na 880 čipsetu kada za iste pare možeš imati 890 čipset koji je barem 10% bolji.

prvo pravilo za sistemski disk uzimaj što brži hdd .
Ja bih uvek pre uzeo wd od 500gb i 64mb keša nego spinpoint od 1 tb i 16 mb keša.
Spinpoint ima 32MB keša što nije toliko loše mada i ja bih volio da imam para za SSD :D ,koliko sam video 890 chipset za ove pare jedino ima od biostara a asus je ipak proveren kvalitet :) zar nvidia ne preporučuje min napajanje od 550w za ovu grafu zar ovo neće biti dowoljno?

I5 je skupli za jedno 4k a neka normalna ploča verovatno za nekih 2k ,pre bih da štedim za kraticu nego za chipset jer neverujem da ću da će performanse biti mnogo veće sa boljim chipsetom za razliku od bolje grafike :)

Zavisi šta ti je prioritet. Ja volim prvo napraviti dobru osnovu, a ostalo se kasnije može dograditi po potrebi.

Ti radi kako tebi odgovara, naravno:ok:

Zavisi šta ti je prioritet. Ja volim prvo napraviti dobru osnovu, a ostalo se kasnije može dograditi po potrebi.

Ti radi kako tebi odgovara, naravno:ok:

Kad bih znao da ću imati kasnije para za nadogradnju možda bih uradio ovako kako si ti rekao ali kad bih ti reko kakva mi je trenutna konfiguracija shvatio bi da neradim upgrade često tako da sad želim da dobijem što više za pare ali hvala na predlogu u svakom slučaju :)

U Atomcomputersu je prilikom zadnje posete sajtu WD Black Caviar FAEX 1002 od 1 TB bio 7500, pet godina garancije, malo skuplji, ali 5 godina garancije + poznati WD kvalitet , mnogo bolja kupovina ...
Требало би овде да поставимо анкету или тему са опкладама које ће све фирме пропасти у наредних 2,3,5 година,чисто да људи буду свеснији колико вреди гаранција у Србији а онда да прецртавамо једну по једну.

MSI recimo ima ploču sa soketom P 67 po gotovo istoj ceni kao i ta ploča : http://www.itsvet.com/proizvod/msi-p67a-c45-b3/comp_comp_mboard/24/1772
Opet procesor je skuplji za 4 k :)
Требало би овде да поставимо анкету или тему са опкладама које ће све фирме пропасти у наредних 2,3,5 година,чисто да људи буду свеснији колико вреди гаранција у Србији а онда да прецртавамо једну по једну.
Pa šta i da propadne odneseš komponentu direktno kod uvoznika ionako sve te ostale firme šalju kod njih kad ti nešto crkne.
Kad se već pominje WD, samo jedno upozorenje:

WD Caviar Green HDDs Suffer From a Critical Design Flaw

Green nikako, a ne bih preporučivao ni Blue, koji imam ja, i uopšte mi se ne sviđa.

Hvala na savetu :)

Brate iskreno za te pare nista nemoj da menjas, konfiguracija je odlicna, mada jedino sto po meni treba promeniti je hard, mislim ja bih ti preporucio da uzmes neki hard sa vise kesa ali normalno manjeg kapaciteta, ali kako god tebi vise odgovara!
Uh našao si da postaviš odgovor posle mesec dana :D U svakom slučaju uzeo sam sledeće:
AMD X6 Phenom II 1090T
Asus M4A88TD-V EVO/USB3
1TB WD Caviar Black
2x2GB 1866MHz Exceleram Black Shark
Cooler Master Elite 430
Chieftec CFT-750-14CS 750W

Grafu kupujem za nekih mesec dana.

Back