Trebaju li se kršćani moliti javno?

Eleleth

Veoma poznat
Banovan
Poruka
10.312
Trebaju li se kršcani moliti javno?
Ne:
“Kad se molite, ne cinite kao licemjeri! Oni se najradije mole u sinagogama i na uglovima ulicnim, da upadnu ljudima u oci. Zaista, kažem vam: Oni su vec primili placu svoju.” Kad ti hoceš da se moliš, udi u sobu svoju, zatvori vrata i moli se Ocu svojemu u tajnosti! Otac tvoj, koji vidi u tajnosti, platit ce ti. ( Matej 6:5-6)

Da:
“Hocu dakle, da se mole muževi na svakome mjestu, podižuci ciste ruke bez gnjeva i svade.”( 1. Timoteju 2,8)

Ne:
“Kad se molite, ne cinite kao licemjeri! Oni se najradije mole u sinagogama i na uglovima ulicnim, da upadnu ljudima u oci. Zaista, kažem vam: Oni su vec primili placu svoju.” Kad ti hoceš da se moliš, udi u sobu svoju, zatvori vrata i moli se Ocu svojemu u tajnosti! Otac tvoj, koji vidi u tajnosti, platit ce ti. ( Matej 6:5-6)

Da:
“Hocu dakle, da se mole muževi na svakome mjestu, podižuci ciste ruke bez gnjeva i svade.”( 1. Timoteju 2,8)

U apostolsko vrijeme Crkva je bila gonjena, te se prvi hriscani (muzevi) nisu smjeli javno okupljati, niti su smjeli imati svoje javne hramove. Moliti se na svakom mjestu znaci da se mogu moliti u bilo kojem objektu za koji nadju da nece biti otkriveni, a to su mogle biti privatne kuce, supe, katakombe...

U apostolsko vrijeme Crkva je bila gonjena, te se prvi hriscani (muzevi) nisu smjeli javno okupljati, niti su smjeli imati svoje javne hramove. Moliti se na svakom mjestu znaci da se mogu moliti u bilo kojem objektu za koji nadju da nece biti otkriveni, a to su mogle biti privatne kuce, supe, katakombe...

Ništa ti ne shvaćaš.
Niti znaš zašto sam uopće temu otvorio i koja je poanta?
Ne samo ovu nego sve teme u ova dva dana.

Ništa ti ne shvaćaš.
Ти никако да схватиш да твоје теме мало кога интересују! До сада си отворио једно 150 тема и на њима све укупно имао 200 постова, који нису твоји.

Сваки дан по пет тема отвориш, како ти не досади више, видиш ли да ниси занимљив? Гностицизам људе не интерсује, друже, овај пдф форсира суботаре и атеисте, а они много лепше приповедају бајке о истини. Пробај на неком другом пдф. можда неког успеш да убедиш у та богохулна тумачења писма.

Tvoja misao stremi u pogresnom pravcu, te je vracam pa pravi put. Pomazem ti da shvatis i ono sto je prosto, a tebi vrlo daleko i nedokucivo.

Nisi ti uopće shvatio zašto sam ja temu otvorio,samo ti se to čini.

A o pomaganju možemo razgovarati kad prvo sebi pomogneš jer očito ne znaš kako ni sebi a kamoli drugome.
I zašto bi tko kome pomagao ovde?
Nije ovo socjalna služba.Ovo je forum gdje se raspravlja .
To samo kršćanima ta demagogija je u glavi.

Ти никако да схватиш да твоје теме мало кога интересују! До сада си отворио једно 150 тема и на њима све укупно имао 200 постова, који нису твоји.

Сваки дан по пет тема отвориш, како ти не досади више, видиш ли да ниси занимљив? Гностицизам људе не интерсује, друже, овај пдф форсира суботаре и атеисте, а они много лепше приповедају бајке о истини. Пробај на неком другом пдф. можда неког успеш да убедиш у та богохулна тумачења писма.

To ti samo misliš.
Hvala na brizi.
Nekako mi ne djeluješ suvislo.
Koja bogohuljenja?
Pa samo citiram bibliju.
Je li i to zabranjeno?
Pa to je kršćanska biblija,nije moja niti moga ćaće.

A što se tiče broja odgovora na moje teme ,to me uopće ne zabrinjava jer znam da na prste među milion možeš nabrojati
onih koji misle svojom glavom.Ovde nije izuzetak.
Tako da ništa ne čudi.Najveći odgovor imaju teme koje su propast za čovjeka.

Poslednja izmena:
Ništa ti ne shvaćaš.

Хахахаха, а видим ја гомилу смешних и бесмислених тема ових дана и још се питам како тог што поставља није блам да показује толико очигледно незнање и неразумевање тематике око које се толико труди..... :hahaha: опрости мом незаустављивом нападу смеха....

Ne:

Da:
Da probam da objasnim svojim rečima kako sam ja shvatio:

Kada se molite, nemojte se moliti reda radi da bi drugi videli kako ste vi pobožni, već se molite iskreno srcem.
Kada se molite, nema potrebe da izgovarate gomile praznih reči, jer Bog već zna šta vama treba. Dovoljno je da kažete: "Neka bude volja Tvoja", jer je volja Njegova jedino što nama može doneti dobro (čak iako se kosi sa našim trenutnim željama).
A ako se iskreno molite, svim svojim bićem, onda možete da se molite gde god vam padne na pamet.

Хахахаха, а видим ја гомилу смешних и бесмислених тема ових дана и још се питам како тог што поставља није блам да показује толико очигледно незнање и неразумевање тематике око које се толико труди..... :hahaha: опрости мом незаустављивом нападу смеха....

Smej se brate ,smeh leči.
Samo prvo ubiješ pa kažeš ne ljuti se.
To je proračunato,hm tvoja stvar.
Ja se ne vređam tako ne brini.
Ništa ti ne shvaćaš zašto uopće sam temu otvorio.
Još jedan nažalost.

Ne:

Da:

Jos jedna od suprotnosti..
Gde god da se molimo, ako je to iskreno, BOG ce nas cuti.
Molitva je radi nas, BOGU to ne treba, ON vec sve zna.

Back