Umri_muski
Legenda
- Poruka
- 66.322
U mom internom izrazavanju stvarnost nije isto sto i realnost....realnost je reality, a stvarnost je ono sto osoba smatra kao stvarnost..ne vidi ona realnost, nego stvarnost...e sad, posto je to meni jednostavno , nije mi jasno zasto to nije svima jednostavno rec koja je bar intuitivno jasna..То је степен стварности одн. мера колико је нешто стварно. Мада, можда се користи и као синоним за реалност одн. стварност. У сваком случају, није исто што и мапа одн. представа реалности.
Vidis da je Hegel to uzeo kao aksiomu , tj on se toliko vezao za stvarnost da je pretpostavio da ne postoji mogucnost korekcije, inverzne funkcije prenosa da tako kazem telekomunikacijski , ili elektrotehnicarski , koja kompenzuje prenosnu funkciju realnost u stvarnost kod osobe...pa je iz stvarnosti informise kakva je realnost...
Posto osoba stalno percipira samo stvarnost, koju moze logikom da modelira i modelira je logikom....pa tako moze da stvara i inverznu funkciju koja to potire, tu sklonost ka zabludi....To funkcionise cak i kad je nemoguce...npr crnci nemaju osecaj hladnog i da se ne bi prehladili posto osecaj hladnog nema veze sa tim da li ce se prehladiti ili nece, onda uvode kuhinju sa dosta belog luka....a za korekciju koriste temperaturu termometra koji je napolju...sto mi ne radimo jer nama na subjektivan osecaj hladnoce utice i vlaznost i vrlo se poverljivo odnosimo prema nasim dodatnim senzacijama u odnosu na crnce, jer su empirijski tacne kod vecine, ali nisu tacne, jer svi imamo uvid u prehladjene na prelazima godisnjih doba i promenama vremena kad se prevare....tj njihova percepcija uopste nije tacna u samozastiti tela od prehlade...
Ja mora da dodam da meni na osecaj hladnog utice i dosta faktora, tipa da li sam pod napadom virusa, jer mi to unese hladnocu u telo , iako nije pala temperatura, ali i druge pojave, npr smanjen metabolizam, unos alergijskih materija...secer kod mene licno hoce da mi smanji osecaj toplote u okolini...ucini je hladnijom...duvanje vetra, vlaznost zimi mi prodje kroz kosti iako nemam reumu , ali od malena mrzim te hladne magle...
Poslednja izmena: