Treba li vratiti pionire?

И ти мој! :heart:

Ми смо као њих двојица!

Pogledajte prilog 1650096
Dok nije došlo do svađe.

🥰

Koliko je taj film meni dobar, mogao bi gledati milijun puta.

Svaki puta kada pogledam ovu scenu sa Spasiteljem bude mi toplo i milo oko srca, pomislim na Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Gospodina Premijera Andreja Plenkovića i Председникa Републике Србије, Господинa Председникa Александpa Вучићa, kao i na njihove Apostole iz HDZ-a i SNS-a, koji su Spasitelji ove dvije napaćene države.

И да славе Председника Вучића!

не баш сад у толикој мери , али ти пионири су имали неке позитивне елементе и пожељно је вратити , али наравно не у облику у ком су били , него као нека врста заклетве на верност држави јер те у принципу управо та заклетва и држи целог живота .

Dok nije došlo do svađe.

🥰

Koliko je taj film meni dobar, mogao bi gledati milijun puta.

Svaki puta kada pogledam ovu scenu sa Spasiteljem bude mi toplo i milo oko srca, pomislim na Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Gospodina Premijera Andreja Plenkovića i Председникa Републике Србије, Господинa Председникa Александpa Вучићa, kao i na njihove Apostole iz HDZ-a i SNS-a, koji su Spasitelji ove dvije napaćene države.
Најбољи филм! И најбоља сцена! И јесу се посвађали, али је Јуда на крају опростио Месали!

не баш сад у толикој мери , али ти пионири су имали неке позитивне елементе и пожељно је вратити , али наравно не у облику у ком су били , него као нека врста заклетве на верност држави јер те у принципу управо та заклетва и држи целог живота .

Zakletva koju te primoraju da polozis sa sest godina dodje zalog tvog zivota?

Ne osecas da te neko nezrelu nasamario da se dobrovoljno prijavis kao mleveno meso za svaku budalu na vlasti.

Jedine osobe koje sam razumela u ludom ratu naseg detinjstva dodju one majke koje su zapucale u Sloveniju da vrate svoju decu.

Moje dete ce ici u rat tacno nikada, makar ja morala da perem sudove u zaledjenom aljaskom selu.

Ne ginu klinci za pretke vec za one koji su rat zamesili.
Kako su ga zamesili tako ce se i dogovoriti. I njihovoj deci nece faliti ni dlaka sa glave dok tudjoj deci ispiraju um od jaslica ne bi li im bez otpora prokockali zivot.

Zivot bilo koga od nas vredi vise. Mnogo vise.

Ne, nema ko da vaspitava pionire, nije to drk.anje djoke...
Mozes onu nemacku varijantu , jugend, to mozes, fashizam i slicno , sve to moze, ideoloski , ali pedagoski kao sto su bili pioniri, to ne moze..

Zato ne..

Resenje nije u globalnom i kolektivnom nego u individualnom i getoizovanom...suvise je napredovalo degradirano tako da je jedina sansa individualnost u slicnom, tj getoizacija...

Zamisli sad kad bi pravio pionire, imao bi u jednoj skoli cetnicke pionire, u drugoj Titove, u trecoj partizanske, u cetvrtoj fashisticke, u petoj antiromske, u sestoj bi bili femi emo u sedmoj gej pionircici, tj ne bistate, ne znam kako se to kaze..kad nisu za razdvajanje polova...

Taman za krvave obracune...

Zakletva koju te primoraju da polozis sa sest godina dodje zalog tvog zivota?

Ne osecas da te neko nezrelu nasamario da se dobrovoljno prijavis kao mleveno meso za svaku budalu na vlasti.

Jedine osobe koje sam razumela u ludom ratu naseg detinjstva dodju one majke koje su zapucale u Sloveniju da vrate svoju decu.

Moje dete ce ici u rat tacno nikada, makar ja morala da perem sudove u zaledjenom aljaskom selu.

Ne ginu klinci za pretke vec za one koji su rat zamesili.
Kako su ga zamesili tako ce se i dogovoriti. I njihovoj deci nece faliti ni dlaka sa glave dok tudjoj deci ispiraju um od jaslica ne bi li im bez otpora prokockali zivot.

Zivot bilo koga od nas vredi vise. Mnogo vise.

То је свечана заклетва и нико није приморавао , био је лепо упакован концепт заклетве ..бити веран и одан друг , поштовати све људе који желе слободу и мир ..то су позитивне вредности које и као систематске вредности држе човека на правом путу .

То је свечана заклетва и нико није приморавао , био је лепо упакован концепт заклетве ..бити веран и одан друг , поштовати све људе који желе слободу и мир ..то су позитивне вредности које и као систематске вредности држе човека на правом путу .

Pa...jesu li bili verni i odani drugovi?

Nece biti da vredi sta kazemo, vec sta radimo.

Koliko poznajes onih rodjenih '60-ih i '70-ih koji su polagali tu zakletvu a daleko su od odanih, vernih drugova koji jezde kroz zivot na talasima morala?
Iskreno mislim da je moja generacija daleko bolja. Tom generacijom se niko nije bavio, bili smo izmedju, ali ja ne znam za tucu u gimnaziji. Ostali smo jedna od mirnijih generacija.

Moralno drustvo ne daje zakletve vec daje primer.
Ako modeli ne valjaju, nece valjati ni rezultat tog vaspitanja.

Pa...jesu li bili verni i odani drugovi?

Nece biti da vredi sta kazemo, vec sta radimo.

Koliko poznajes onih rodjenih '60-ih i '70-ih koji su polagali tu zakletvu a daleko su od odanih, vernih drugova koji jezde kroz zivot na talasima morala?
Iskreno mislim da je moja generacija daleko bolja. Tom generacijom se niko nije bavio, bili smo izmedju, ali ja ne znam za tucu u gimnaziji. Ostali smo jedna od mirnijih generacija.

Moralno drustvo ne daje zakletve vec daje primer.
Ako modeli ne valjaju, nece valjati ni rezultat tog vaspitanja.

Наравно зависи од тога како су прихватили заклетву , нису се сви срцем заклињали ..као и приликом служења војног рока , то је све индувидуално

And I felt His voice take the sword out of my hand.

:heart2::heart2::heart2:
Да. Јуда је то,чини ми се, у овој сцени рекао :

1732963571397.jpeg

Баш недавно је био Бен Хур репризиран на Б92. Тада сам се сетио свог детињства, када сам као мали гледао тај Диван Филм! Уводна сцена у срце удара!

:heart: :heart: :heart:
Bože dragi, kako ima finih osoba tamnije boje kože, ipak nisu baš svi loši.

🥰 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ 🐈‍⬛

Sada bi @момоа rekao da to iz mene progovara ona mrvica dobrote koja mi je ostala u tamnom srcu.

Back