Treba li vratiti pionire?

А то има везе са силовањима, пљачкањима и пропалом економијом ? Шта има везе ?
Са убиством патријарха Викентија, какве то све има везе ? Никакве.
Па није их срамота, сметала им градња храма Светог Саве.
И до дан данас филм о силованом Ђорђу Мартиновићу је забрањен, никада није пуштен ни на једној телевизији а био је и у комунистичко време забрањен.
О силовању и злостављању да не говоримо.
И то је теби добро време ?
Па да је економија била добра, што се распала као кула од карата ?
Ево ти мало како изгледа то твоје лепо време.

Бонови за бензин из 1983,
th.jpg
То је било после Титове смрти кад је Милка Планинц увела свеопшту штедњу. То је рађено намерно да се растура држава.

А то има везе са силовањима, пљачкањима и пропалом економијом ? Шта има везе ?
Са убиством патријарха Викентија, какве то све има везе ? Никакве.
Па није их срамота, сметала им градња храма Светог Саве.
И до дан данас филм о силованом Ђорђу Мартиновићу је забрањен, никада није пуштен ни на једној телевизији а био је и у комунистичко време забрањен.
О силовању и злостављању да не говоримо даље јер је било много случајева али се све то вешто заташкавало
И то је теби добро време ?
Па да је економија била добра, што се распала као кула од карата ?
Ево ти мало како изгледа то твоје лепо време.

Бонови за бензин из 1983
th.jpg
Ovaj bon je bio iza Titove smrti

Neda mi se citati ono sto smatram pukom neistinom .
Није то неистина већ теби сметају чињенице.
Све је то лако проверљиво и докази постоје.
То што се теби то не свиђа и што се правиш да то не видиш то је твој избор.
Немаш аргументе, а сви знамо да су комунисти отимали и земљу и куће коме се шта свидело, а у затворима су убијали за лепе ципеле а о судовима и фингираним суђењима да не говоримо.
Колико је само људи убијено у затвору без суда и пресуде.
То што то теби не смета је твој избор.
Проблем је што ти време безакоња хоћеш да прикажеш у неком светлу које не показује све већ само оно што теби одговара.

Није то неистина већ теби сметају чињенице.
Све је то лако проверљиво и докази постоје.
То што се теби то не свиђа и што се правиш да то не видиш то је твој избор.
Ne smetaju mi činjenice , i svaka istina mi se svidja pa taman bila i negativna istina .
Gle ja sam tvrdim i činjenica je da Tito i njegovi komunisti dok je on bio živ nije kriv za rasulo Jugoslavije. Krivi su oni koji su napravili ovaj rat. A to se zna koji su to likovi Tj bivši Titovi pioniri i omladinci . To ti je ono : imao otac 6 sinova i bili najbogatiji u selu dok je babo držao uzde , kada je babo preminuo njegovi sinovi postali pljačkaši svojega ognjišta a njihova djeca Tj unuci od babe postali ubice izmedju sebe

Tko je silovao i tko je pljačkao ?? Tko je branio ?? Gle ti koji su to radili za mene ne pripadaju ljudskoj rasi, osobito silovatelji i pljačkaši .
Сврати на форум историја, много тога ти је промакло. Ја сам ти навео укратко, ако те баш интересује, ти провери ко је био Ђорђе Мартиновић, зашто је силован и зашто се његов документарни филм до дана данашњег налази негде у бункеру као забрањени филм.

Сврати на форум историја, много тога ти је промакло. Ја сам ти навео укратко, ако те баш интересује, ти провери ко је био Ђорђе Мартиновић, зашто је силован и зашто се његов документарни филм до дана данашњег налази негде у бункеру као забрањени филм.
Dobro on je bio silovan , tko ga je silovao ? I zašto ovo sada pišemo ovdje gdje nije mjesto ove teme ?jel on jedini bio silovan ili ima ih vise ? Evo reci ću ti svakoga silovatelja treba kazniti, nije bitno tko je i šta je .

То сад глуматаш. Шта си ти знала о естетици у тим годинама.

Mi smo generacija barbika i princeza produkcije Dizni, sa zeljom da postanemo sutra balerine.

Nikada nisam ni razmisljala o tim hrapavim maramama i znackama.
Zbog ovog komentara sam porazmislila...

Mozda i nije bio problem u kapi koliko u deci koja stoje mirno i slusaju naredjenja.
Mozda sam se plasila skole i htela da drzim roditelje za ruku.
Mozda nije bio problem u vaskama, mozda nisam htela da spavam daleko od roditelja.
Mozda nisam davala poverenje nepoznatom vaspitacu jer mi je receno da moram da mu verujem.
Ionako sam ispisana istog dana iz vrtica kada sam i upisana zbog reke suza.

Nisam bila ni izvidjac, nisam spavala po satorima, nisam volela utakmice, koncerte, tesko sam naucila da plivam, tesko sam naucila da vozim biciklicu, na skolskom krosu sam pala, sve sto je podrazumevalo mogucnost da padnem, da me povrede, da me neko koga ne poznajem cuva, da mi govori sta da jedem, da nemam gde...a da cutim i gutam.

I takve dece je bar petina od ukupnog broja dece. Ja sam bila prosecna klinka, malo maza, malo plasljiva.

I sada...jel fer tu decu nabiti u redove, sprovoditi strogu disciplinu, govoriti im sta moraju da misle ako su dobra deca?
Jel shvatas koliko se oni tu lome?

Masovke bi morale biti dobrovoljne.
Ko zeli da bude izvidjac, neka se dobrovoljno prijavi...i bice u svom drustvu.
Kome se lica razliju u masi, ko se mase plasi, taj za masu i nije.

Tako da...verovatno nije bio toliki problem u plavoj kapi koliko sam ja imala zelju da se osetim sigurno uz ljude koje volim.
I zbog takve dece cu uvek biti glasno protiv bilo cega prisilnog, uniforme, crkve, partizanskog sleta...sve je meni to isto.

Poslednja izmena:
Боли ме к. за пионире, али у то вријеме био је неки макар привид озбиљности и дисциплине, сређености, правца за дјецу итд. Код нас у школи није се могло дивљати, викати, проблеме стварати без посљедица. Наставник је знао бацити кључеве и пуштити крв на глави и то без плача! И нико није одговарао, добро си прошао ако родитељи не наставе да те грде или чак туку! :mrgreen:

Back