Treba li ukinuti peticije?

loken

Zainteresovan član
Poruka
119
Veliki pozdrav svim sretnim prosvjednicima, nesretnim demonstrantima, siromašnim nezadovoljnicima i potlačenim revolucionarima.

Welcome, willkommen, benvenuti, dobrodošli u svijet peticija u kojem jedan potpis mijenja sve.

Pridružite se i već sutradan će zli vladari napustiti zemlju, svi ćemo procvjetati od sreće. Izabrat ćemo novog predstavnika i iskorijeniti nezaposlenost, cijene će pasti, a plaće porasti. Banke će novac koji nemaju masovno posuđivati po niskim kamatnim stopama, i prirodni resursi će se u bezgraničnim količinama klonirati sami od sebe. Svi će živjeti život kakav se samo poželjeti može. Novi vladari će biti pošteni i odgovorni od prvog trenutka krunisanja.

Već nam je ušlo u naviku i postalo najnormalnije da nas mediji obmanjuju, a političari i mega-korporacije lažu.
No u našoj društvenoj zajednici postoje i oni od kojih očekujemo iskrenost i poštenje, na primjer razne udruge, organizacije i aktivisti.

Od navedenih aktivnosti za pravednu borbu je nemoguće živjeti iz jednostavnog razloga što ne donose novac.

Pitanje: da li je je opasno grupacijama s hvale vrijednim namjerama pokloniti povjerenje i podršku, a prije toga se ne informirati koliko su one vjerodostojne? Odgovor: DA.

Kako je najlakše utvrditi da li neka organizacija zaslužuje naše povjerenje i podršku? Lako, dosta je naime samo slijediti novac, novac je najbolji govornik.

Koji je dakle pravi razlog zbog kojeg nas raznorazni aktivisti, udruženja i organizacije konstantno pozivaju da potpisujemo svakakve peticije, iako unaprijed dobro znaju da od toga nema nikakve vajde? Probajmo pogoditi:

Peticije Online - Peticija Protiv Peticija
 

Back
Top