Treba li ukinuti opste pravo glasa?

Da li ste za ukidanje opsteg prava glasa?

• Ukupno glasova
    22

Nikola Tajland

Iskusan
Poruka
5.211
Ja smatram da treba iako bih licno bio pogodjen tim ukidanjem.
Elem, smatram da treba ukinuti pravo glasa
- u inostranstvu (ako ti je stalo dodji u Srbiju pa glasaj. Ionako je svako ko zivi u inostranstvu prijavljen i u Srbiji)
- Robijasima
- Penzionerima (odradili smo svoje i vise ne doprinosimo preterano drzavi, drustvu, ekonomiji)
- svima koji su dobili drzavljanstvo u proteklih 5 godina.

Dakle, da glasaju samo oni koji aktivno ucestvuju u razvoju drzave i oni koji su buducnost drzave (18+) a ne mi koji smo odradili svoje ili koji zivimo u inostranstvu, robijasi, krimosi....

Poslednja izmena od moderatora:
Nije bitno koliki je broj.

Penzosi?
Da, nigde im to pravo nije ukinuto. Tacno. Ali da li je to pravo ok?
To je valjda ustavno pravo a da bi promenio ustav moraš na referendum i plus da 2/3 parlamenta to odobri. Teško bi se to pod jedan izglasalo na referendumu i pod dva svi političari vole da dobijaju glasove upravo preko starije populacije u staračkim državama poput Srbije.

- u inostranstvu (ako ti je stalo dodji u Srbiju pa glasaj. Ionako je svako ko zivi u inostranstvu prijavljen i u Srbiji)
- Robijasima
- Penzionerima (odradili smo svoje i vise ne doprinosimo preterano drzavi, drustvu, ekonomiji)

Dakle, da glasaju samo oni koji aktivno ucestvuju u razvoju drzave i oni koji su buducnost drzave (18+) a ne mi koji smo odradili svoje ili koji zivimo u inostranstvu, robijasi, krimosi....

Да, сматрам да треба укинуту гласање увођењем царизма са свим правима императору.
За цара мислим да бих ја био најприкладнији.
Ограничио бих себи царевање на десет година а дотле бих именовао наследника јер свака власт квари.

Poslednja izmena:
- Robijasima

Имам предлог да се привремено, до увођења царизма, укине право гласа млађима од 50 година јер сматрам да су такви политички још зелени.

Gluposti.
- Robijasima

Jok. Pravo glasa treba ukinuti neobrazovanima i onima čiji je IQ<90. Time bi se glasačko telo u Srbiji smanjilo za bar 2/3. I treba glasače izdeliti u centurije i tribuse kao u Rimu do dolaska na vlast diktatora i ratnog zločinca Cezara. Ne vredi svačiji glas isto. Zašto da samo penzionere isključimo iz izbornog procesa?

- Robijasima

Da li takođe podržavaš lapot?

To je valjda ustavno pravo a da bi promenio ustav moraš na referendum i plus da 2/3 parlamenta to odobri. Teško bi se to pod jedan izglasalo na referendumu i pod dva svi političari vole da dobijaju glasove upravo preko starije populacije u staračkim državama poput Srbije.
Ma jeste.....Ustav....

Ali ovo je ionako samo diskusija koju, naravno, niko ne ferma

Iako meni fali još samo 20 godina do toga, misli da svima preko 75 treba ukinuti to pravo.
Jeste čista diskriminacija, ali na taj način bi poštedeli mnoge starije građane muka i glavobolja prilikom izbora.
I ne bi morali da gledaju N1 da znaju za koga da glasaju.
Ovako, gledaju taj dosadni suvoparni program. Muzike, nema, humora ponekad, sve u svemu, nije to kanal za matorce.
Mogli bi onda bez ikakve bojazni da će da sagreše da gledaju... npr. Svinjformer. Jeste da i tamo mjuz deficitaran, al brate, smejurija po ceo dan.

Да ли у ове спадају инвалидски пензионери, на пример, они са 25 или 30 година старости? Пензионисани пилоти, такође? Или они са дуплим пензијским стажом? Има и оних са превременом пензијом, шта са њима?

Шта ћемо са младим човеком који се тек удомио и оженио, добио дете које је нешто са задњег седишта аутомобила у вожљи нешто тражило, отац се окренуо и изазвао тешку саобраћајку у којој је у другом аутомобилу страдала породица а овај добио 6 година затвора? Хоћеш ли и њега елиминисати као гласача?

Да ли у ове спадају инвалидски пензионери, на пример, они са 25 или 30 година старости? Пензионисани пилоти, такође? Или они са дуплим пензијским стажом? Има и оних са превременом пензијом, шта са њима?
Svi penzioneri.

Jednostavno, ogromna vecina penzionera gleda u buducnost samo do kraja meseca... retko ko gleda 10 ili 15 godina u buducnost.
Sa druge strane drzava je drasticno pomerila starosnu granicu (i dalje je pomera) za odlazak u penziju tako da se broj ljudi koji bi bili obuhvaceni ovom merom konstantno drasticno smanjuje

Svi penzioneri.

Jednostavno, ogromna vecina penzionera gleda u buducnost samo do kraja meseca... retko ko gleda 10 ili 15 godina u buducnost.
Sa druge strane drzava je drasticno pomerila starosnu granicu (i dalje je pomera) za odlazak u penziju tako da se broj ljudi koji bi bili obuhvaceni ovom merom konstantno drasticno smanjuje

Значи и студент, уживалац породичне пензије док је редован студент? Или онај двадесетогодишњак који није способан да зарађује и има породичну пензију јер му је отац погинуо на радном месту?

Значи и студент, уживалац породичне пензије док је редован студент? Или онај двадесетогодишњак који није способан да зарађује и има породичну пензију јер му је отац погинуо на радном месту?
Tu treba napraviti izuzetak.
U pravu si, nisam razmisljao u tom pravcu.
Da preformulisem - ukinuti pravo glasa svima koji su u starosnoj penziji.

Back