Treba li u Srbiji zabraniti držanje vatrenog oružja?

Meliot

Elita
Poruka
24.189
Sad vidim, po zna koji put, da bila pucnjava negde u Beogradu. Treba li zabraniti držanje vatrenog oružja civilnim licima? Očito je stvar izmakla kontroli, ljudi se non stop upucavaju, više u ovakvom ludilu niko nije siguran. Donese se lepo zakon da se svo vatreno oružje mora predati policiji, i rešen problem. Ko ne preda drakonske novčane kazne mu slede. Ovo postaje zaista neizdrživo.

Naime, treba da je svako obučen kako da upotrebi vatreno oružje, ma i ako takva veština nikad ne zatreba.
Mi treba da smo o trošku države obučeni kako da se branimo vatrenim oružjem, hladnim oružjem, i goloruki da uradimo sve moguće da ostanemo živi.
Neće dati Bog, ali kao što sam lično trenirana za pružanje prve pomoći i evakuacije za slučaj požara,
nije na odmet da imamo znanja.
Niko to ne uči sa mišlju u glavi da će se sigurno desiti, ali ako se desi-nije loše znati!

Poslednja izmena:
Da ostavi država omladinu da se poubija međusobno do samog kraja? Treba da se zna ko sme da nosi oružje, a to su samo službena lica. Ovo postaje više neizdrživo. Ne brinem se ja za svoju bezbednost, imam ja gde da pobegnem od ovog ludila, ili u mali grad ili na planinu. Ali mi krivo da se mladi ljudi pred kojima je život međusobno ubijaju.

Naime, treba da je svako obučen kako da upotrebi vatreno oružje, ma i ako takva veština nikad ne zatreba.
Mi treba da smo o trošku države obučeni kako da se branimo vatrenim oružjem, hladnim oružjem, i goloruki da uradimo sve moguće da ostanemo živi.
Neće dati Bog, ali kao što sam lično trenirana za pružanje prve pomoći i evakuacije za slučaj požara,
nije na odmet da imamo znanja.
Niko to ne uči sa mišlju u glavi da će se sigurno desiti, ali ako se desi-nije loše znati!
Treba obučiti ljude. Ovako, moram svaki put da pljunem tri crvene minimum u streljani.

Treba obučiti ljude. Ovako, moram svaki put da pljunem tri crvene minimum u streljani.
Treba da smo obučeni i upoznati.Treba da znamo šta da radimo u bilo kakvom slučaju. Ne osećam da mi preti išta, ali stvari se preko noći menjaju. Lako je svetini na severu, ali šta ako sam tu prva na udaru? Šta ako to postane rat kao što ima tendenciju?... Sever neće imati nikakav odgovor.
Sever će, kao i obično biti šokiran. To njihovo šokirano stanje je priča, priča duga desetinama godina.
Šta da radimo mi na jugu dok je sever šokiran?

Treba da smo obučeni i upoznati.Treba da znamo šta da radimo u bilo kakvom slučaju. Ne osećam da mi preti išta, ali stvari se preko noći menjaju. Lako je svetini na severu, ali šta ako sam tu prva na udaru? Šta ako to postane rat kao što ima tendenciju?... Sever neće imati nikakav odgovor.
Sever će, kao i obično biti šokiran. To njihovo šokirano stanje je priča, priča duga desetinama godina.
Šta da radimo mi na jugu dok je sever šokiran?
Sever je...Vojvodina? Naravno da treba obučiti ljude ali nešto imam sumnju u vlast.

Колико знам не даје се дозвола за ношење, него за чување… но људи, све једно носе...
и да, апсолутни сам противник било каквог оружја...

Finci imaju najviše komada oružja po glavi, najveće pijandure i najmanje krivičnih dela sa oružjem. Sve se može.

Da ostavi država omladinu da se poubija međusobno do samog kraja? Treba da se zna ko sme da nosi oružje, a to su samo službena lica. Ovo postaje više neizdrživo. Ne brinem se ja za svoju bezbednost, imam ja gde da pobegnem od ovog ludila, ili u mali grad ili na planinu. Ali mi krivo da se mladi ljudi pred kojima je život međusobno ubijaju.
Ta omladina što maše oružjem po gradu to svakako radi ilegalno, tako da konfiskacijom legalnom oružja se neće ništa postići.

Pa počeće da predaju kad počnu da pršte novčane kazne.
Pa zašto sad onda ne pršte novčane kazne? I sada je nošenje oružja bez dozvole ilegalno.
Oduzimanjem legalnog naoružanja, registrovanog, koje se nalazi na bezbjednom se neće apsolutno ništa postići. Ti koji sada ilegalno nose oružje će nastaviti nositi isto i tada.

Sad vidim, po zna koji put, da bila pucnjava negde u Beogradu. Treba li zabraniti držanje vatrenog oružja civilnim licima? Očito je stvar izmakla kontroli, ljudi se non stop upucavaju, više u ovakvom ludilu niko nije siguran. Donese se lepo zakon da se svo vatreno oružje mora predati policiji, i rešen problem. Ko ne preda drakonske novčane kazne mu slede. Ovo postaje zaista neizdrživo.
Takav se problem rešava pojačanjem policijskih kontrola, udarcima na organizovane kriminalne grupe, udarcina na šverc oružja,... Be tako što ćeš oteti narodu u ruralnim krajevima naoružanje.

U svakom slučaju...neka nam ne bude žao, i da smo svi obučeni za ratovanje. Bog ne dao rat na ovim našim prostorima opet, ali Bog dao da svako zna šta je puška i kako se njome rukuje.
Strano vojno lice mi je bilo na stanu kod mojih roditelja pa sam mu prevodeći naučila svašta.
To treba da znamo svi.
Bukvalno u prevođenju sam rukama uzimala oružje, sklapala i rasklapala... i zaista; Nisam znanje zloupotrebila nikad, ali ga imam za sva vremena, samo jer sam bila prevodilac.
Bog ne dao vremena i mesta... ali je dobro znati. Dobro je znati!

Back