- Poruka
- 2.862
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Austrougarski konjušari se nešto uskopistili, valjalo bi da ovi naši odrade neku vojnu vežbu sa ognjevima i m84kama da im se g*vno smrzneKrvati su izspamovali temu; nije vise ni za *. Neka dodje Hassenpfeffer da je zakljuca.

mislim da svaka zemlja treba imati samo profesionalce, onaj ko zeli ide i radi svoj posao. ionako od ovih amatera nema velike vajde. neko ne zeli nppr.da ubija, neko ne sme, neko je mekog srca, neko....

Сваки прави Србин је војник спреман да у сваком часу када га отаџбина позове узме оружје у руке и да брани оно што је његово!
Унапред ћу да одговорим:
На Космету је готов тек први чин...
Ја сам већ добро наоружан и спреман!
Нека Вајвођани пробају... не био им у кожи!

..pa di vam more..sunce ti...i on hoće stan..i on hoće placu..ma nemoj..a kapetan od belu ladju na Dunavu..ljudi moji manite se vojske..to je vreca bez dna..evo citao sam i ovasim vojnim penzionerima/umirovljenicima..to je tek koma....aj da se vratimo..sta će srbiji vojska..za par godina cete uci u Na/to..zajedno cemo ..arapima lapati naftu(uz amere)..ako odes malo tamo na vojni odjel..(avijacija i vojska)..malo procitas..sta sve pisu.i ..sta sve traze..ebote koda su....dobili sve ratove u zadnjih 20js godina..hoce stanove..plate..uts..sta sve nece.samo traze povlastice...a niko nece motiku i lopatu ..u ruke...svi bi leba bez motike..eeeeee...nema...procitao sam negdje tamo..imate i admirala....pa di vam more..sunce ti...i on hoće stan..i on hoće placu..ma nemoj..a kapetan od belu ladju na Dunavu..ljudi moji manite se vojske..to je vreca bez dna..evo citao sam i ovasim vojnim penzionerima/umirovljenicima..to je tek koma..
..mladim ljudim bih preporučiio da se vataju ..škole..nauke...a za vojsku ionako ima dosta..ibanjeza,sančeza,rodrigeza,,munjoza..itd,..itd...
..pazi ti njega..ljukavo nema shta..
Evo ga još jedan konjušar...
..aj gore na cugu ..ima neka diskusija niko ne zna da odgovori..ajde........pazi ti njega..ljukavo nema shta..
![]()

To lepo zvuci u teoriji, ali mislim da u stvarnosti to nema neku vrednost. Strojeva obuka je ostatak iz antickog doba kada je poredak u borbi bio sve, kao i sinhronizovano i organizovano pomeranje vecih grupa ljudi. Danas to nema praktican znacaj. Dok god vojnici znaju da formiraju kakav takav red na putu za menzu, nema problema. Nema tu potrebe za pompeznim, ustogljenim pokretima. Takodje, komplikovani nacini obracanja i prilazenja su gubljenje vremena i energije, i ne pokazuju koliko neko postuje hijerarhiju. Staro dobro vaspitanje bi trebalo da bude dovoljno, ali u vojsci, ako nadredjenom kazes dobar dan, ima da te ispljuje.
Tako da ne mogu da se slozim sa tobom jer dok god vojska bude obracala paznju na takve stvari i dok god ljude budu zamajavali sa strojevom obukom, zavaravajuci sebe da svi ljudi mogu da hodaju i pricaju jednako, to za mene nece biti ozbiljna vojska.
Dakle vracam se na ono sto sam rekao u nekom od prethodnih postova, treba malo bolje razmisliti da li je gradjanima potreban vojni rok ili kratka vojna obuka koja bi se usresredila na ono najbitnije.
Mi izgubili sve ratove,a imamo drzavu hiljade godina,a vi pobedili sve ratove,pa imate vasu lijepu tek 13 godinica.................uh,ne smem ni pomisliti sta bi bilo,da smo koji rat pobedili..a..bre...pa danas ..vise ..boj ne bije... srce u junaka..vec svijetlo oruzje...(aj da te malo izvadim iz ghovana)..zato ste i izgubili sve ratove..niste imali svijetlog oruzja....kontaš...![]()

Mi izgubili sve ratove,a imamo drzavu hiljade godina,a vi pobedili sve ratove,pa imate vasu lijepu tek 13 godinica.................uh,ne smem ni pomisliti sta bi bilo,da smo koji rat pobedili![]()

. kakvu državu? bez muških 500 godina turskog zuluma
..alooooo.. minken...vidim sluziš..okupatora..Mi izgubili sve ratove,a imamo drzavu hiljade godina,a vi pobedili sve ratove,pa imate vasu lijepu tek 13 godinica.................uh,ne smem ni pomisliti sta bi bilo,da smo koji rat pobedili![]()

(neki dan si mi rekao..pa ti sad vracam)..koji si ti patriota...

. kakvu državu? bez muških 500 godina turskog zuluma
![]()
ako je to bila vaša država, oprosti pogriješio sam
dok smo se mi protiv Turaka borili,vi ste se sa austrougarima,po obicaju lizali. kakvu državu? bez muških 500 godina turskog zuluma
![]()
ako je to bila vaša država, oprosti pogriješio sam
Ne,ja se i ovde borim protiv okupatora..alooooo.. minken...vidim sluziš..okupatora..(neki dan si mi rekao..pa ti sad vracam)..koji si ti patriota...
![]()

Kakva vojska Srbiji treba, mala profesionalna, ili da zadrzhimo regrutaciju kao Nemci? Ako ste za regrutacju, koliko treba da traje vojni rok?