Treba li Srbija da nastavi svoj put ka EU?

Nema ni dobrih kandidata. Ostao škart. Da se prijave UK, Norveška ili Švajcarska, itekako bi bilo volje. Kad si poželjan partner, najmanji problem je volja ;)

A ostali su se priključili nebeskim putem? Isus im pokazao put? Daj malo ozbiljnosti, priključuješ se isto kao i svi ostali. Ako su oni mogli, može svako. Naravno, ako ispuni standarde.

Da, strašan proces odlučivanja. Prosto je čudo kako uopšte funkcionišu. To je sigurno neka Božija volja ;)

Naravno. Ja i reko da treba da radimo na sebi i učinimo sebe poželjnim partnerom. Malo vode u ušima? Aj se vrati i ponovo pročitaj šta sam pisao.

Napisah ti, EU nudi fondove za takve stvari. Samo treba da prijaviš projekte i to je to. Jednostavno i džabe. Ako su mogli Hrvati, pa valjda možemo i mi. Nego se neće, jer tako ne može da se klepa. Ne znam šta te toliko buni oko toga?

I daj malo pozitivnog duha. Malo ti je neozbiljan taj Kalimero stav. Nije moguće, teško je, ne žele nas, svi su protiv nas, oće da nas satru... manje gledaj predsednika, počeo si da se prenemažeš za sve i svašta. Daj malo muda, energije, ambicije... sve se može kad se hoće
Prosto idila.

Misliš da to može trajati još dugo? Pa i zadnji slijepac vidi da ne namjeravate ući u EU. Glumite, ali glumi i Eu, trenutno.

Upravo je to problem, što se kod nas namerno razvlači. Hrvati su sve obavili za 10 godina, od podnošenja zahteva do prijema (2003-2013). Mi smo podneli zahtev tek 2009. godine, Koštunica je sa Dinkićem bio zauzet pljačkaškim privatizacijama a Tadić posle njega, verovatno nije ni znao da to treba da se podnese, bio čovek maneken na televiziji, trebalo mu je par godina da shvati da funkcija nosi i neke obaveze, ne samo zabavu. I onda smo tako podneli zahtev 2009. godine i evo za 14 godina nismo uradili totalno ništa. Od 34 poglavlja, zatvorili smo 2 (!). Totalno tužno. 2 za 14 godina (?!). I onda se ovde javljaju neki pametnjakovići da nam objasne "pa ne žele nas". A zapravo pravo pitanje je "šta smo mi uradili", i još bitnije "ko je odgovoran što nismo ništa". Međutim, kako građane boli ona stvar, neće previše da se opterćuju, teško je preuzimati odgovornost, lakše je misliti kako nas neće pa lagano u bedu i izolaciju. Jedna afrička zemlja posred evrope, što da ne ;)

Upravo je to problem, što se kod nas namerno razvlači. Hrvati su sve obavili za 10 godina, od podnošenja zahteva do prijema (2003-2013). Mi smo podneli zahtev tek 2009. godine, Koštunica je sa Dinkićem bio zauzet pljačkaškim privatizacijama a Tadić posle njega, verovatno nije ni znao da to treba da se podnese, bio čovek maneken na televiziji, trebalo mu je par godina da shvati da funkcija nosi i neke obaveze, ne samo zabavu. I onda smo tako podneli zahtev 2009. godine i evo za 14 godina nismo uradili totalno ništa. Od 34 poglavlja, zatvorili smo 2 (!). Totalno tužno. 2 za 14 godina (?!). I onda se ovde javljaju neki pametnjakovići da nam objasne "pa ne žele nas". A zapravo pravo pitanje je "šta smo mi uradili", i još bitnije "ko je odgovoran što nismo ništa". Međutim, kako građane boli ona stvar, neće previše da se opterćuju, teško je preuzimati odgovornost, lakše je misliti kako nas neće pa lagano u bedu i izolaciju. Jedna afrička zemlja posred evrope, što da ne ;)
Kakvo kvalitetno posipanje pepelom.

ne vidim ništa loše u nudističkim plažama...kome se sviđa to nek se tako ponaša...drugo bi bilo kad bi se podsticala golotinja na radnim mestima, na javnim mestima....

evropske vrednosti su ok...ideja o uniji evropskih naroda, o velikom tržištu bez granica i prepreka za protok ljudi i kapitala je ok...put u evropsku uniju bi bio ok da nije toga da evropskom unijom upravljaju politički komesari globalističke elite koji se sami biraju i kojima se upravlja iz Amerike pa zbog toga EU polako počinje da pada ekonomski i u svakom smislu...
"Ja sam mislio da su evropski ideali želja za pravdom, jednakošću i vladavina prava za sve i svakoga, ali izgleda da sam pogrešio. Vaše mišljenje, trebaju li Srbiji takve stvari koje postoje u EU i koje se propagiraju kao evropske vrednosti poput javnih mesta za prikazivanje golotinje"?

Golotinja kao golotinja jeste simbol slobode a za to nam ne treba EU. Sto se tice jednakosti i prava, e to je samo za elitu.

"Ja sam mislio da su evropski ideali želja za pravdom, jednakošću i vladavina prava za sve i svakoga, ali izgleda da sam pogrešio. Vaše mišljenje, trebaju li Srbiji takve stvari koje postoje u EU i koje se propagiraju kao evropske vrednosti poput javnih mesta za prikazivanje golotinje"?

Golotinja kao golotinja jeste simbol slobode a za to nam ne treba EU. Sto se tice jednakosti i prava, e to je samo za elitu.
EU je mnogo bolje uređeno društvo nego Srbija...nisu problem njihove vrednosti nego to što na čelu imaju samonametnute političke komesare koje kontroliše Amerika tj. globalisti...

Koliko vidim iz nekih prethodnih tema i rasprava vrednosti Evropske unije su sloboda u vidu nudističkih plaža i bazena gde se goli muškarci i žene šetaju i kupaju zajedno onako svi na gomili. Treba li Srbiji nešto takvo? Jer sve su to ,,evropske" vrednosti i slobode, kako ih neki nazivaju.

Ja sam mislio da su evropski ideali želja za pravdom, jednakošću i vladavina prava za sve i svakoga, ali izgleda da sam pogrešio. Vaše mišljenje, trebaju li Srbiji takve stvari koje postoje u EU i koje se propagiraju kao evropske vrednosti poput javnih mesta za prikazivanje golotinje?
Evo šta nas tamo čeka:
"
New pedo flag and “orientation” just dropped. Meet the “YAP” community: Youth Attracted Persons.

According to them, they are oppressed, and you are a hateful, fascist bigot if you oppose them.

Normalizing pedophilia was always the goal. They are the next victim class."
...............................................................................................................................................................

Moraćemo zakonom da zaštitimo jadne pedofile ? :kafa:

Mi u EU imamo nudističke plaže. Ako nemaš nudističku plažu, nema u EU, a ne ne
Pedofili se tamo bune, kažu da su ugroženi, traže prava, DA NEOMETANO SILUJU DECU, da se deca više ne klasifikuju kao deca, da im se zakonski dodeli SEKSUALNOST, još sa navršenih 10 godina života, kako pedofili ne bi bili okrivljeni za silovanje dece.

Jel tamo svet totalno otišao u aut ili je samo Šolc psihički puko, tvrdi da će nemcima biti bolje bez jeftinog ruskog gasa ?:kafa:

Golotinja i jeste jedan od oblika slobode. Sad je samo pitanje ko je na koliko navikao. Sve je stvar izbora. Lično nisam u EU video toliko golotinje da ne može da se izbegne.

Što se tiče EU, koncept je dobar. Mnogo tu ima manjih država, udruživanje je neophodno da bi bili konkurentni. I ono što ljudi ne kapiraju, da bi bilo mira. Raspadom EU kreće rat u Evropi, mnogo je tu zemalja da bi mogle bez tenzija. Ako budu krenuli na vlast da dolaze desničari populisti, teško nam ga svima ;)
Evropski narodi se dakle drže u "demokratskom kafezu " ?
Vatafak!
Šta sve neće izmisliti.:kafa:

Evropski narodi se dakle drže u "demokratskom kafezu " ?
Vatafak!
Šta sve neće izmisliti.:kafa:
Nimalo, EU je zajednica iz interesa, ne iz ljubavi. Evo, Pirgavi odlučili ne želimo EU (iako su ostavili svašta iz EU, npr, ja do Londre i roaming nula bodova, pržim pozive i internet kao da sam u ZG), pa ih pitaš danas šta misle o Brexitu, valjda 65% će reć "zaebali smo se".
EU je genijalna.

Nimalo, EU je zajednica iz interesa, ne iz ljubavi. Evo, Pirgavi odlučili ne želimo EU (iako su ostavili svašta iz EU, npr, ja do Londre i roaming nula bodova, pržim pozive i internet kao da sam u ZG), pa ih pitaš danas šta misle o Brexitu, valjda 65% će reć "zaebali smo se".
EU je genijalna.
Genijalna je u smislu Bidenove kontrole evropskih kolonija. Uz pomoć nekoliko samoizabranih političara matori kontroliše 500 miliona ljudi ?

Savršen model upravljanja novoosvojenim kolonijama. Ovako uspešan model nisu ni Rim a ni Aca Makedonac imali.

EU je kako svi vidimo POLITIČKI SAMRTNIK, njen glas zavisi direktno od miga senilka koji još ne kapira da mu je mama umrla.

Nego, da prestanemo sa foliranjem, svima je ovde jasno da je Senilko samo obična marioneta, da Amerikom skupa sa EU kolonijama upravlja neko drugi.

ZNATE LI VI UOPŠTE LJUDI, KO VAMA KROJI KAPU, KO UPRAVLJA VAŠOM SUDBINOM I VAŠIM ŽIVOTIMA ? :kafa:

Genijalna je u smislu Bidenove kontrole evropskih kolonija. Uz pomoć nekoliko samoizabranih političara matori kontroliše 500 miliona ljudi ?

Savršen model upravljanja novoosvojenim kolonijama. Ovako uspešan model nisu ni Rim a ni Aca Makedonac imali.

EU je kako svi vidimo POLITIČKI SAMRTNIK, njen glas zavisi direktno od miga senilka koji još ne kapira da mu je mama umrla.

Nego, da prestanemo sa foliranjem, svima je ovde jasno da je Senilko samo obična marioneta, da Amerikom skupa sa EU kolonijama upravlja neko drugi.

ZNATE LI VI UOPŠTE LJUDI, KO VAMA KROJI KAPU, KO UPRAVLJA VAŠOM SUDBINOM I VAŠIM ŽIVOTIMA ? :kafa:
Anunakiji, Rotšildi, Soroši... Auuuu, užas, blago tebi, ti si slobodan!

Moj stav je jasan, Ulazak u EU je trebao da bi smanjio korupciju i pljacku drzave Srbije od pasa rata i kriminalaca ali se to nije desilo ni u najavi dok nisu popljackali skoro sve..

Zato i zbog degradacije svega, nije vise korisno biti u EU pod regulacionim uslovima EU....
Svaka cena ka njihovoj regulaciji samo bespotrebno povecava haos u jednoj seljackoj zemlji kao sto je Srbija...koja ne moze da parira EU niti moze da se odbrani od eu..

A da se namestamo kao mete, neka hvala...kao pomoc vise nema sanse, jer je proslo vreme za reagovanje, moral nepostojeci 30 godina, ekonomski moral otisao u tri lepe....moze se sve vrlo brzo uvesti u red, ali tu ce opstati samo lopovi, a ne narod...naroda vise nema...
U tom smislu je totalno nebitno uci u EU...
A stete od ulaska u EU , uuuuu mnoge..
Siromasna poljoprivredna zemlja sa vrlo niskim svesnim potencijalom, ne moze da parira EU privredi nikako , osim psi rata, znaci malobrojni krimi pojedinci..
A otvorena trpeza za EU firme ce doneti njihove krupne monopole...ili domaci kriminalac ili bezlican monopolista....nije neki izbor...

I istovremeno gradjanin treceg ranga...devalviranje sopstvene vrednosti , sa pravom ali svejedno devalviranje...

Back