Treba li SPC modernizovati svoj apostolski rad?

Da, ali i bratstvo i sestrinstvo ne sme da bude raspusteno i da sve ostalo bude prece od molitve.
Licno sam video primer kad sam bio u tom manastiru i ziveo kako djavo bije kad su ljudi raslabljeni i onda lakse upadaju u grehove....
Џаба ти и најјача ревност брате, кад се ти у манстир умешају погубљени гордељивци са митрама, ревносни им увек дођу на нишан, што аутоматски значи гашење молитве и постова, који онемугоћавају скитање, блејање и улетање у бизнисе због којих настају скандали у монаштву...

Sad su duhovno opasna vremena za ovčice. Nedržanje tipika i punog bogoslužbenog dnevnog ciklusa? Onda je rešenje okrupnjavanje.
Решење ће бити масовно истребљење мачем масона са митрама... Чека се Руски цар да вам скрати главу свима у комплету због сатанизма...

Решење ће бити масовно истребљење мачем масона са митрама... Чека се Руски цар да вам скрати главу свима у комплету због сатанизма...
"vam", opet i mene trpaš u isti koš sa tim bezakonicima. Mani se carskih maštarija. Treba organizovati redovno čitanje (pevanje) Psaltira u svim parohijskim hramovima. Ono se može obavljati i bez sveštenika. To je dobra za mirjane, uče se molitvi. Takođe se može prekopirati od rimokatolika zajednička molitva rozarija (ili krunice kako bi rekli Hrvati, zajedničko ponavljanje Bogorodice Djevo sa dodatnim molitvama poput Slava Ocu... Oče naš, Vjeruju na svaku desetinu itd.) u hramu, to sve mogu i mirjani i bez sveštenika. Cilj je da se ovčice uče molitvi i jačaju molitvom, a i da što češće dolaze u hram.
Nedeljne škole i slično su već viši nivo.

"vam", opet i mene trpaš u isti koš sa tim bezakonicima. Mani se carskih maštarija. Treba organizovati redovno čitanje (pevanje) Psaltira u svim parohijskim hramovima. Ono se može obavljati i bez sveštenika. To je dobra za mirjane, uče se molitvi. Takođe se može prekopirati od rimokatolika zajednička molitva rozarija (ili krunice kako bi rekli Hrvati, zajedničko ponavljanje Bogorodice Djevo sa dodatnim molitvama poput Slava Ocu... Oče naš, Vjeruju na svaku desetinu itd.) u hramu, to sve mogu i mirjani i bez sveštenika. Cilj je da se ovčice uče molitvi i jačaju molitvom, a i da što češće dolaze u hram.
Nedeljne škole i slično su već viši nivo.
Рекли смо да сатанистичку сеансу розарији и остале самохипнозе сачуваш за исповест на психијатрији... ако допаднеш неком срећом до ње...

"Letopis velike bitke" je veoma korisna knjiga za proučavanje crkvene istorije. Proučavanje crkvene istorije je neophodno za pravilno razumevanje sadašnjeg stanja.
Ево у једној слици закључак те књиге...

1731868642831.png

Back