Ribar
Poznat
- Poruka
- 9.164
Верујем, не само на овом форуму, могу се прочитати критике рада судова, односно власти, зато што је некоме заплењена имовина да би се наплатио дуг.
Поставља се логично питање: треба ли дугове плаћати или не?
Веома је занимљив последњи пример. Човек је узео компјутерску опрему вредну 1600 евра, очигледно без намере да је плати. Када је дошао судски извршитељ, умро је од срчаног удара.
У овој је држави веома распрострањено схватање да је довољно рећи: «Ја немам!» па да сви дугови буду опроштени.
Изгледа да то тако више не иде!
Само по себи било би то на месту! Ко шта узме нека плати!
Жалосно је што сви који «сажаљевају» дужнике не виде куда то води.
Цитирам текст са стране 24 данашњих «Новости»: «... кад се докопају каквог-таквог посла, муку муче да од газде искамче тешко зарађен динар.»
Ако дугови не морају да се плаћају значи да газде могу тако да се понашају!
По мени власт јесте за осуду што исто тако ревносно не принуди и газде да исплаћују своје раднике и да плаћају све обавезе!
Уместо што власт «омогућава» да свако проверава да ли су му плаћени доприноси, морала би то да ради сама и да жестоко кажњава оне који, из било ког разлога, не плаћају плате и одговарајуће доприносе!
Наравно, последица би била да се и сви остали дугови морају плаћати.
Добро је што је власт уопште почела да принуђује дужнике да плаћају, али није добро што је – као и обично – почела од «ситних риба» а крупне не дира!
Поставља се логично питање: треба ли дугове плаћати или не?
Веома је занимљив последњи пример. Човек је узео компјутерску опрему вредну 1600 евра, очигледно без намере да је плати. Када је дошао судски извршитељ, умро је од срчаног удара.
У овој је држави веома распрострањено схватање да је довољно рећи: «Ја немам!» па да сви дугови буду опроштени.
Изгледа да то тако више не иде!
Само по себи било би то на месту! Ко шта узме нека плати!
Жалосно је што сви који «сажаљевају» дужнике не виде куда то води.
Цитирам текст са стране 24 данашњих «Новости»: «... кад се докопају каквог-таквог посла, муку муче да од газде искамче тешко зарађен динар.»
Ако дугови не морају да се плаћају значи да газде могу тако да се понашају!
По мени власт јесте за осуду што исто тако ревносно не принуди и газде да исплаћују своје раднике и да плаћају све обавезе!
Уместо што власт «омогућава» да свако проверава да ли су му плаћени доприноси, морала би то да ради сама и да жестоко кажњава оне који, из било ког разлога, не плаћају плате и одговарајуће доприносе!
Наравно, последица би била да се и сви остали дугови морају плаћати.
Добро је што је власт уопште почела да принуђује дужнике да плаћају, али није добро што је – као и обично – почела од «ситних риба» а крупне не дира!