ТРЕБА ЛИ НАМ ПУТ У ЕУ ИЛИ ЗАОКРЕТ НА ИСТОК?

"Скретање" на исток?

• ДА

• НЕ, БОЉЕ КА ЕУ

• НАЈБОЉЕ САМОСТАЛНО И НЕЗАВИСНО

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

HEFESTOS 1

Buduća legenda
Poruka
29.659
Ето, био Путин, отишао, по нешто је мало јасније....
Оволики Угвори о пословима, заједничким, бесцаринска трговина, гасовод, и да не набрајам- изгледа да је Србији економски одобрен приступ руском тржишту, можда и због лојалности по питању санкција.
Очито је да је ова посета имала јасан циљ са руске страбе- да учврсти свој углед, позиције и интересе у Србији- то се сасвим јасно види.
У том светлу- да поразговарамо мало о томе- у ком правцу треба ићи, и каква су ваша зазмишљања о тој теми.
Поставићу и анкету.
Изволите....

Због изјава наведених у овом тексту/чланку - ЈА САМ ЗА ЗАОКРЕТ:
Četvrtak 17.01.2019.

Brisel bez komentara na Putina, očekuje posvećenost Srbije Evropskoj uniji

Povodom posete predsednika Ruske Federacija Vladimira Putina Srbiji u Briselu kažu da EU ne komentariše posete lidera drugih zemalja, a istovremeno ističu da Unija od Srbije očekuje da ostane posvećena svojoj evropskoj perspektivi.

- Vlasti Srbije su identifikovale EU integracije kao strateški prioritet svoje zemlje. Očekujemo od Srbije da se ponaša u skladu sa tim obavezama, tako da evropska perspektiva zemlja ostane neugrožena - izjavio je EU zvaničnik za Tanjug.

Povodom najave produžetka Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Rusije, potpisanog 2000. godine, u EU kažu da Srbija može ulaziti u sporazume sa drugim državama i organizacijama do trenutka ulaska u članstvo EU.

- Srbija je obavezna da se povuče iz svih bilateralnih sporazuma o slobodnoj trgovini na dan svog ulaska u EU - rečeno je u Evropskoj komisiji.

U Briselu podsećaju da EU ostaje najvažniji trgovinski partner Srbije sa 63 odsto udela u ukupnoj trgovini, uz očekivanu dobru dinamiku rasta. Istovremeno trgovina sa Rusijom iznosi manje od 10 odsto ukupne trgovine Srbije, navodi se u Evropskoj komisiji.

Sto se EU tice, Srbija treba da se okrene odredjenim zemljama Evrope. To su Austrija i zemlje Visegradske grupe. Dalje, sto tesnja saradnja i integracija sa Amerikom. Tesna saradnja sa Kinom, Rusijom, Japanom, Brazilom, Indijom i Iranom. To je to. Ultrapedero-kvaziliberalni feminofasisti - Nemci, Francuzi i Britanci - daleko im lepa kuca.

Pogledajte te EU politicare (mislim na zapad EU). Kao od plastelina. Gde je tu muskost? Grozni su. Zar ovo treba da bude vodja? Ovakvom coveku ni nacrtanu gusku ne bih dao da cuva https://www.google.com/search?q=rom...yPXfAhUqhOAKHU-jCxIQ_AUIDigB&biw=1360&bih=626 Kakav ruzni prcmoljak :D Uporedite ga sa Trumpom i sve ce vam biti jasno.

Оволики Угвори о пословима, заједничким, бесцаринска трговина, гасовод, и да не набрајам- изгледа да је Србији економски одобрен приступ руском тржишту, можда и због лојалности по питању санкција.
Очито је да је ова посета имала јасан циљ са руске страбе- да учврсти свој углед, позиције и интересе у Србији- то се сасвим јасно види.
У том светлу- да поразговарамо мало о томе- у ком правцу треба ићи, и каква су ваша зазмишљања о тој теми.
Поставићу и анкету.
Изволите....

Put u EU = put u neku novu, jos goru ako smem da primetim, SFRJ.

Stvarno hoceto to ponovo?

P.S. Niko nam ne brani da sve dobro sa Zapada usvojimo i primenimo u Srbiji - prvi sam za to. Mozemo odrzavati i dobre odnose, zasto da ne? Ali uci u EU, tamnicu naroda... Cak i ne moramo sa Istokom, mada ne vidim alternativu. Istok i jeste buducnost, BTW...

Ne bih vas vise zadrzavao...

Poslednja izmena:
Anketa i tema nemaju smisla. Izbor i dilema uopste ne postoje. Istok ne postoji kao opcija jer je Srbija okruzena NATO zemljama i Rusija nema tu sta da trazi niti zeli.
Хвала на коментару, тако се то ради...z:)
Јасан и недвосмислен став, заснован на аргументима које лично видиш као релевантне.
Без ироније....:ok:

Треба погледати просечну куповну моћ Руса и Немаца. Поређење те две категорије даће природан одговор на коју се страну треба окренути.

A da uporedimo kupovnu moc Bugarina i Rusa? Mislim, i Bugarska i Nemacka su u EU i u NATO, pa rekoh isto je...

Треба погледати просечну куповну моћ Руса и Немаца. Поређење те две категорије даће природан одговор на коју се страну треба окренути.
Наивно и површно гледање.
Русија је данас стабилнија земља од Немачке, а планира и на Марс да слети.
Поучени искуством Бугарске, Румуније и Хрватске само далеко од тираније звана Еуропска унија.

Vazda dupe u procepu. :lol:

Ne, problem je ocekivanje da ce neko sa strane nesto kod nas da promeni. A nece.

Mozemo mi sutra u EU, ostacemo isti golje i sve ostalo kao i evo ovog trenutka. I sto je najbolje, ni za 5 godina nece biti bolje, ako sami nesto ne uradimo. A mi biramo Vucica, pa cemo verovatno i za 5 godina birati Vucica, samo cemo biti i u EU.

Primer Hrvatske treba da nam bude najbolji za nauk. Usli u EU i beze - jer se nisu promenili.

Наивно и површно гледање.
Русија је данас стабилнија земља од Немачке, а планира и на Марс да слети.
Поучени искуством Бугарске, Румуније и Хрватске само далеко од тираније звана Еуропска унија.

Srbi su baš naivni, 500.000 ih ima u Nemačkoj, broj se povećava pogotovo medju medicinarima dok u Rusiju ide svega 30.000 gradjevinaca koji posle pljuju sve to jer rade ko konji na minus 30.

Ne, problem je ocekivanje da ce neko sa strane nesto kod nas da promeni. A nece.

Mozemo mi sutra u EU, ostacemo isti golje i sve ostalo kao i evo ovog trenutka. I sto je najbolje, ni za 5 godina nece biti bolje, ako sami nesto ne uradimo. A mi biramo Vucica, pa cemo verovatno i za 5 godina birati Vucica, samo cemo biti i u EU.

Primer Hrvatske treba da nam bude najbolji za nauk. Usli u EU i beze - jer se nisu promenili.

Dobro zboriš. Vidi se da smo mi Hrvati i Srbi prava balkanska brača.

Поставићу и анкету.
Изволите....

Треба нам трећи пут.

Нећемо ни у СССР ни у СССЕУ.

Хоћемо самосталну и суверену Краљевину Србију независну од политичких утицаја са стране и независну од међународних организација у којима се не поштује суверенитет сваке појединачне чланице.

Novčanik u Briselu, srce u Moskvi.

Može i ovako, bogati muž u Briselu, lepi švaler u Moskvi.
Да само је у Бриселу српски новчаник.
Од терористичког бомбардовања српске деце до изношење пара преко ЕУ банако до пљачкашке приватизације.

- - - - - - - - - -

Srbi su baš naivni, 500.000 ih ima u Nemačkoj, broj se povećava pogotovo medju medicinarima dok u Rusiju ide svega 30.000 gradjevinaca koji posle pljuju sve to jer rade ko konji na minus 30.
Нема има их око 200 000.
Толко је и Срба отишло У Царску Русији у време МаријеТерезије.

Хоћемо самосталну и суверену Краљевину Србију независну од политичких утицаја са стране и независну од међународних организација у којима се не поштује суверенитет сваке појединачне чланице.
Ок, легитиман став...
Само- шта ћемо са врло слабом подршком рестаурацији монархије, да сад не ширимо дискусију на ту страну?
Јер, и као република, Србија може да се држи доктрине о самосталности и суверенитету...

Back