Treba li Crkva da pređe na novi kalendar?

Ali jesu na Milankovićev kalendar koji je u stvari reformisani Gregorijanski kalendar.
Миланковићев календар је реформисани јулијански календар и тачнији је и од јулијанског и од грегоријанског. Астрономски најпрецизнији од свих поменутих.
За одређени број година ће почети да се појављују разлике између сва три.

Миланковићев календар је реформисани јулијански календар и тачнији је и од јулијанског и од грегоријанског.
Zavisi kako se posmatra.
Астрономски најпрецизнији од свих поменутих.
За одређени број година ће почети да се појављују разлике између сва три.
Taj Milanković je promašio srednju temperaturu Marsovog tla, tvrdio je da je -17 C a ispostavilo se da je -55 C. Tako da ja više verujem Bogu nego Milankoviću.

Treba li Crkva da pređe na novi kalendar? Od pravoslavnih crkava samo ruska, srpska i jerusalimska, antiohijska i gruzijska crkva nisu prešle na novi Gregorijanski kalendar. Da li je to što SPC nije prešla na novi kalendar mana ili prednost?
Црква има свој сопствени календар већ 2000+ година, и који је у поређењу са осталим новокалендарима једино цикличан... Та цикличност и лакоћа прорачуна му даје предност над осталим Ацикличним " времомерима..."

Зато су грађански календари попут ботаничара Миланковића или јеретика Гргура 7мог, беспотребне секуларизације сакралног и ациклизације цикличног

Zavisi kako se posmatra.

Taj Milanković je promašio srednju temperaturu Marsovog tla, tvrdio je da je -17 C a ispostavilo se da je -55 C. Tako da ja više verujem Bogu nego Milankoviću.
Треба се молити Богу и Богородици за просвећење ума... То увек помаже..

Вера што је једноставнија, јача је и више помаже човеку од многих извиканих "ауторитета" из прошлости, које будућност обично грубо демантује

Bugari, Grci i mislim Rumuni slave Božić po Gregorijanskom kalendaru a Vasrks slave isto kao i SPC.
Не сви Бугари, Румуни и Грци... Прави верници ништа што је забрањено да се мења нису мењали...

То лицемерно политикантско двокалендарисање и двоверје је јадно, промена вере је промена, па макар и суптилна

Back