• Dragi prijatelji, kreiran je nov forum "Socijalna zastita" na kome ce se pricati o svim pitanjima vezanim za ovu aktuelnu temu u drustvu

Tražiti Boga srcem i umom

aeternum

Veoma poznat
Poruka
14.921
Pravo hrišćanstvo ohrabruje na to da se u izgrađivanju vere koja se dopada Bogu uključe i srce i um.


U STVARI, osnivač hrišćanstva, Isus Hrist, poučavao je da moramo voleti Boga „svim svojim srcem“ i „svom svojom dušom“, ali i „svim svojim umom“, to jest intelektom (Matej 22:37). Da, naše mentalne sposobnosti moraju igrati važnu ulogu u obožavanju.


Kada je podsticao svoje slušaoce da razmišljaju o njegovim učenjima, Isus je često pitao: „Šta mislite?“ (Matej 17:25; 18:12; 21:28; 22:42). Slično tome je i apostol Petar pisao suvernicima da bi ’budio njihove sposobnosti jasnog razmišljanja‘ (2. Petrova 3:1).
Apostol Pavle, rani misionar koji je najviše putovao,
podsticao je hrišćane da koriste „snagu svog razuma“ i da ’sami ispitaju šta je dobra i prihvatljiva i savršena Božja volja‘ (Rimljanima 12:1, 2).
Hrišćani samo uz takav temeljan, pažljiv pristup svojim verovanjima mogu izgraditi veru koja se dopada Bogu i koja je dorasla ispitima koji se pojavljuju u životu (Jevrejima 11:1, 6).


Dakle, Bozja rec Biblija kaze da ko trazi Boga svim srcem i svim umom nacice ga...
I ko voli Boga istrazice njegovu rec i volece je i citace je svaki dan
i primenjivace je.
kao sto je Psalmist rekao

Psalmi119 :​

1 Srećni su oni koji žive besprekorno,

koji žive* po Jehovinom zakonu.+

2 Srećni su oni koji se drže njegovih opomena*,+
koji ga traže svim svojim srcem.+

Kako trazite Boga svim srcem i svim umom?
na cemu gradite svoju veru?
 

aeternum

Veoma poznat
Poruka
14.921
„Voli Jehovu, svog Boga, svim svojim srcem i svom svojom dušom i svim svojim umom“ (MAT. 22:37)

Matej 22

On mu je odgovorio: „’Voli Jehovu*, svog Boga, svim svojim srcem, svom svojom dušom* i svim svojim umom.‘+ 38 To je najveća i prva zapovest. 39 Druga, slična ovoj, jeste: ’Voli svog bližnjeg kao samog sebe.‘+

40 Na ovim dvema zapovestima temelje se sav Zakon i Proroci.“+

Znaci da ceo Bozji Zakon se temelji na te dve zapovesti tj nacela.


Rimljanima 13:10

10 Ljubav ne nanosi zlo bližnjem.+ Dakle, ljubav je ispunjenje Zakona.+
 

aeternum

Veoma poznat
Poruka
14.921

Dela apostolska​


17:1 Prošli su kroz Amfipolj i Apoloniju i stigli u Solun,+ gde su Judejci imali sinagogu. 2 Po svom običaju,+ Pavle je ušao u sinagogu i tri sabata je razgovarao s njima iznoseći dokaze iz Pisma.+ 3 Pozivajući se na ono što je napisano, objašnjavao im je i dokazivao da je trebalo da Hrist strada+ i uskrsne iz mrtvih.+ Govorio je: „Isus – o kom vam pričam – on je Hrist.“
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.