trazim odgovor na ovo pitanje

U

unnila

Gost
teoretisati o veri je najapsurdnija stvar na svetu....to je VERA, dakle treba verovati i bez dokaza, rasprave, eseja, objasnjenja itd.pa sad ti ako hoces veruj,a ako neces- nemoj.samo, ako verujes, nemoj da se pitas o tome....smisli sebi neku pricu, neki koncept vere, zivota, boga i prati ga.

Christadelphian

Aktivan član
Poruka
1.554
myst:
svi tvrde kako bog sve vidi. da li to znaci da je on znao da ce sotona pasti :?: i zasto ceo ovaj svet izgleda kao da bog igra kockice. i neka mi se objasni da li je bog stvorio i druge civilizacije na drugim planetama :?:

Bog je sveznajuć i svemoćan
inače ne bi mogao proroke nadahnuti vizijama (dokaz)
Znati nešto unapred nije isto kao nekome dati sudbinu .
Znao je da će sotona pasti i da ćeš ti pitati ovo pitanje .
Kako On ima svoj duh svuda oko nas i svoje glasnike svako ima svog andjela koji nas prati .
Bog nas gleda i čeka nas odazov.
Za druge civilizacije ne možemo znati !
pozdrav

Christadelphian

Aktivan član
Poruka
1.554
Vader:
myst:
svi tvrde kako bog sve vidi. da li to znaci da je on znao da ce sotona pasti :?:
Satana nije pao već ostao Božiji sluga
Tačno je da satana nije pao
pao je andjeo kojeg su nazvali sotonom (narodno verovanje)
Stihovi koji govore da satana služi Bogu
opovrgavaju da je satana biće već naša želja koja nekad može da nas dovede do pravog puta.
Pozdrav

Christadelphian

Aktivan član
Poruka
1.554
unnila:
teoretisati o veri je najapsurdnija stvar na svetu....to je VERA, dakle treba verovati i bez dokaza, rasprave, eseja, objasnjenja itd.pa sad ti ako hoces veruj,a ako neces- nemoj.samo, ako verujes, nemoj da se pitas o tome....smisli sebi neku pricu, neki koncept vere, zivota, boga i prati ga.
Mi ne govorimo o veri već o religiji npr. o hrišćanstvu koje ima svoje osnove u Pismu i istoriji
i to su vrlo dobri dokazi .
Zato vera bez razuma nije ništa .
I lud veruje u nešto , ali to nema veze sa verovanjem u neku religiju koja se bazira na dokazima
Pozdrav

Алjона

Aktivan član
Poruka
1.004
"myst"
-svi tvrde kako bog sve vidi.
- Наравно, кажем још пут Он све види :)
- da li to znaci da je on znao da ce sotona pasti :?:
- Питај Бога :) Тежко је питање :)
-i zasto ceo ovaj svet izgleda kao da bog igra kockice.
- Зашто тако мислиш :?:
-i neka mi se objasni da li je bog stvorio i druge civilizacije na drugim planetama :?:
- Постоје само човек на овај планете и нема нико више: нити друге цивилизације, нити бићама са антенама на главе и плавима ликама :)

Поздрав!

K

Kissko

Gost
myst:
svi tvrde kako bog sve vidi. da li to znaci da je on znao da ce sotona pasti :?: i zasto ceo ovaj svet izgleda kao da bog igra kockice. i neka mi se objasni da li je bog stvorio i druge civilizacije na drugim planetama :?:

Bog ne razmišlja kao mi, ljudi. Na tvoje pitanje ljudski odgovor ne može tačno odgovoriti sa Da ili Ne. Lično mislim, da duhovna dimenzija nije u istom veremenu/prostoru (jako sam mudar, zar ne :lol: )i zato ne funkcioniše kao naša gomilanjem sekunda pa zato tamo ne možemo govoriti o prošlosti, sadašnjosti i budučnosti. Tamo nema praštanja. Jesi il nisi. Ali nema ni žurbe, jer ne umiru. Samo status se jim promeni. Zauvek.

Dalje probajmo ovako, jednom pričom. Zamisli... Ti si npr. jedan fin ali jako jak čovek. Dođe ti komšija i kaže, da je tvoj sin idiot i ne ferma te 5 posto. Zamisli, da TI je od veće važnosti, da tvoj sin dokaže da je on ipak ok dečko nego da njega i komšijo odma prebiješ na mrtvo.
A kad se jednu od obe mogućnosti nedvosmisleno dokaže, ti ćeš tek onda možda izvršiti kaznu. Po tvojoj volji (jer si najjači).
Znači: bio si mudar, pravedan i ljubazan. Do konačnog dokaza. Kad možeš biti i grozan. I naravno dovoljno jak, da možeš da izvršiš kaznu. I svako će znati, da ju je (ako ju je) i zaslužio. Možda se to čini kao igranje kockica, ne znam. Ali lično mislim, da imaš dobar dar zapažanja.

Druge civilizacije? Pa zar nemamo dovoljno posla sa ovom našom? Osečaš se, da imaš premalo posla :lol: ?

T

tsetsa

Gost
Mislim da se vera jednostavno"oseti" ili je imas ili nemas(mislim da je pitanje sredine u tome diskutabilno).Nauka je u tome neka nadogradnja,a ja neke stvari jednostavno prihvatim kao takve-jer osetim,znam, verujem....Da li verujem i vaskresenje?Da.Na isti nacin. Nagledala sam se ljudskih tragedija za tri zivota.... moje iskustvo me uci da samo oni koji veruju lakse prebrode i bolest i umiranje i smrt(koju prihvataju kao nesto ocekivano-ali ne konacno). Drugi, bez vere shvataju smrt kao nesto definitivno, ende, nema vise.Bog vera, jednostavno, postoje u tebi i ti znas...Pozdrav, udavila sam. :wink: :wink:

T

tstesa

Gost
Bog sve vidi- tacno, jer mi deo toga Duha nosimo u sebi- dakle pristupacno je..... Ovo je bila saala. J aponekad imam tu dilemu- narocito kada gledam ljudsku patnju i bolest. Ali zar ne mislih da smo i mi mnogo tome doprineli?Da se mi malo ne ponasamo suvise slobodno na ovoj planeti. Da li posstoji zivot na drugim planetama-dobro pitanje. Da li jer starija vera u Boga ili u teoriju evolucije. Ako podjes od materijalistickog pristupa- pa nijedno od ta dva nismo dotakli! I ne igra to Bog kockice vec ovi slinici sto ne vereuju svojoj desnoj ruci sta im radi leva, ovi sto nam prvo "ukidose veru" pa je onda adaptirase na " komunisticku tekovinu", pa je onda "turbofolkirase"... Ali, ima jos ljudi od kojih mozemo i od kojih nije sramota uciti, jer znaju... Hvala Bogu te postoje. Pozdrav, neka te cuva Bog! :wink: :wink: