Trazim najbolju crkvu

• Začetnik teme Začetnik teme Droid
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Droid

Legenda
Poruka
51.617
Evo ja sam tradicionalni pravoslavac Srbin. I skoro mi dosadilo ovo pravoslavno glupiranje.. Pravoslavna crkva (kao i katolicka) su mi previse kompromitovane. Prvo ova pederastija koja je vrlo rasprostranjena na zapadu, prevelika moc i nehriscansko ponasanje papa tokom istorije i slicno.. a sto se pravoslavlja tice mislim da nije biblijski da se postuje bilo koji svetac, da crkva ima tarifnike za svoje obrede, da ne placa porez i da ima u svom posedu bilo sta, a kamoli imanja i nekretnine koje i dan danas poseduje. Dakle smatram obe crkve za money greedy organizacije.

I sada kao postovaoc Novog Zaveta trazim drugu crkvu neku u kojoj bih mogao da upraznjavam svoju veru iako je sada upraznjavam kod kuce sa Biblijom.

Imate li neke savete?

Koja je verska zajednica najbliza Novom Zavetu?

U svakom zitu ima kukolja. Ako mislis da je Patrijarh Pavle bio licemeran, bolje se ni ne trudi u tom izucavanju Biblije. Pravoslavno ucenje je od svih religija najcistije i ispravnije, zato ostani pravoslavac i pre svega Srbin, veruj u Boga, a uostalom ti da imas tu veru tebi ne bi crkva ni smetala kakva god ona bila, vec bi te ta vera i vodila!

Bingo bb !! I love how u think :P

Isus se nikada nije klanjao ili molio bilo bilo kakvim idolima dok je ziveo na zemlji, niti je ucio druge da to rade.
To je prevara "Vavilona Velikog" cijom casom su svi narodi na zemlji opijeni i dovedeni u zabludu ;-)
Nezaboravite da je Djavo "Zmaj" Satana majstor Obmane i vara citavu nastanjenu zemlju znacima i cudima da zavede ako je moguce i "Izabrane"

Toliko od mene ))

Evo ja sam tradicionalni pravoslavac Srbin. I skoro mi dosadilo ovo pravoslavno glupiranje.. Pravoslavna crkva (kao i katolicka) su mi previse kompromitovane. Prvo ova pederastija koja je vrlo rasprostranjena na zapadu, prevelika moc i nehriscansko ponasanje papa tokom istorije i slicno.. a sto se pravoslavlja tice mislim da nije biblijski da se postuje bilo koji svetac, da crkva ima tarifnike za svoje obrede, da ne placa porez i da ima u svom posedu bilo sta, a kamoli imanja i nekretnine koje i dan danas poseduje. Dakle smatram obe crkve za money greedy organizacije.

I sada kao postovaoc Novog Zaveta trazim drugu crkvu neku u kojoj bih mogao da upraznjavam svoju veru iako je sada upraznjavam kod kuce sa Biblijom.

Imate li neke savete?

Koja je verska zajednica najbliza Novom Zavetu?
Kad imas vremena preporucujem ti da nadjes i procitas knjigu,
Nikolaja Berdjajeva - O savrsenstvu hriscanstva i nesavrsenstvu hriscana
deo iz knjige,

''Uvek treba pamtiti da je Crkva i božanska i ljudska ustanova,da je život Crkve bogočovečanski život,uzajamno dejstvovanje božanskog i ljudskog...Naši savremenici, koji su se udaljili od hrišćanstva, smatraju da je hrišćanska Crkva dužna da se sastoji od savršenih ljudi, od svetih, i osudjuju Crkvu jer je u njoj toliko grešnih ljudi, nesavršenih, toliko loših hrišćana. I tako običan argument protiv hrišćanstva postaje sveargument. Ali u tome i jeste nepoznavanje prirode Crkve. Jer, Crkva i postoji radi grešnika, radi nesavršenih, radi smrtnih... Suština hrišćanstva je u sjedinjenju večnog i prolaznog, neba i zemlje, božanskog i ljudskog, a ne u odvojenosti od prolaznog, od zemlje, od ljudskog...

Ako u Crkvi ima grešaka,krivica nije u Hristovoj Istini, to je krivica hrišćana.Treba Istini pogledati pravo u oči pa opaziti da iz nje izlazi svetlost...''

Bingo bb !! I love how u think :P

Isus se nikada nije klanjao ili molio bilo bilo kakvim idolima dok je ziveo na zemlji, niti je ucio druge da to rade.
To je prevara "Vavilona Velikog" cijom casom su svi narodi na zemlji opijeni i dovedeni u zabludu ;-)
Nezaboravite da je Djavo "Zmaj" Satana majstor Obmane i vara citavu nastanjenu zemlju znacima i cudima da zavede ako je moguce i "Izabrane"

Toliko od mene ))

Kad ono zmaj među "izabranima"...auuu :eek: bruka...))))

postovanje Svetaca je idolopoklonstvo....[/QUOTE

Није већ се кроз њих прославља Господ коме се клањамо.

Glupost. A i njie to jedini problem i uopste ne pitam da li je pravoslavlje istinito. Ja sam s tim zavrsio i Boze me sacuvaj te satanisticke organizacije, koja je zavela malobrojne kao Patrijarh Pavle pokojni sto je bio, a istina je da joj i ogroman broj vernika spada medju licemere. Kako i ne bi bili licemeri kad je ono uvrezeno i u pravoslavnom kleru.

Ja pitam one koji se slazu samnom za savet u pronalazenju najistinitije crkve.

Poslednja izmena:
Kad imas vremena preporucujem ti da nadjes i procitas knjigu,
Nikolaja Berdjajeva - O savrsenstvu hriscanstva i nesavrsenstvu hriscana
deo iz knjige,

''Uvek treba pamtiti da je Crkva i božanska i ljudska ustanova,da je život Crkve bogočovečanski život,uzajamno dejstvovanje božanskog i ljudskog...Naši savremenici, koji su se udaljili od hrišćanstva, smatraju da je hrišćanska Crkva dužna da se sastoji od savršenih ljudi, od svetih, i osudjuju Crkvu jer je u njoj toliko grešnih ljudi, nesavršenih, toliko loših hrišćana. I tako običan argument protiv hrišćanstva postaje sveargument. Ali u tome i jeste nepoznavanje prirode Crkve. Jer, Crkva i postoji radi grešnika, radi nesavršenih, radi smrtnih... Suština hrišćanstva je u sjedinjenju večnog i prolaznog, neba i zemlje, božanskog i ljudskog, a ne u odvojenosti od prolaznog, od zemlje, od ljudskog...

Ako u Crkvi ima grešaka,krivica nije u Hristovoj Istini, to je krivica hrišćana.Treba Istini pogledati pravo u oči pa opaziti da iz nje izlazi svetlost...''

Ako je crkva i ljudska, zasto bih je smatrao za autoritet? Zbog nekih izmisljenih po kanonu obreda? Zbog nekih izmisljenih svetih tajni? No opet... ajde i da se slozim s tobom.. onda bih svakako momentalno svako napustio SPC jer ona i nije crkva .

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back