Tražićemo ukidanje Republike Srpske, pretvorićemo je u 2 kantona

Pogledajte prilog 1563304

„SLOBODNA BOSNA“ IZAZVALA POTRES U VUČIĆEVIM REDOVIMA: Srbijanski ministar branio šefa od Zukana Heleza pa ga još više ukopao...


Pored opskurnog Informera, u akciji „spašavanja“ Vučića angažirani su i Kurir, Pink, Alo, a sada su konačno pravo lice otkrile i nekad ugledne Večernje novosti, danas samo „Novosti“, također medij pod kontrolom Vučićevog režima.


vuci_zuk_sb.jpg

Foto: SLOBODNA BOSNA

Prije 4h

Da „Slobodna Bosna“ svojim tekstovima pogađa direktno u metu, kada je u pitanju pisanje o srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću i njegovim trabantima i poslušnicima, svjedoče brojni udari Vučićevih botova na svaki tekst koji uznemiri njihovog šefa s Andrićevog venca.

No, u kampanju nisu uključeni samo botovi koji sa stotinama komentara zatrpavaju portal „Slobodne Bosne“. U akciju su uključeni svi raspoloživi servisi kojih u susjedstvu ima u izobilju. Pa tako svjedočimo odvratnim, blasfemičnim naslovima i uvredama na račun „Slobodne Bosne“ koje gotovo svakodnevno stižu od strane opskurnih tabloida po Vučićevom kontrolom.

NAKON INFORMERA, ALO I KURIRA, U AKCIJI I NOVOSTI


Pored opskurnog Informera, u akciji „spašavanja“ Vučića angažirani su i Kurir, Pink, Alo, a sada su konačno pravo lice otkrile i nekad ugledne Večernje novosti, danas samo „Novosti“, također medij pod kontrolom Vučićevog režima.

Upravo u Novostima osvanuo je tekst koji potpisuje Vučićev ministar financija Siniša Mali a koji se bavi naslovom i sadržajem teksta objavljenog na portalu „Slobodna Bosna“.

- Ponovo su Republika Srbija i predsednik Aleksandar Vučić tema pojedinih političara iz regiona, i ponovo im smeta naša ekonomska snaga, jačina, činjenica da smo lider u regionu, da životni standard građana raste i kvalitet života se konstantno poboljšava.

Tako smo sinoć imali prilike da čujemo da je ministar odbrane Bosne i Hercegovine i zamenik predsedavajuće Veća ministara Zukan Helez, kako to pišu pojedini portali, “posramio Vučića i preporučio mu da se malo bavi svojim narodom”.

NOVOSTI.jpg


Predsednik Vučić koji se godinama danonoćno bavi našom zemljom, našim narodom, investicijama, daljim poboljšanjem kvaliteta života građana Srbije, treba, kažu, “da se malo bavi svojim narodom”. Možda bi bilo i smešno, da nije apsurdno.

Jasno je da ono što pojedinima najviše smeta jeste jaka i stabilna Srbija, Srbija koja se bori za svoj narod, za svoje nacionalne interese i ni pedalj ne odustaje od svoje slobodarske politike, politike mira, stabilnosti, ekonomskog napretka i razvoja.

Smeta im što je Srbija u prvom kvartalu ove godine vodeća ekonomija po stopi privrednog rasta od 4,7 odsto, što je procena Evrsostata i Republičkog zavoda za statistiku. Dakle, najviši rast u Evropi u prvom kvartalu ostvarila je Srbija, a slede Malta sa rastom od 4,6%, Hrvatska sa 3,9%, Kipar sa 3,5%, Litvanija sa 2,9%, Slovačka sa 2,7%. Istovremeno čak 11 zemalja beleži negativan međugodišnji rast BDP-a, a među njima su Irska, Island, Estonija, Finska, Austrija, Nemačka.

Takođe, kumulativni rast naše ekonomije u period od 2018. do 2023. godine iznosio je 22,2 odsto, dok je u Bosni i Hercegovini bio 17,9 odsto. Samo u 2023. godini naša ekonomija je zabeležila rast od 2,5 odsto BDP, dok Bosna i Hercegovina beleži manji rast, i on iznosi 1,7 odsto.

Pošto volite da se bavite Srbijom, daću vam još malo podataka. Stopa nezaposlenosti je u našoj zemlji iznosila 9,4 odsto u 2023. godini, a u BiH 13,2 odsto. Prosečna zarada u Srbiji je u period januar-mart ove godine iznosila 816 evra, u BiH 130 evra manje, odnosno 685 evra.
Posmatrano samo za Federaciju BiH, prosečna penzija je u periodu januar-april iznosila 314,7 evra, dok je u Srbiji bila 390,3 evra. Istovremeno minimalna zarada u Federaciji BiH je 309,5 evra, a u Srbiji je prešla 400 evra.Nivo stranih direktnih investicija možda i najbolje potvrđuje ekonomsku snagu Srbije i njenu poziciju lidera u regionu, a tako i trna u oku mnogima kojima se to ne dopada. Tokom 2023. godine, Srbija je privukla rekordnih 4,5 milijardi evra stranih direktnih investicija. Za to vreme BiH je privukla 873,5 miliona evra SDI. Dakle, imamo pet puta više SDI samo u 2023. godini.

Naravno, mi nastavljamo ka našem cilju koji smo postavili da prosečna plata 2027. godine bude 1.400 evra, a prosečna penzija i minimalna zarada po 650 evra. Na tom putu od ključnog značaja su nam program “Skok u budućnost – Srbija 2027” i 323 projekta koja ćemo realizovati širom naše zemlje. Naravno, organizacija Međunarodne specijalizovane izložbe Ekspo 2027. godine biće glavni motor daljeg napretka Srbije.
Tako da da, mislimo o svom narodu, o daljem rastu primanja građana, o novim investicijama i projektima, o još boljoj budućnosti Srbije. Ponosni smo na našu zemlju i naš srpski narod i što nikada nećemo odustati od stvaranja još bolje, lepše i uspešnije Srbije, napisao je srbijanski ministar Siniša Mali na društvenim mrežama.

Podsjetimo, ministar odbrane Bosne i Hercegovine i zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Zukan Helez kritizirao je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, nakon Svesrpskog sabora u Beogradu, poručivši mu da se bavi svojom zemljom i niskim primanjima umirovljenika, umjesto što se bavi Bosnom i Hercegovinom.

mali1.jpg


"Ja to vidim kao jedan žal za ono što se nedavno desilo na generalnoj skupštini UN i mislim da je ovo znak nemoći Vučića, a pri tom je po prvi put predsjednik Srbije izašao na čistac. Do sada je on bio čovjek sa dva lica jer je pričao sa Dodikom i predstavnicima Crne Gore koji bi dolazili kod njega sa jednim jezikom, a drugim jezikom predstavnicima međunarodne zajednice. Ipak, ovim se događajem ofirao i pokazao pravo lice i izvršio pokušaj tihe agresije na Bosnu i Hercegovinu. Oni nemaju snagu koju su imali devedesetih i ne mogu više ništa puškom uradit, sad je to pokušaj paprinate agresije na Bosnu i Hercegovinu. Doneseni zaključci nemaju nikakvu vrijednost niti obavezu, to je za njihove mase. Ja opet i ovdje želim da poručim nikada neće doći do cijepanja države Bosne i Hercegovine i ako se to pokuša - to je sukob. Ovdje odgovorno tvrdim da se zna ko bi u tom sukobu da narodski kažem izvukao deblji kraj", kazao je Helez.
Također je ponudio i svoje riješenje i potrebne naredne korake:

"Umjesto da mi podnesemo apelaciju Ujedinjenim narodima i kažemo da se RS više tako ne može zvati pri čemu ne govorim ništa protiv naroda koji živi tamo, ali ona nije samo srpska. Znamo da je nastala agresijom, genocidom, nastala je progonom, paljevinom, silovanjem i logičan slijed stvari nakon usvojene rezolucije je to da mi tražimo, a nije isključeno da nećemo tražit - da se promjeni naziv Republike Srpske", naglasio je Zukan Helez.
Helez je pozvao predsjednika Srbije Vučića da se brine o svom narodu i svojim penzionerima.

"U pripremi za ovo gostovanje vidio sam da je najniža penzija u Srbiji 326 maraka, u Bosni i Hercegovini 570 jer je u Rs nešto ispod 300 maraka. Poručujem tim liderima da malo misle o svom narodu, ukoliko ga vole, a da se okane Bosne i Hercegovine. Po stoti put ponavljam kao ministar odbrane Bosne i Hercegovine – nikada nećemo dozvoliti da se bilo koji pedalj džave Bosne i Hercegovine odcjepi", kazao je ministar Helez.

AKO LAŽE KOZA, NE LAŽE ROG

Vučićev ministar za „posebne namjene“ Siniša Mali, mogao je malo pročitati i šta pišu mediji u Srbiji pa bi saznao kako je portal Nova.rs prikupio i usporedio podatke o visini penzija u državama koje su bile sastavnice bivše Jugoslavije. Konstatiraju da penzioneri u Srbiji žive teško, s obzirom da su cijene osnovnih namirnica previsoke, a penzije preniske, što - kako znamo - i nije neka srpska osobitost. No, razlike su ipak značajne.

Prosječna penzija koju primaju najstariji građani Srbije iznosi 340 eura, a svima je jasno koliko je to mali iznos za sve životne troškove koje treba podmiriti tokom jednog mjeseca. Iznos minimalne penzije još je mizerniji i iznosi svega 176 eura, a uz visoke cijene osnovnih živežnih namirnica, mjesečnih režija i ostalih izdataka, jasno je da nikako nije dovoljno za život.

Budući da u januaru stiže povećanje penzija za 14,8 posto, minimalni iznos primanja najstarijih sugrađana bit će 202 eura, što je još uvijek nedovoljno. Oni koji primaju prosječnu penziju od januara će moći računati na iznos od 390 eura.

Minimalna penzija veća je u Federaciji, a niža u Republici Srpskoj

Što se tiče Bosne i Hercegovine, službeni podaci govore da je najniža penzija za novembar u Federaciji, koja je tada povećana, iznosila 228 eura, što je 52 eura više nego u Srbiji. U istom mjesecu prosječna penzija u Federaciji iznosila je 247,31 euro, što je manje nego u Srbiji, za oko 93 eura, a s povećanjem u januaru srbijanski penzioneri će biti u prednosti od oko 143 eura.

U Republici Srpskoj ovogodišnja minimalna penzija iznosi 141,03 eura i niža je od srbijanske minimalne penzije za 35 eura. S druge strane, prosjek je 277 eura, 99 eura manje nego u Srbiji. Prema službenim najavama, penzije u Republici Srpskoj bit će povećane za 10 posto, pa bi minimalni iznos trebao biti 155, a prosječni 295 eura.

Crnogorci najavljuju drastičan skok minimalnih penzija

Provjerili su penzije i u Crnoj Gori, gdje je minimalac trenutno blizu 300 eura, što je 124 eura više nego kod njih. K tome je i crnogorska vlada najavila povećanje najniže penzije u januaru, a prema tim najavama od sljedeće godine taj će iznos biti drastično veći - 50 posto odnosno 450 eura, što će biti 248 više i od povećane najniže penzije u Srbiji.

Što se tiče prosječne penzije, ona u susjednoj Crnoj Gori iznosi 425 eura, dakle 85 eura više nego u Srbiji, a kada srbijanski umirovljenici dobiju povišicu, Crnogorci će i dalje dobivati 35 eura više mjesečno.

Hrvatski penzioneri imaju 170 eura više nego srbijanski

I u Hrvatskoj su ovoga ljeta povećane penzije najstarijim građanima pa je najniža penzija dosegnula 346,79, a prosječna 508,26 eura. Tako u odnosu na srbijanske, hrvatski penzioneri u oba slučaja imaju veća primanja za oko 170 eura. Također, sljedeće usklađivanje slijedi u januaru, kada će penzije biti povećane za 8,2 posto, pa će minimalac biti oko 375 eura, dok oni koji imaju prosječnu penziju mogu računati na nova mjesečna primanja koja će iznositi 550 eura.

U Sjevernoj Makedoniji starci su na ulici tražili veće mirovine

Prije nekoliko mjeseci, u septembru 2023., penzije u Sjevernoj Makedoniji povećane su za 8,4 posto, a prije toga nezadovoljni penzioneri demonstrirali su zbog mizernih penzija. Nakon povećanja, minimalna mirovina “popela” se na 215 eura, što je i dalje više nego u Srbiji. Prosječna penzija, pak, iznosi oko 330 eura, nešto manje nego u Srbiji.

Mirovine su drastično veće u Njemačkoj i Austriji.

U europskim zemljama, penzije su drastično veće nego u Srbiji. Na primjer, samci u Austriji u prosjeku primaju 1.100 eura mjesečno, dok oni koji žive s partnerom dobivaju 1.750 eura. Nadalje, prosječna penzija u Njemačkoj iznosi gotovo 1.400 eura, dok je u Nizozemskoj čak i viša – 1.800 eura.
Toliko o Siniši Malom i Vučićevoj Srbiji koja je, kako Mali tvrdi, lider u regionu. Sve je ovdje kristalno jasno, htio Mali to priznati ili ne. Vučićeva Srbija nije nikakav ekonomski regionalni div nego upravo suprotno – Tigar od papira!

(SB)

Free Basnia... :hahaha: :hahaha:
 

Pogledajte prilog 1563304

„SLOBODNA BOSNA“ IZAZVALA POTRES U VUČIĆEVIM REDOVIMA: Srbijanski ministar branio šefa od Zukana Heleza pa ga još više ukopao...


Pored opskurnog Informera, u akciji „spašavanja“ Vučića angažirani su i Kurir, Pink, Alo, a sada su konačno pravo lice otkrile i nekad ugledne Večernje novosti, danas samo „Novosti“, također medij pod kontrolom Vučićevog režima.


vuci_zuk_sb.jpg

Foto: SLOBODNA BOSNA

Prije 4h

Da „Slobodna Bosna“ svojim tekstovima pogađa direktno u metu, kada je u pitanju pisanje o srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću i njegovim trabantima i poslušnicima, svjedoče brojni udari Vučićevih botova na svaki tekst koji uznemiri njihovog šefa s Andrićevog venca.

No, u kampanju nisu uključeni samo botovi koji sa stotinama komentara zatrpavaju portal „Slobodne Bosne“. U akciju su uključeni svi raspoloživi servisi kojih u susjedstvu ima u izobilju. Pa tako svjedočimo odvratnim, blasfemičnim naslovima i uvredama na račun „Slobodne Bosne“ koje gotovo svakodnevno stižu od strane opskurnih tabloida po Vučićevom kontrolom.

NAKON INFORMERA, ALO I KURIRA, U AKCIJI I NOVOSTI


Pored opskurnog Informera, u akciji „spašavanja“ Vučića angažirani su i Kurir, Pink, Alo, a sada su konačno pravo lice otkrile i nekad ugledne Večernje novosti, danas samo „Novosti“, također medij pod kontrolom Vučićevog režima.

Upravo u Novostima osvanuo je tekst koji potpisuje Vučićev ministar financija Siniša Mali a koji se bavi naslovom i sadržajem teksta objavljenog na portalu „Slobodna Bosna“.

- Ponovo su Republika Srbija i predsednik Aleksandar Vučić tema pojedinih političara iz regiona, i ponovo im smeta naša ekonomska snaga, jačina, činjenica da smo lider u regionu, da životni standard građana raste i kvalitet života se konstantno poboljšava.

Tako smo sinoć imali prilike da čujemo da je ministar odbrane Bosne i Hercegovine i zamenik predsedavajuće Veća ministara Zukan Helez, kako to pišu pojedini portali, “posramio Vučića i preporučio mu da se malo bavi svojim narodom”.

NOVOSTI.jpg


Predsednik Vučić koji se godinama danonoćno bavi našom zemljom, našim narodom, investicijama, daljim poboljšanjem kvaliteta života građana Srbije, treba, kažu, “da se malo bavi svojim narodom”. Možda bi bilo i smešno, da nije apsurdno.

Jasno je da ono što pojedinima najviše smeta jeste jaka i stabilna Srbija, Srbija koja se bori za svoj narod, za svoje nacionalne interese i ni pedalj ne odustaje od svoje slobodarske politike, politike mira, stabilnosti, ekonomskog napretka i razvoja.

Smeta im što je Srbija u prvom kvartalu ove godine vodeća ekonomija po stopi privrednog rasta od 4,7 odsto, što je procena Evrsostata i Republičkog zavoda za statistiku. Dakle, najviši rast u Evropi u prvom kvartalu ostvarila je Srbija, a slede Malta sa rastom od 4,6%, Hrvatska sa 3,9%, Kipar sa 3,5%, Litvanija sa 2,9%, Slovačka sa 2,7%. Istovremeno čak 11 zemalja beleži negativan međugodišnji rast BDP-a, a među njima su Irska, Island, Estonija, Finska, Austrija, Nemačka.

Takođe, kumulativni rast naše ekonomije u period od 2018. do 2023. godine iznosio je 22,2 odsto, dok je u Bosni i Hercegovini bio 17,9 odsto. Samo u 2023. godini naša ekonomija je zabeležila rast od 2,5 odsto BDP, dok Bosna i Hercegovina beleži manji rast, i on iznosi 1,7 odsto.

Pošto volite da se bavite Srbijom, daću vam još malo podataka. Stopa nezaposlenosti je u našoj zemlji iznosila 9,4 odsto u 2023. godini, a u BiH 13,2 odsto. Prosečna zarada u Srbiji je u period januar-mart ove godine iznosila 816 evra, u BiH 130 evra manje, odnosno 685 evra.
Posmatrano samo za Federaciju BiH, prosečna penzija je u periodu januar-april iznosila 314,7 evra, dok je u Srbiji bila 390,3 evra. Istovremeno minimalna zarada u Federaciji BiH je 309,5 evra, a u Srbiji je prešla 400 evra.Nivo stranih direktnih investicija možda i najbolje potvrđuje ekonomsku snagu Srbije i njenu poziciju lidera u regionu, a tako i trna u oku mnogima kojima se to ne dopada. Tokom 2023. godine, Srbija je privukla rekordnih 4,5 milijardi evra stranih direktnih investicija. Za to vreme BiH je privukla 873,5 miliona evra SDI. Dakle, imamo pet puta više SDI samo u 2023. godini.

Naravno, mi nastavljamo ka našem cilju koji smo postavili da prosečna plata 2027. godine bude 1.400 evra, a prosečna penzija i minimalna zarada po 650 evra. Na tom putu od ključnog značaja su nam program “Skok u budućnost – Srbija 2027” i 323 projekta koja ćemo realizovati širom naše zemlje. Naravno, organizacija Međunarodne specijalizovane izložbe Ekspo 2027. godine biće glavni motor daljeg napretka Srbije.
Tako da da, mislimo o svom narodu, o daljem rastu primanja građana, o novim investicijama i projektima, o još boljoj budućnosti Srbije. Ponosni smo na našu zemlju i naš srpski narod i što nikada nećemo odustati od stvaranja još bolje, lepše i uspešnije Srbije, napisao je srbijanski ministar Siniša Mali na društvenim mrežama.
Znaš da Srbija još otplaćuje kredite sa kamatama koje je Tito dizao za izgradnju zaostale Bosne i Kosova!!?? A to se plaća NOVIM kreditima i to onda više nisu 'titovi' krediti, nego Vučićevi..itd..itd....Najbolji su mi oni koji se kujche kako se u doba Tita gradilo... a niko ne pita od kuda pare za to.....i gde se sve gradilo???
 
Ministar odbrane BiH Zukan Helez uputio je pretnje Republici Srpskoj kada je, u jednom televizijskom gostovanju najavio da će bošnjačke vlasti, u svetlu rezolucije, zatražiti ukidanje Republike Srpske, tako što će ona biti podeljena na dva kantona, a njeno ime izbrisano zauvek.
Helez je Srbima zapretio da će, ako se ne povinuju ovom planu, “izvući deblji kraj” i proći kao Srbi iz Republike Srpske Krajine, koji su proterani u Oluji, poručivši da bi bila “prednost” ako bi se Srbi sami iselili.
Bosanski ministar odbrane naglasio je da “predstavnici međunarodne zajednice sa kojima svaki dan razgovara” dele njegove stavove.

https://www.kurir.rs/vesti/politika...-republike-srpske-pretvoricemo-je-u-2-kantona

Zašto se ide na ukidanje Republike Srpske? Šta je je cilj i zašto se preti proterivanjem Srba izBosne? I, da li stvarno imaju podršku međunarodne zajednice kao što kaže ministar Helez?
od koga će zatražiti...
 
Ministar odbrane BiH Zukan Helez uputio je pretnje Republici Srpskoj kada je, u jednom televizijskom gostovanju najavio da će bošnjačke vlasti, u svetlu rezolucije, zatražiti ukidanje Republike Srpske, tako što će ona biti podeljena na dva kantona, a njeno ime izbrisano zauvek.
Helez je Srbima zapretio da će, ako se ne povinuju ovom planu, “izvući deblji kraj” i proći kao Srbi iz Republike Srpske Krajine, koji su proterani u Oluji, poručivši da bi bila “prednost” ako bi se Srbi sami iselili.
Bosanski ministar odbrane naglasio je da “predstavnici međunarodne zajednice sa kojima svaki dan razgovara” dele njegove stavove.

https://www.kurir.rs/vesti/politika...-republike-srpske-pretvoricemo-je-u-2-kantona

Zašto se ide na ukidanje Republike Srpske? Šta je je cilj i zašto se preti proterivanjem Srba izBosne? I, da li stvarno imaju podršku međunarodne zajednice kao što kaže ministar Helez?
blef u stilu app, ako je ovo istina biće velika laž
a ako nije laž , opet neko pošto poto želi rat u srcu Evrope
ovo je mnogo ozbiljnije nego ono u Ukrajini
 
Znaš da Srbija još otplaćuje kredite sa kamatama koje je Tito dizao za izgradnju zaostale Bosne i Kosova!!?? A to se plaća NOVIM kreditima i to onda više nisu 'titovi' krediti, nego Vučićevi..itd..itd....Najbolji su mi oni koji se kujche kako se u doba Tita gradilo... a niko ne pita od kuda pare za to.....i gde se sve gradilo???
I gradilo i živelo i jelo. Danas kilo paprike 5 evra u srbiji.
 

MUK U AMERIČKOJ AMBASADI U SARAJEVU: Helez poziva na direktno rušenje Dejtonskog sporazuma - Amerikanci ćute​

ZUKAN Helez, ministar odbrane u Savetu ministara BiH, pozvao je juče na rušenje Republike Srpske, što je direktno rušenje Dejtonskog sporazuma.

- Najbolje bi bilo i za taj entitet i za BiH da se promeni ime i promeni struktura. Da napravimo od Republike Srpske dva kantona. Recimo Istočna Bosna i Hercegovina i Severna Bosna. Taj naziv Republika Srpska više ne bi bio. Entitete treba reducirati, promeniti ili ukinuti.

Helez je Srbima zapretio da će, ako se ne povinuju ovom planu, “izvući deblji kraj” i proći kao Srbi iz Republike Srpske Krajine, koji su proterani u Oluji, poručivši da bi bila “prednost” ako bi se Srbi sami iselili.

I dok Helez ovakvom izjavom direktno poziva na rušenje Dejtonskog sporazuma, iz američke ambasade u Sarajevu ovog puta niko se nije oglasio.
U toj ambasadi sada vlada muk, iako su Srbiju, srpski narod i naše državno rukovodstvo optužili da ruši Dejton, hvatajući se za osmu reč u paragrafu pet, stava četiri u usvojenoj Deklaraciji na Svesrpskom saboru.

Novosti
 
Pa pocinju ljudi da osecaju da je Srbija naguzena, da bledi , pa je logicno da je i Srpska naguzena manje ili priblizno , pa i ona slabi....i onda sta je slabo treba da nestane, logicno, kod balkanaca...
Pogrešna ti je dijagnoza... Srbi ne vide šta je dovelo do ovog... Srbi su poraženi 1995. ali se ide na sprječavanje humanitarne katastrofe i Srbima se daje Republika Srpska kao milostinja. Sve što Srbi trebaju uradit da je očuvaju je apsolutno ništa - bit mirni i kada se za 40 godina sve ohladi odvojit se u miru u atmosferi nekih novih, dobrosusjedskih odnosa. Umjesto toga Srbi kreću drugim putem - beskonačno zajebavaju oko kosova dok istodobno gube strpljenje oko RS i počinju govorit kao da imaju neko pravo na teritorij RS. Znači vi svima okolo sebe i dalje imbecilno pokušavate objasnit da nitko nema pravo komadat Srbiju dok vi imate pravo komadat SVE okolne zemlje po istom tom principu - po kosovskom receptu - već ste drpili Vojvodinu Mađarskoj i srijem i Zemun Hrvatskoj, i pokušali VKOK , a još nervozno najavljujete drpanje teritorija u Bosni Hrvatima i Bosancima, dok se u Crnoj Gori ponašate kao u svojoj kući. Istodobno forsirate priču o Jasenovcu bez ijednog spomena povijesnog srpskog genocida nad Hrvatima koji ste sa Turcima napravili preko cijele Bosne I Hrvatske. Dakle ne želite ostavit rat po strani TO SE VIDI IZ TOGA I onda metak u potiljak koji niste ni primijetili da ste si zabili - kreće rat u Ukrajini i Srbi otvoreno počinju podržavati uništenje Srbima bratske Ukrajine i uništenje svih europskih država kako bi vam Rusi pomogli stvorit Veliku Srbiju. Znači da vam čuvamo republiku srpsku za bolje pozicije za napad kad Rusi dođu ovdje? Pa ovdje na forumu velikosrpska priča je dominantna - Tihi, Nataša Rostova, Casual Observer, Mast, darda, lakicevic, itd... većina aktivnih forumaša su velikosrBI koji to ne znaju ni sakriti. Evo meni je đavolčić zaprijetio trajnim baniranjem samo zato jer sam napisao da su Srbi Hrvatima drpili srijem, što je povijesna činjenica... a onaj TIHI I NATAŠA ROSTOVA , itd - njima je dozvoljeno zagovarati VKOK zločinačke fašističke granice ...šta misliš da li je Hrvatima pametnije prvi napast RS dok ste slabi ili nam je pametnije pustit ovdje RS da nas opkoljava, i još im pomoć, pa ćemo vam vjerovat na riječ kad Rusi stignu. ODABRALI STE RAT
 
Pogrešna ti je dijagnoza... Srbi ne vide šta je dovelo do ovog... Srbi su poraženi 1995. ali se ide na sprječavanje humanitarne katastrofe i Srbima se daje Republika Srpska kao milostinja. Sve što Srbi trebaju uradit da je očuvaju je apsolutno ništa - bit mirni i kada se za 40 godina sve ohladi odvojit se u miru u atmosferi nekih novih, dobrosusjedskih odnosa. Umjesto toga Srbi kreću drugim putem - beskonačno zajebavaju oko kosova dok istodobno gube strpljenje oko RS i počinju govorit kao da imaju neko pravo na teritorij RS. Znači vi svima okolo sebe i dalje imbecilno pokušavate objasnit da nitko nema pravo komadat Srbiju dok vi imate pravo komadat SVE okolne zemlje po istom tom principu - po kosovskom receptu - već ste drpili Vojvodinu Mađarskoj i srijem i Zemun Hrvatskoj, i pokušali VKOK , a još nervozno najavljujete drpanje teritorija u Bosni Hrvatima i Bosancima, dok se u Crnoj Gori ponašate kao u svojoj kući. Istodobno forsirate priču o Jasenovcu bez ijednog spomena povijesnog srpskog genocida nad Hrvatima koji ste sa Turcima napravili preko cijele Bosne I Hrvatske. Dakle ne želite ostavit rat po strani TO SE VIDI IZ TOGA I onda metak u potiljak koji niste ni primijetili da ste si zabili - kreće rat u Ukrajini i Srbi otvoreno počinju podržavati uništenje Srbima bratske Ukrajine i uništenje svih europskih država kako bi vam Rusi pomogli stvorit Veliku Srbiju. Znači da vam čuvamo republiku srpsku za bolje pozicije za napad kad Rusi dođu ovdje? Pa ovdje na forumu velikosrpska priča je dominantna - Tihi, Nataša Rostova, Casual Observer, Mast, darda, lakicevic, itd... većina aktivnih forumaša su velikosrBI koji to ne znaju ni sakriti. Evo meni je đavolčić zaprijetio trajnim baniranjem samo zato jer sam napisao da su Srbi Hrvatima drpili srijem, što je povijesna činjenica... a onaj TIHI I NATAŠA ROSTOVA , itd - njima je dozvoljeno zagovarati VKOK zločinačke fašističke granice ...šta misliš da li je Hrvatima pametnije prvi napast RS dok ste slabi ili nam je pametnije pustit ovdje RS da nas opkoljava, i još im pomoć, pa ćemo vam vjerovat na riječ kad Rusi stignu. ODABRALI STE RAT
Pametnije bi vam bilo da se pazite mađarskog prodora na Jadran, kad vam noge budu u blatu
 
Pogrešna ti je dijagnoza... Srbi ne vide šta je dovelo do ovog... Srbi su poraženi 1995. ali se ide na sprječavanje humanitarne katastrofe i Srbima se daje Republika Srpska kao milostinja. Sve što Srbi trebaju uradit da je očuvaju je apsolutno ništa - bit mirni i kada se za 40 godina sve ohladi odvojit se u miru u atmosferi nekih novih, dobrosusjedskih odnosa. Umjesto toga Srbi kreću drugim putem - beskonačno zajebavaju oko kosova dok istodobno gube strpljenje oko RS i počinju govorit kao da imaju neko pravo na teritorij RS. Znači vi svima okolo sebe i dalje imbecilno pokušavate objasnit da nitko nema pravo komadat Srbiju dok vi imate pravo komadat SVE okolne zemlje po istom tom principu - po kosovskom receptu - već ste drpili Vojvodinu Mađarskoj i srijem i Zemun Hrvatskoj, i pokušali VKOK , a još nervozno najavljujete drpanje teritorija u Bosni Hrvatima i Bosancima, dok se u Crnoj Gori ponašate kao u svojoj kući. Istodobno forsirate priču o Jasenovcu bez ijednog spomena povijesnog srpskog genocida nad Hrvatima koji ste sa Turcima napravili preko cijele Bosne I Hrvatske. Dakle ne želite ostavit rat po strani TO SE VIDI IZ TOGA I onda metak u potiljak koji niste ni primijetili da ste si zabili - kreće rat u Ukrajini i Srbi otvoreno počinju podržavati uništenje Srbima bratske Ukrajine i uništenje svih europskih država kako bi vam Rusi pomogli stvorit Veliku Srbiju. Znači da vam čuvamo republiku srpsku za bolje pozicije za napad kad Rusi dođu ovdje? Pa ovdje na forumu velikosrpska priča je dominantna - Tihi, Nataša Rostova, Casual Observer, Mast, darda, lakicevic, itd... većina aktivnih forumaša su velikosrBI koji to ne znaju ni sakriti. Evo meni je đavolčić zaprijetio trajnim baniranjem samo zato jer sam napisao da su Srbi Hrvatima drpili srijem, što je povijesna činjenica... a onaj TIHI I NATAŠA ROSTOVA , itd - njima je dozvoljeno zagovarati VKOK zločinačke fašističke granice ...šta misliš da li je Hrvatima pametnije prvi napast RS dok ste slabi ili nam je pametnije pustit ovdje RS da nas opkoljava, i još im pomoć, pa ćemo vam vjerovat na riječ kad Rusi stignu. ODABRALI STE RAT
Nije tebi dobro...potraži stručnu pomoć nekog psihijatra dok bolest nije uzela maha.
 
Pogrešna ti je dijagnoza... Srbi ne vide šta je dovelo do ovog... Srbi su poraženi 1995. ali se ide na sprječavanje humanitarne katastrofe i Srbima se daje Republika Srpska kao milostinja. Sve što Srbi trebaju uradit da je očuvaju je apsolutno ništa - bit mirni i kada se za 40 godina sve ohladi odvojit se u miru u atmosferi nekih novih, dobrosusjedskih odnosa. Umjesto toga Srbi kreću drugim putem - beskonačno zajebavaju oko kosova dok istodobno gube strpljenje oko RS i počinju govorit kao da imaju neko pravo na teritorij RS. Znači vi svima okolo sebe i dalje imbecilno pokušavate objasnit da nitko nema pravo komadat Srbiju dok vi imate pravo komadat SVE okolne zemlje po istom tom principu - po kosovskom receptu - već ste drpili Vojvodinu Mađarskoj i srijem i Zemun Hrvatskoj, i pokušali VKOK , a još nervozno najavljujete drpanje teritorija u Bosni Hrvatima i Bosancima, dok se u Crnoj Gori ponašate kao u svojoj kući. Istodobno forsirate priču o Jasenovcu bez ijednog spomena povijesnog srpskog genocida nad Hrvatima koji ste sa Turcima napravili preko cijele Bosne I Hrvatske. Dakle ne želite ostavit rat po strani TO SE VIDI IZ TOGA I onda metak u potiljak koji niste ni primijetili da ste si zabili - kreće rat u Ukrajini i Srbi otvoreno počinju podržavati uništenje Srbima bratske Ukrajine i uništenje svih europskih država kako bi vam Rusi pomogli stvorit Veliku Srbiju. Znači da vam čuvamo republiku srpsku za bolje pozicije za napad kad Rusi dođu ovdje? Pa ovdje na forumu velikosrpska priča je dominantna - Tihi, Nataša Rostova, Casual Observer, Mast, darda, lakicevic, itd... većina aktivnih forumaša su velikosrBI koji to ne znaju ni sakriti. Evo meni je đavolčić zaprijetio trajnim baniranjem samo zato jer sam napisao da su Srbi Hrvatima drpili srijem, što je povijesna činjenica... a onaj TIHI I NATAŠA ROSTOVA , itd - njima je dozvoljeno zagovarati VKOK zločinačke fašističke granice ...šta misliš da li je Hrvatima pametnije prvi napast RS dok ste slabi ili nam je pametnije pustit ovdje RS da nas opkoljava, i još im pomoć, pa ćemo vam vjerovat na riječ kad Rusi stignu. ODABRALI STE RAT
ja koliko vidim zagreb je pun nepalaca i indijaca...a srpkinja vam puni pet arena u stožernom gradu...a ti si još ostao u 90tim
 
Ministar odbrane BiH Zukan Helez uputio je pretnje Republici Srpskoj kada je, u jednom televizijskom gostovanju najavio da će bošnjačke vlasti, u svetlu rezolucije, zatražiti ukidanje Republike Srpske, tako što će ona biti podeljena na dva kantona, a njeno ime izbrisano zauvek.
Helez je Srbima zapretio da će, ako se ne povinuju ovom planu, “izvući deblji kraj” i proći kao Srbi iz Republike Srpske Krajine, koji su proterani u Oluji, poručivši da bi bila “prednost” ako bi se Srbi sami iselili.
Bosanski ministar odbrane naglasio je da “predstavnici međunarodne zajednice sa kojima svaki dan razgovara” dele njegove stavove.

https://www.kurir.rs/vesti/politika...-republike-srpske-pretvoricemo-je-u-2-kantona

Zašto se ide na ukidanje Republike Srpske? Šta je je cilj i zašto se preti proterivanjem Srba izBosne? I, da li stvarno imaju podršku međunarodne zajednice kao što kaže ministar Helez?
Helez je neosuđeni ratni zločinac i zašto koristiš njegovo mišljenje?
 

Back
Top