Trazi se staratelj / Foster Care

papagalaki

Početnik
Poruka
50
Ljubitelji zivotinja,
veceras oko 21h sam pronasla malog macora starog oko tri meseca, povredjenog (ocigledno je pad ili udarac u pitanju). Izgleda da je u pitanju povreda nerava, kakva tacno i koliko teska ne znam jos uvek. Macka sam ostavila kod veterinara gde mu je ukazana neophodna prva pomoc, a za sutra je zakazano snimanje. Da ne bih preterano duzila, maca trenutno ne koristi zadnje noge, i u zavisnosti od toga sta rendgen pokaze, znacemo da li je povreda trajna ili je oporavak moguc.
Ukoliko prognoza za macu bude dobra, volela bih da se javi ljubitelj zivotinja koji bi bio voljan da joj pruzi dom u kome bi mogla da se oporavi. Ja bih to ucinila ali nemam potrebne uslove, pre svega cesto sam odsutna od kuce (macu sam upravo pronasla po dolasku sa posla, pa mozete misliti). Ali, kao cin dobre volje, udomitelju cu obezbediti prvu vakcinaciju i sterilizaciju ukoliko zeli. Macak je presladak i jako jako umiljat.
Ako ima zainteresovanih ili onih koji znaju nekog ko bi mogao da pomogne, mozete mi se javiti na pp.
Hvala unapred za bilo koju vrstu pomoci.
Lidija
 
Molila bih administratora da temu obrise, zakljuca ili sta je vec potrebno uraditi.
Upravo sam se cula sa veterinarom i prognoze za macu nazalost nisu dobre. U pitanju je neki neuroloski problem koji traje najverovatnije par dana, zbog koga maca ima slabe, gotovo nikakve sanse da povrati funkciju svojih nogu, kao i da sama obavlja fizioloske potrebe. Nazalost, izgledi nisu dobri. I dalje je hospitalizovana, zamolila sam ih da jos par dana daju terapiju kako bi videli ima li bilo kakvog napretka.
Zivot ponekad nije fer, zaista.
 
Ne odustajte.
Moj najstariji mačak ima epi napade još od prvog dana kada je došao kod mene. U startu je više njih reklo da su prognoze jako loše, da teško mače može da preživi... dnevno je znao da ima više od 24 napada ( u proseku na svakih sat vremena) a upadao je u stanje napada i bez prestanka!
Malo po malo, uz terapiju i antibiotike, napadi su se proređivali, a posle više promena veterinara, i pogrešnih terapija, konačno je uspostavljena prava dijagnoza (epilepsija uzrokovana bolešću jetre). Smatraju je neizlečivom, ali Gandi (mačak) i ja smo već probili sve rokove koje su mu davali što se tiče dužine i kvaliteta života, i planiramo da živimo još dugo, dugo i da se isto tako borimo... Svaki taj napad dodatno oštećuje mozak i to je prava trka sa vremenom da se skroz iskontrolišu ti napadi, ali pokazalo se da je teoretska prognoza toka bolesti jedno, a praksa sasvim nešto drugo. Sada ih tu i tamo dobije, kratko traju, nakon toga je skroz ok. Ima krizne periode, ali to dođe i prođe.
(Gosti koji dođu kod mene i ne primete da sa Gandijem nešto nije u redu)
Zato kažem, uvek ima nade.
Nadam se da će maci biti bolje.

I još nešto, kod takvih teških situacija, uvek je dobro čuti mišljenje još nekog veterinara. Kada je Gandi u pitanju, dijagnoze ponaosob su se strašno razlikovale, i da sam slušala prvog veterinara, Gandi odavno ne bi više bio sa nama.

Srećno i javi šta se dalje dešava...
 
Dragi svi koji ste se interesovali za sudbinu ovog maceta, moram da vam kazem da je maca uspavana. To nije bila laka odluka, ali imajuci u vidu sve konsultacije koje su obavljene, izmedju ostalog sa neurologom, prognoze nisu bile pozitivne. Neurolog je rekao da bi jedna od opcija bila operacija kicme, a cak i onda sa potpuno neizvesnim ishodom. Povreda je verovatno stara nekoliko nedelja, znaci nije u startu sanirana, sto umanjuje sanse za izlecenje. Drugo, to je neuroloska povreda koja je uvek sama po sebi neizvesna, a u ovom slucaju vec su nastupile koplikacije. Znaci, neizvesna prognoza i diskutabilno kvalitetan zivot, maca bez vlasnika a sa potrebom za skoro 24casovnom negom. Zao mi je zbog takve odluke, ali posle svih tih veterinara i sagledanih opcija, mislila sam da bi to ispravno. Mada, svi te nesto pritiskaju da je odluka na tebi, a sta sam ja u svemu tome, neko ko pokusava da pomogne a sam ima ogranicene mogucnosti za to. Za sve postoji granica, i ja sama dalje nisam mogla. Nadam se vremenu kada ce postojati mesta i ljudi koji ce biti obuceni i zaduzeni da pomognu i da ce sledeci put ishod biti drugaciji. Pozdravljam vas sve, i cujemo se na nekim lepsim temama.
 

Back
Top