Dali je potrebna BILO KAKVA ,TJ.TRANZITNA ZA UK, letim iz Budimpeste za Norvesku preko Londona,, Stansed aerodrom je u pitanju, cak je i ista avio kompanija ,?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne bi ja da kruzim...ali ..ne mogu da uklopim let iz Osla za Hagesund,,, morao bi da nocim u oslu, a i do osla je u ovom momentu oko 350 eu karta..a ovako me izadje oko 145 eu...
Ako vrsis tranzitiranje u sklopu istog aerodroma, ne treba ti nikakva tranzitna viza. Ako se vrsi tranzitiranje izmedju dva aerodroma, onda treba viza. Ovo je slucaj sa Londonom kad se vrsi konecija izmedju letova na aerodromima Heathrow i Gatwick.
Siguran sam 1000000% i to iz licnog iskustva. Ja sam leteo tri puta za USA, jednom preko Engleske i dva puta preko Nemacke, kada su bile potrebne vize za nas i kad ja nisam imao |EU drzavljanstvo, nikad nisam imao, niti mi je bila potrebna tranzit viza, ali su uvek konekcije na sledeci let bile na istom aerodromu. Na svakom aerodromu ima tranzit zona i izlaz sa aerodroma. Kad stignes na aerodrom na informacijama pitaj kako da izvrsis transfer(konekciju) na sledeci let. Cetiri puta sam bio na aerodromu u Becu i ista je procedura. Dva puta sam tranzitirao preko Milana i ista je procedura. Da se ne bi mucio pitaj na aerodromu u Beogradu, oni ce ti lepo objasniti. Aerodromske vlasti znaju lepo kome za gde treba viza i ne smeju nikoga ukrcati na avion ako nema potrebne vize, jer u suprotnom polazni aerodrom snosi sve troskove ako nekome dozvoli ukrcavanje bez potrebnih viza, a posle doticni/doticna zbog toga budu vraceni.Konislave koliko si siguran za ovo? pokusavam ceo dan da dobijem ambasadu UK ..ali bezuspesno, jedni mi govore da treba neka tranzit visa od 48 h..drugi opet tvrde da ako je isti aerodrom ..da ne treba..