Tranzit kroz UK

Ne verujem da ti bilo shta treba...al se za svaki slucaj raspitaj u toj avio kompaniji,samo ne znam zashto si izabrao tu relaciju kada si imao direktan let ako si vec hteo iz Budimpeshte...a imash direktan let Beograd-Oslo 2,5 sata....ovako preko Londona samo kruzish okolo...bzvz

Ako vrsis tranzitiranje u sklopu istog aerodroma, ne treba ti nikakva tranzitna viza. Ako se vrsi tranzitiranje izmedju dva aerodroma, onda treba viza. Ovo je slucaj sa Londonom kad se vrsi konecija izmedju letova na aerodromima Heathrow i Gatwick.

Pa ako je tako onda super...jer znam da vecinom idu preko Osla pa onda promene avion....ne znam iskreno u to nisam uopshte upucena jer nikada nisam bila u tom kraju tako da nemam pojma shta ima shta nema :lol:

Ako vrsis tranzitiranje u sklopu istog aerodroma, ne treba ti nikakva tranzitna viza. Ako se vrsi tranzitiranje izmedju dva aerodroma, onda treba viza. Ovo je slucaj sa Londonom kad se vrsi konecija izmedju letova na aerodromima Heathrow i Gatwick.

Konislave koliko si siguran za ovo? pokusavam ceo dan da dobijem ambasadu UK ..ali bezuspesno, jedni mi govore da treba neka tranzit visa od 48 h..drugi opet tvrde da ako je isti aerodrom ..da ne treba..

Konislave koliko si siguran za ovo? pokusavam ceo dan da dobijem ambasadu UK ..ali bezuspesno, jedni mi govore da treba neka tranzit visa od 48 h..drugi opet tvrde da ako je isti aerodrom ..da ne treba..
Siguran sam 1000000% i to iz licnog iskustva. Ja sam leteo tri puta za USA, jednom preko Engleske i dva puta preko Nemacke, kada su bile potrebne vize za nas i kad ja nisam imao |EU drzavljanstvo, nikad nisam imao, niti mi je bila potrebna tranzit viza, ali su uvek konekcije na sledeci let bile na istom aerodromu. Na svakom aerodromu ima tranzit zona i izlaz sa aerodroma. Kad stignes na aerodrom na informacijama pitaj kako da izvrsis transfer(konekciju) na sledeci let. Cetiri puta sam bio na aerodromu u Becu i ista je procedura. Dva puta sam tranzitirao preko Milana i ista je procedura. Da se ne bi mucio pitaj na aerodromu u Beogradu, oni ce ti lepo objasniti. Aerodromske vlasti znaju lepo kome za gde treba viza i ne smeju nikoga ukrcati na avion ako nema potrebne vize, jer u suprotnom polazni aerodrom snosi sve troskove ako nekome dozvoli ukrcavanje bez potrebnih viza, a posle doticni/doticna zbog toga budu vraceni.

Ima li neko jos neku informaciju..posto sve sto sam cuo je od ljudi koji su putovali za SAD-e a ne kao ja za Norvesku ,to me malo brine,posto oni imaju Americke vize u pasosu..tako da im je mozda samo to dovoljno..

Ima ljudi koji su po svojoj prirodi panicari, njih uvek sve brine i vecito su u nekoj panici. Ta panika im blokira mozak i zbog toga ne mogu razmisljati racionalno. Ocigledno i ti imas isti problem.
Sto bi se procedura za tranzitiranje razlikovala u slucaju odlaska u Norvesku od procedura tranzitiranja pri odlasku u USA???
Ja sam tranzitirao preko aerodroma u Londonu kako pri odlasku za USA, tako i posle kad sam se iz USA preko Londona (vracao) nazad samo sam put nastavio za Dubai. Iz Dubai-a sam preko Austrije tranzitirao navamo i posle sam preko tog istog aerodroma tranzitirao ka Dubai. Ista procedura. Iz Dubai-a sam preko Italije(Milano) dolazio na odmor i posle se istim putem vracao sa odmora.Nisam imao italijansku vizu i tada nisam imao EU drzavljanstvo i morao sam sedeti u tranzit zoni. A ti nastavi da se brines i dalje, mozda ti je interesantno tako.
Rekao sam ti da pozoves aerodrom Beogradi da pitas, drugo, pozovi agenciju koja ti je prodala karte, oni takodje znaju sve o tome.

Hvala
Kao prvo - Nisam kupio kartu u agenciji neko preko neta,kao drugo ne letim iz Beopgrad nego Budimpeste,kao trece zvao sam i Budimpestu i Stansed i nemaju pojima o tome nista,kao cetvrto VELIKA JE RAZLIKA DALI LETIZ ZA USA,CANADU,AUSTRALIJU,JEL COVEK NE BI VADIO VISU ZA POMENUTE ZEMLJE DA PLANIRA OSTANE ILEGALNO U UK,,,,A kao peto pise na sajtu takodje ta informacija da za pomenute zemlje nije potrebna tranzitna ida...Hetrow ima tranzitnu zonu ..a nisam siguran za Stnased-nisam bio,,,a juce sam dobio i mail iz World Bridge da mi je potrebna 24-casnovna tranzitna:(

Back