"Транспарентност Србија" исправили податке о Дверима

Alberty

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.456
Двери су биле стављене на листу политичких опција чији трошкови кампање су били виши од новчаних средстава на рачуну.

Београд, 12.07.2012

14570_4_transparentnost-srbija.jpg


Преносимо саопштење НВО "Транспарентност Србија" у коме исправљају податке о Дверима, наведене у извешштају о трошковима кандидата за председничке и парламентарне изборе, за које нису приказани расходи. У том смислу, захваљујемо се поменутој НВО што је уважила наше примедбе.


Саопштење "Транспарентност Србија"
Након конференције за штампу ТС одржане 10.7.2012. на којој смо, између осталог, предочили податке о томе колико су поједини учесници на изборима за председника и народне посланике имали трошкова за које нису приказани расходи, обратили су нам се представници ГГ „Двери – покрет за живот Србије“, која је учествовала на парламентарним и председничким изборима.

Они су нам указали на неслагање између података које су доставили у својим финансијским извештајима Агенцији за борбу против корупције и података из скернираних извештаја који је Агенција објавила на свом сајту. Извештај који је био раније објављен на сајту Агенције смо и ми користили у припреми материјала за конференцију за штампу. Међутим, 11.7.2012., Агенција је поново објавила извештај ове групе грађана о финансирању кампање за парламентарне изборе Агенције, овај пут са исправним податком о укупној вредности примљених прилога физичких лица, који се од претходно објављеног извештаја разликује за 800.000 динара (висина прилога које је ГГ Двери пријавила за парламентарне изборе је за толико већа од раније објављеног податка). Та промена утиче и на податке које смо представили на конференцији за штампу 10. јула 2012.

Док је утицај те измене углавном незнатан када је реч о сумарном приказу извора прихода за парламентарну кампању, он је веома значајан за извођење закључака о томе које изборне листе су током кампање имале трошкове који нису покривени пријављеним приходима.

Када се узме у обзир тренутно објављени извештај, ГГ Двери не спада међу такве предлагаче кандидата/подносиоце изборних листа, то јест, њихови приходи и расходи кампање који су приказани у финансијском извештају су сада избалансирани. Драго нам је да је наше објављивање података допринело да се ове грешке отклоне.

Такође скрећемо пажњу на могућност да буде још неких исправки грешака ове врсте, будући да су са сајта Агенције тренутно (12. јул ујутро) уклоњени извештаји СРС и коалиције СПС-ПУПС-ЈС за парламентарне и председничке изборе.

Извор: НВО "Транспарентност Србија"
 
Njima da stvatrno stalo do necega ne bi trosili na gluposti i kampanje nego bi se probili pomaganjem deci, skolama i zajednici. Nego zinuli za vlast pa ajde kao na patriotsku, konzervativnu pricu. Samo promasili eru, za jedno 20 godina :D

Па Двери су добиле награду од вечерњих новости за хуманитарни рад. Такође им је и покојни Патријарх Павле дао граматом као захвалност за хуманитарни рад.
Тако да они помажу, веруј ми :ok:
 
Njima da stvatrno stalo do necega ne bi trosili na gluposti i kampanje nego bi se probili pomaganjem deci, skolama i zajednici. Nego zinuli za vlast pa ajde kao na patriotsku, konzervativnu pricu. Samo promasili eru, za jedno 20 godina :D

Da li ovo podvuceno znaci da je ispiranje mozga od patriotizma zavrseno? Nisam znao da je patriotizam vremenska kategorija. Ja mislio da je to ljubav prema svom narodu i drzavi i da je urodjena i trajna kategorija.
 

Back
Top