Transparent "Dobro došli u Novi Sad, glavni grad Vojvodine"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gost 186661

Elita
Poruka
24.166
Na zidine Petrovaradinske tvrđave postavljen je transparent veoma velikih dimenzija, na kojem na engleskom jeziku piše "Dobro došli u Novi Sad, glavni grad Vojvodine!" (Welcome to Novi Sad, the capital of Vojvodina).
transparent-novi-sad_220x180.jpg
Transparent se nalazi u neposrednoj blizini zvaničnog transparenta festivala, na kojem, kao i svake godine, piše "Egzit" (Exit). Transparent je iste boje kao i Egzitov - bela slova na crvenoj podlozi - postavljen je na zidinama Petrovaradinske tvrđave, u blizini poznatog sata. Za sada novinari ne mogu da dobiju nikakvu zvaničnu informaciju ko je postavio taj transparent. Spekuliše se da je reč o protestu zbog odluke Ustavnog suda Srbije da suspenduje više od 20 odredbi Zakona o nadležnostima Vojvodine, što je u Vojvodini protumačeno kao dodatno ograničavanje ionako uske autonomije ove pokrajine. Ustavni sud je osporio i odredbu zakona po kojoj se Novi Sad definiše kao glavni grad Vojvodine.
http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/...-u-novi-sad-glavni-grad-vojvodine_330915.html




Очигледно је са јужном покрајином* завршена прича,
јер ево спријема се северна......
 
Очигледно је са јужном покрајином* завршена прича,
јер ево спријема се северна......

Ovo je još neki dan validno, po statutu, dok se ne objavi presuda USS u Službenom listu, tako da ovde niko ne može da reaguje. Ovo je najbolji dokaz da su popižđeli kreatori Vojvodine republike.
 
Сурова истина,
док су сви гледали себе, Срби су се заклињали(а многи и дан данас) у братсво и јединство наших народа и народности..

Pred stvaranja tkz. "jugoslavije" srpstvo je svudje vitalno i jako .. ne u samoj Srbiji nego posvuda .. u Vojvodini, u Dalmaciji, Bosni, Hercegovini, Dubrovniku, dje ces veci Srba od Crnogoraca i Dubrovcana?? Sve ovo sto imamo danas je rezultat .. "juge" i "jugovanja" ...

Nakon tolki zrtava i tri pobjednicka rata, Srpstvo je uslo u potpuni kolaps, svuda i svudje.. a samo je trebalo staviti potpis i sve to ozvaniciti.
 
Почело је са шумарима у Словенији,
потоње резултате знаш....

Знам, али ове транспаренте и пароле ИСТИЧЕ ПИЈАНИ ТАМБУРАШ МАНГУЛИЦА ЧАНАК...... а све је "скувао" ДС..... јер знају да због ових одлука суда МОРАЈУ НОВИ ИЗБОРИ ДА СЕ РАСПИШУ У ВОЈВОДИНИ........:lol:
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top