Trampa ne voli čak ni Papa Amerikanac iz Čikaga...a sad se distancira i Melonijeva svesna da joj intimiziranje sa Trampom kvari rejting...

Grom_sa_neba!

Buduća legenda
Poruka
38.257
...

Autorski osvrt na sve vecu suprotstavljenost Trampu cak i na samom Zapadu...

Ko s Bibjem tikve sadi...

Papa se sad vec otvoreno suprotstavlja Trampu i to na dnevnom nivou...

U nastavku teme cete videti da se i do juce desne ruke Trampa u Evropi distanciraju od njega...pre svega Melonijeva u Italiji...
A verovatno ce i Orban imati neprijatno budjenje 13. Aprila zbog druzenja s Trampovima...

Uzimamo kokice...i pratimo situaciju :kokice:

...

...Papa Lav u začuđujuće oštrom tonu: Oni koji su nekad nosili mač sada bacaju bombe, Bog nije na njihovoj strani
Nego, prisetih se, da za ove katoičko - protestantske s jedne, i katoličko - orthodoxne odose i međusobne ljubavi priupitamo mi nekoga.... pa koga bi drugog, no @Jugoslav Čvarak .
Mačak, kako ga ti ceniš? Ja mislim da se sveti otac ne bi ovako loše izjasnio o srpskome predsedniku.
Uostalom, naš predsednik niti baca bombe (nije prošao vojnu obuku za to), a nije ni mač nosio. Tek kišobran. Ili stativ za kameru. Već zavisno od prilike.

Nego, prisetih se, da za ove katoičko - protestantske s jedne, i katoličko - orthodoxne odose i međusobne ljubavi priupitamo mi nekoga.... pa koga bi drugog, no @Jugoslav Čvarak .
Mačak, kako ga ti ceniš? Ja mislim da se sveti otac ne bi ovako loše izjasnio o srpskome predsedniku.
Uostalom, naš predsednik niti baca bombe (nije prošao vojnu obuku za to), a nije ni mač nosio. Tek kišobran. Ili stativ za kameru. Već zavisno od prilike.
Što mislim o Papi ili Trumponji?

Kao prvo, Papu uopće ne smatram Amerikancem, već Latinoamerikancem.
Možda on jeste rođen u Sj. Americi, ali mu je srce latinoameričko.
Na kraju krajeva je i sam izjavio nešto u smislu da je njegovo rođenje u Sj. Americi tek splet okolnosti, dok je sve ostalo vezano uz Latinsku Ameriku.
To ne treba ni čuditi, zato što broj vjernika u Europi stalno opada, dok je katoličanstvo u Latinskoj Americi u ekspanziji.
Nadalje, mislim da je poput svog prethodnika, samo introvertniji.
Nekakvo posebno mišljenje o njemu i nemam, ali dok su ustašofilni, hrvatski katolički kler i vjernički korpus protiv njega, a pogotovo dok ga Srbi ne podnose, mislim da radi sjajan posao.
Onog dana kada svi Hrvati budu o Papi pričali lijepo, ili kada o njemu lijepo budu pričali svi Srbi, tu ću se gadno zabrinuti.

Što se tiče mog mišljenja o Trumpu, mislim da je kreten neopjevani, ali još uvijek bolji od ijednog demokratskog kandidata, odnosno opcije A.

Na kraju krajeva je i sam izjavio nešto u smislu da je njegovo rođenje u Sj. Americi tek splet okolnosti, dok je sve ostalo vezano uz Latinsku Ameriku.
To ne treba ni čuditi, zato što broj vjernika u Europi stalno opada, dok je katoličanstvo u Latinskoj Americi u ekspanziji.
Nekakvo posebno mišljenje o njemu i nemam, ali dok su ustašofilni, hrvatski katolički kler i vjernički korpus protiv njega, a pogotovo dok ga Srbi ne podnose, mislim da radi sjajan posao.
Onog dana kada svi Hrvati budu o Papi pričali lijepo, ili kada o njemu lijepo budu pričali svi Srbi, tu ću se gadno zabrinuti.
Pa morao je "peruanski" papa da bude izabran, logično. Ako ćemo linijom teorija zavere, onda je to posledica toga što je Peru, evo već 12-13 godina kako ima, preuzeo primat od Kolumbije po izvozu stanovitoga jako traženog artikla u celom svetu. A papinska je odora tako čisto bela.
No, ekspanzija katoličanstava u Latinskoj Americi je pre posledica tamošnje demografske eksplozije nego li neke striktne afilijacije lokalnoga stanovništva ka istome. A pad broja katolika u SAD je posledica jedne sveopšte mode neverovanja u bilo šta. Kako i ne bi bila takva moda kad ih stalno ubeđuju da je sve ono što se u Holivudu snim istina. a kad malo odrastu i vide da stvari nisu baš takve kao u Transfomersima i da im auto neće sam savladati raskrsnicu, e onda...
A glede ljubljenja pape od strane Srba. Na stranu što je patrijarh srpski trenutni, njegovo preosveštenstvo, g.Profitije rado ljubio prošloga papu, Franju, tačnije ruku njegovu, većina Srbalja ni na jednog papu nije gledala s nekim posebnim zanosom. U internet raspravama, barem, i u međusobnom razgovoru. A uvek im je bilo drago kad ih (ne njih pojedinačno, naravno) neki papa pomene, a kako pape to već imaju običaj u vezi vaskolikih naroda na ovome svetu, pominjanje bude u pozitivnom smislu. Sećam se kad su bile pripreme za obeležavanje 1700 godina od Milanskog edikta u Nišu, kao rodnome gradu Konstantina Velikog (a i moje malenkosti) i bilo je najavljeno da će doći papa i održati bogosluženje na stadionu Radničkog zajedno sa tadašnjim patrijarhom Irinejem, koji je ranije bio baš episkom niški.
Dobismo popločavanje trotora ulica kojim je papa trebao proći, stadion je krenuo u renoviranje (Tončev gradnja, ko drugi na jugu Srbije), počeše planiranja za veliki beli kameni krst na Viniku (brdo na severu Niša gde su rimljani imali vinograde i vkendice, ko što ih tamo i danas nišlije imaju), istina, malo više ovoga drugoga u zadnje vreme).Čak je i par gradskih česama došlo kao poklon nekih katoličkih udruženja,a u centru grada je postavljen manji spomenik za koji ide priča da su ga finansirali potomci vitezova templara.
No kako stiže obavest da papa ipak ne dolazi u Niš, obustavi g.novica Tončev obnovu stadiona, paketi behaton ploča ostaše pored ulica neraspakovani, pa ih vlasnici raznolikih vikendica (ne samo sa Vinika) razgrabiše za popločavanje dvorišta istih.
A Nišlije ( i ne samo Nišlije) baš želele da vide papu uživo. Ali stvarno.

...

Meloni kritikovala Trumpa zbog napada na papu Lava: Riječi koje je uputio su neprihvatljive​

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/...ci-koje-je-uputio-su-neprihvatljive/260414006
Papa Lav, vođa 1,4 milijarde katolika širom svijeta, brzo je odgovorio, rekavši novinarima da se "ne boji" Trumpove administracije i obećao da će nastaviti govoriti protiv rata koji predvode SAD protiv Irana, kao i u odbranu migranata.

Rekoh ti ja @Jugoslav Čvarak ...
Ovaj ⬇️ krst je fejk
GlVMp7iXgAAOz3E.jpg

NWO Mimikrija satanista...
Vidi mu šiljatih ušiju...👀

...

Što se tiče mog mišljenja o Trumpu, mislim da je kreten neopjevani, ali još uvijek bolji od ijednog demokratskog kandidata, odnosno opcije A.

Katoličanstvo nije u ekspanziji u Južnoj Americi, upravo suprotno, u dramatičnom je padu.
2013-2024:

Brazil: Najveća katolička populacija na svijetu pala je sa 61% na 46%.
Čile: sa 64% na 46%.
Kolumbija: sa 79% na 60%.
Argentina: sa 71% na 58%.

Mi Hrvati™ na postojanih 85%
:lol:

Katoličanstvo nije u ekspanziji u Južnoj Americi, upravo suprotno, u dramatičnom je padu.
2013-2024:

Brazil: Najveća katolička populacija na svijetu pala je sa 61% na 46%.
Čile: sa 64% na 46%.
Kolumbija: sa 79% na 60%.
Argentina: sa 71% na 58%.

Mi Hrvati™ na postojanih 85%
:lol:
Meni prijatelj trubio upravo suprotno, doduše, on je katolički ultrakonzervativac, pa možda koristi druge izvore.

Evo što AI kaže:

Christianity is experiencing significant global expansion, growing from 2.1 billion in 2010 to over 2.64 billion in 2025. The epicenter of this growth has shifted from Europe to the Global South—sub-Saharan Africa, Latin America, and Asia. Sub-Saharan Africa now hosts the largest number of Christians globally, while Christianity faces stagnation or decline in Western nations.

Back