Tramp zapretio EU: Ako se ova carina ne ukloni odmah, SAD će uvesti tarifu od 200 odsto!!!

Ok Go Reaction GIF

Трамп је дефинитивно пролупао. Његова логика је тешко схватљива и његовим највећим симпатизерима јер како ти можеш увести тарифе на увоз робе из ЕУ а они не могу теби!? И онда им још претиш да ћеш уместо 25% да повећаш тарифе на 250% уколико они не уклоне реципрочне тарифе од 25%!? Мислим, заиста, шта тај човек мисли? Прошло му је са Канадом јер у Канади нема правог политичара али да ће му ово проћи и са ЕУ је мало вероватно иако је све могуће.
Још за време Бајдена, свет се пробудио и схватио америчко силеџијство али ово шта Трамп ради је на једном посебном нивоу.

Нама Србима све ово не иде баш у прилог. Више би нам одговарала нека уравнотеженост. Овако Трамп доводи до јачања јастребова у ЕУ а ЕУ нама уопште није наклоњена ни по питању Космета ни по питању Републике Српсе. Са друге стране ми смо Трампу мали и небитни (иако је добро ако бар Амере скинемо са грбаче на бар те 4 године) па тако не можемо очекивати да ћемо ми као народ имати неке користи од Трампове владавине.

Uopšte nije prolupao.

Sve radi jako pametno.

Diže cene za robu iz uvoza koju i sami proizvode. Država ne troši pare na podsticaje,domaći se proizvodi više prodaju a strani polako izčezavaju. Pare ostaju u USA.

Kanada ne zna vise odakle im puca z:D

UVeli im i Kinezi carinu od 100% z:D

Kanadjani uveli carine od 100% Kinezima na elektricna vozila i 25% na celik i aluminijum DA UCINE SAD SRECNOM - a sad im Kinezi vracaju ISTOM MEROM z:D

Ali oni udaraju njih tamo gde ih najvise boli tj carine 100% robu koju Kanada najvise izvozi u Kinu

Back