Tramp vs Bajden drugi put

Meliot

Elita
Poruka
20.660
Za godinu dana si izbori za predsednika SAD i po svemu sudeći kandidati će biti isti kao i na prethodnik izborima: republikance će predvoditi Tramp a demokrate sadašnji predsednik Bajden. Ko ima veće šanse za pobedu na izborima za jedno takvo značajno mesto? Samo da podsetimo da su prošli izbori bili jedni od najneizvesnijih u istoriji i bili su ispunjeni sa dosta kontraverzi, pre svega odbijanje Trampa da prizna izborni poraz.

Poslednja izmena:
Oba kandidata su nešto najgore što je Amrika mogla da ima kao izbor. Sa jedne strane senilni starac, sa druge populista autokrata. Kao razvijena demokratija sa uređenim sistemom i institucijama, rekao bih da im je Bajden bolji izbor. Tramp ima sve da razjebe, prosto lik je sirovina i takav mentalitet ličnosti više odgovara nekom modelu tiranije sa istoka. Mislim da ljudi teško kapiraju koja je razlika između vladavine institucija i vladavine ličnosti.

Sta mislite koji % forumasa bi glasao za 'Bajdena', ja bih rekao poprilican.
Oba kandidata su nešto najgore što je Amrika mogla da ima kao izbor. Sa jedne strane senilni starac, sa druge populista autokrata. Kao razvijena demokratija sa uređenim sistemom i institucijama, rekao bih da im je Bajden bolji izbor. Tramp ima sve da razjebe, prosto lik je sirovina i takav mentalitet ličnosti više odgovara nekom modelu tiranije sa istoka. Mislim da ljudi teško kapiraju koja je razlika između vladavine institucija i vladavine ličnosti.
Balkan je za Ameriku Amerika :p

Ako pobedi tramp mozda i imaju sansu da propadaju kao engleska dostojanstveno, sve do trecerazredne sile. Mislim na one sile tipa engl. franc i nemci.

Kako ce biti zanimljiva istorija narednih decenija. Rusija i Kina su vec pocele da vracaju teritorije, onda obnova dusanovog carstva, gradjanski ratovi u evropi i americi, oslobadjenje Japana i ustanak.

Ali za evropu, najbitnija Stvar je da ce Srbija biti jaca od svih ostalih zajedno.

Zašto je Tramp autokrata? Meni baš nije delovao tako. Trudio se da bude jak i prepoznatljiv lider, ali nisam stekao utisak da je težio autokratiji.

Pa odgovorio si sam sebi. Jbg, rekoh ja da to ljudi ne razumeju.

Ako gradiš autokratsku državu onda govoriš "ja ću da uradim, ja sam uradio, ja znam, ja ću dogovoriti/ugovoriti/srediti..."
Ako gradiš demokratsku državu, onda ne radiš ti lično ništa, već gradiš sistem i institucije koje dalje rade svoj posao.

To je velika razlika.

Za godinu dana si izbori za predsednika SAD i po svemu sudeći kandidati će biti isti kao i na prethodnik izborima: republikance će predvoditi Tramp a demokrate sadašnji predsednik Bajden. Ko ima veće šanse za pobedu na izborima za jedno takvo značajno mesto? Samo da podsetimo da su prošli izbori bili jedni od najneizvesnijih u istoriji i bili su ispunjeni sa dosta kontraverzi, pre svega odbijanje Trampa da prizna izborni poraz.
pa i kod nas će kandidati biti isti

Na forumsko pitanje ko pobeđuje postoje dva odgovora. Jedan netačan a drugi tačan.
Prvi odgovor je da ako izbori budu regularni pobeđuje Tramp.
Drugi ogovor je jedino moguć jer izbori neće biti regularni . Pobedu će odneti bilo ko od predstavnika ideologije globalnog novoverja pa makar on bio sijamski blizanac nesvršeni đak petoletke sa rascepliom po sred glave bukvalno bez pola mozga usled čega ima govornu manu , otežanu orjentaciju i nedostatak volje . Sve su to odlike od kojih će novoverci prepoznati značajne prednosti.

Poslednja izmena:
Nije protiv lesa bajdena nego cele satanisticke amerike
Nisu bolji ni ovi iza trampa.

Iza bajdena i klintona stoji vojno industrijski komplex koji bojim se da kroz jedan od dva najveca svetska konglomerata ima nekih dodirnih tacaka i sa trampom. Nijanse su u pitanju.
Ako pobedi bajden zna se. Ako pobedi tramp isto ali drugacije upakovano. Bice rata, ako ne direktnog onda ekonomskog. Nato je crkotina, raspadanje ce smrdeti...

Trump is dead man walks!Ne bi bilo prvi put a ni zadnji.

Pa šta ćeš kad je Tramp razmaženo dete iz bogate porodice. To ceo život naviklo da mu sve bude servirano na tacni.

Nikad u životu ništa nije radio osim što je svirao krrcu i izigravao nekog "biznismena".

I pored toga što je nasledio milijarde i što je iz značajne američke porodice, uspeo je da bankrotira. Zna se u Americi, posebno među poslovnim ljudima, oštro se pravi razlika između onih koji su self made i onih koji su samo mamini i tatini sinovi.

U poznim godinama od silnog bogatstva, nerada, bahatosti, besnih žurki i provoda, pa čak i pedofilije... izluđeo pa ne zna šta bi više sa sobom, pa mu dunulo da bude prešednik Amerike. Da bude nešto značajno.

Jedini razlog, isključivo jedini razlog zbog kojeg se opet kandiduje je taj što ne može da prihvati poraz. Ne može da prihvati poniženje koje je doživeo u američkoj javnosti te da je izgubio na izborima i sad hoće prosto svima na sva zvona da pokaže da je zapravo on ipak pobednik i kako su eto njemu pokradeni bili izbori (samo njemu, nikom drugom u istoriji Amerike ?! možeš misliti). On je u pravu, a ovi drugi su svi u krivu. Uvredio se čovek, previše to lično doživeo i sad sav tako inače bahat, razmažen i besan traži osvetu. To je sve.

Zašto je Tramp autokrata? Meni baš nije delovao tako. Trudio se da bude jak i prepoznatljiv lider, ali nisam stekao utisak da je težio autokratiji.

Meni baš jeste delovalo kao autokrata. Ako gledaš nešto više o Trampu šta čovek priča, koliko lupeta, kako on proziva medije koji su fake koji nisu, kako je lupetao oko izveštaja obolelih od korone... i posebno što nije mogao da prihvati poraz i što je pozvao svoje sledbenike da napadnu Kapitol. Pa koji prešednik u istoriji Amerike to radi?

On je po tom pitanju gori od Vučića. Te pogledaš one trampove kampanje kad ide po americi. Tamo se okupljaju sve neki polu svet. Razlupani ljudi izmučeni od života koji ne znaju đe biju. Mentalitet sekte. Ako pričamo o idolopoklonstvu, Tramp je nadmašio ono što je kod nas bio Slobodan Milošević. Skoro. Isto tamo nose trampove parole, makete, kačkete, zastavice... do toga da su neki čak tetovirali ime tramp.

Čovek je cirkusant. Iz rijaliti programa. U istoriji američkog predseničkog sistema mislim da nije bilo većeg klovna. To je ona drevna politička praksa iz vremena Rimske imperije: hleba i igara. Kod nas je prevedno igara, a izvorno na latinskom prevod bi bio: Hleba i cirkusa / zabave. On je taj koji je tamo sve sveo ili svodio na nivo zabave i crikusa. Izgurala ga je jevrejska internacionala kao zabavljače američke javnosti, prostim rečima cirkusant. On Americi nije doneo hleba ali je doneo cirkusa. U poređenju sa Bajdenom ili Obamom, Tramp je zanimljiv. Ovi su dosadni, nešto tamo pričaju neke ozbilje teme, čitaju neke referate (koje je neko drugi napisao). Ništa to prosečan amerikanac ne razume. Sa Trampom su se rezonovali po pitanju cirkusa.

Ima mnogo stvari koje su vezane za Tampa.

Prvo, Tramp je iz porodice koja bliska jevrejskoj internacionali i globalistima. Trampov ujak je bio čovek koji je bio zadužen za taslinu zaostavštvinu. Teslina dokumenta, sve što je nađeno u nejgovoj hotleskoj sboi, trampov ujak je bio čovek kome je bilo povreno da sve to konfiskuje, analizira sa svojim timom stručnjaka itd. To je ezoterija.

Drugo, on je oduvek bio tu negde blizu politike. Imate Trampov intervju kod Leri Kinga iz 80tih godina. Tada je Tramp još uvek bio normalan. Tada je bio uspešan investitor u nekretnine. Otvorio je nekoliko luksuznih hotela i kockarnica u Njujorku i po Americi. Čovek je iz kockarskog biznisa. Baš čudno. U to vreme je sve isto pričao, samo što je umesto Kine, to bio Japan i Saudiska Arabija. Sve isto, samo umesto Japan staviš Kina i to je ta priča. Tada se javno izjasnio da ne želi da bude prešednik Amerike.

To je sve još tada bila priprema. Trasirali su mu putanju da jednog dana bude prešednik. Tako se ono pojave u medijima, spomenu se kao neki prijatelji bele kuće pre nego što dođu do neke kandidature.

Sa druge strane, Tramp se u nekoj meri jeste sukobio sa globalistima.
Sa jedne strane on je sve radio kako je to jevrejskoj internacionali odgovaralo. Pa setite se kako je navukao Vučića, glup primer, ali ga doveo tamo na optuženičku klupu i kao nešto oko Kosova da se reši, ono tamo Srbija da prizna Jerusalim i da prebaci ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim. Znači to je sve jevrejska struja.

Nema tu nikakvih tajni. Jevrejska internacionala javno je označila Trampa kao veliko prijatelja, za razliku gde Obamu su označili kao ne tako velikog prijatelja jevrejstva.

A sa druge strane, Tramp je počeo da ukida ugovore koji su išli na štetu po Ameriku, ali u korist globalne politike. Tu već nije odgovarao. Pričamo o politici koja traje decenijama, kojima se sve radi na štetu Amerike a na interes globalizacije. Praktično je Tramp počeo da zavrće slavinu, jer je sve bilo tako podešeno da Amerika sve finansira, gotovo čitavu globalizaciju, sve na štetu Amerike a na korist svih drugih, posebno Kine. To mu nisu dozvolili.

Ameri glasaju za Trampa a gejevi i razna fukara bez “papira” u sluzbi corps za Bajedena.

Samo poremecen covek i kompletan retard moze pomisliti da je Dzozef sposoban za bilo sta vise od da poslusa kad mu se naredi “potpisi ovde”.

Licno bi glasao za Kenedija; a sve koji glasaju za Dzozefa bi samo popisao.

Back