Tramp potpisao: Ministarstvo obrazovanja više ne postoji

Tramp je mogao da zadrži DOE i da im naređuje šta će biti u svim školama širom Amerike. Ovako je to prepustio pojedinačnim državama. Na taj način je recimo Kalifonija u mogućnosti da nastavi svoju WOKE ideologiju kroz obrazovanje.
U jednoj te istoj državi različito obrazovanje? Znači po tebi bi bilo u redu da se na različit način obrazuju deca u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu?

Uzgred, kad si već pomenuo woke samo da te pitam da li su ti u redu Trampovi rasistički i seksistički stavovi i potezi?
Recimo uklonjeno je ime Kolina Pauela s popisa uglednih Amerikanaca pokopanih na nacionalnom groblju Arlington. Zapravo sva uklonjena imena bila su obojeni ljudi ili žene. Na popisu su ostali samo belci.

O tome da nijedno mesto na kom se nešto odlučuje u Trampovoj administraciji ne zauzimaju žene ili crnci da i ne pričamo. Oni zajedno čine većinu stanovništva.

E vidiš zato pored ostalog ja mislim da Tramp neće na mestu predsednika dočekati kraj mandata. Tog ostalog ima mnogo.

Uzgred, kad si već pomenuo woke samo da te pitam da li su ti u redu Trampovi rasistički i seksistički stavovi i potezi?
Recimo uklonjeno je ime Kolina Pauela s popisa uglednih Amerikanaca pokopanih na nacionalnom groblju Arlington. Zapravo sva uklonjena imena bila su obojeni ljudi ili žene. Na popisu su ostali samo belci.
Sve te vesti, uz puno spinovanja, plasira MSNBC, zakleti Tampovi neprijatelji.
Kolin Pauel nije skinut sa liste uglednih amerikanaca već je naveden u odeljku „Istaknute vojne ličnosti“.
Inače, Tramp je ukinuo DEI program a svako čišćenje informacija na internetu je vezano upravo za to. "Obojeni " ljudi, kako oni sami sebe zovu (people of color) su najviše potkačeni (uz trans osobe i još po koga). Izgleda da su čišćenje radili po nekom automatskom procesu što znači da su se potkrale i greške koje ručno ispravljaju.

али колико знам америчка политика и не почива на хуманости.
U tom slucaju ne znas nista..... Koja drzava donira najvise novca za pomoc gladnima u Africi, pogotovu drzavama ispod Sahare? Oko 16 milijardi dolara u hrani godisnje. Rusija? Kina?....EU?...ili Amerika? Americka politika je jedno, ali humanost je sasvim drugo i ne pociva na politici. Drugi put suzdrzi se od pisanja gluposti.

Trump ne moze u potpunosti da zatvori ministarstvo obrazovanja. U Americi svako ko zeli moze da studira. Ako nema novca moze da podigne studentski federalni ili drzavni kredit. Federalni kredit je u nadleznosti ministarstva obrazovanja i Trump ne moze taj ogranak da zatvori, kao ni jedan drugi koji se bavi federalnim regulativama. Za to mu je potrebno odobrenje Kongresa. Jedino sto je on uradio je da zatvori ministarstvo obrazovanja u oblastima gde je ono nadgledalo regulative u drzavama i da te regulative vrati svakoj americkoj drzavi ponaosob. Prema tome Sensei je u pravu.

Nema šta da veruješ na prazno, jednostavno proveriš sam.
Sam priznaješ da je Pauel premešten sa uglednih u vojne, šta ima da proveravam? Još je mnogo takvih koji su izbačeni samo zato što nisu belci ili muškarci. Mislim i na žive.

Ali Tramp neće odleteti zbog toga nego recimo zbog ovakvih stvari. Što jedan lud pokvari 100 pametnih ne mogu popraviti. Americi će trebati godine da se sanira šteta od tog ludaka.

tramp propast.jpg

Lepo rekoh na drugoj temi - američki ćaciji su još gori od naših. Teško za poverovati, ali je tako.

Sam priznaješ da je Pauel premešten sa uglednih u vojne, šta ima da proveravam? Još je mnogo takvih koji su izbačeni samo zato što nisu belci ili muškarci. Mislim i na žive.

Ali Tramp neće odleteti zbog toga nego recimo zbog ovakvih stvari. Što jedan lud pokvari 100 pametnih ne mogu popraviti. Americi će trebati godine da se sanira šteta od tog ludaka.

Pogledajte prilog 1701466

Lepo rekoh na drugoj temi - američki ćaciji su još gori od naših. Teško za poverovati, ali je tako.
Apsolutno ne razumeš, niti te interesuje da razumeš šta se tamo radi.

au, kakav ti imas rusvaj u glavi, znaci sada vlada rasizam ovde kod mene? idi bre leci se covece
obrisan je je nije trebao ni da bude na spisku,a stavljen je na spisak samo zasto sto je obojen, a da ne govorim o ratu o iraku i podmetacini sa epruvetom, znaci teska prevara u kojoj je ucestvovao ili na nju samo naseo

isto kada je vec tema obrazovanje

UCLA Admits Applicants Based on Race

znaci nije rasizam kada se kolin brise, vec je pogresno kada se upisuje na tu listi ili ovde studenti, samo na bazi rase,a ne na bazi kvaliteta, prijemnog i sl.

Poslednja izmena:
U jednoj te istoj državi različito obrazovanje? Znači po tebi bi bilo u redu da se na različit način obrazuju deca u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu?
ili caci univerziteti? naravno da nisu isti, sns su kupovali diplome uglavnom privatnih ili univerziteta pristinskog, a da nikad nisu ni videli iste
i u americi u istom gradu imas razne koledze, univerzitete, i naravno da ne nude svi isto, nit`i kostaju isto

mislis da me deca pitaju i za savet? uzece kredit za sta god hoce, i gde imaju prohodnost, a mozda ce ici i na jeftiniju varijantu par godina, pa onda prebacivanje na bolji univerzitet

sta je ukin'o? ali to nisu neke pare, uzimao sam i ja, a sada moja deca krecu, uzmu lepo kredit i vozi

The Free Application for Federal Student Aid (FAFSA) deadline for the 2024–2025 school year is June 30, 2025 at 11:59 PM Central Time. However, each college and career/trade school may have its own deadline.

Poslednja izmena:
Inače, Tramp je ukinuo DEI program a svako čišćenje informacija na internetu je vezano upravo za to. "Obojeni " ljudi, kako oni sami sebe zovu (people of color) su najviše potkačeni (uz trans osobe i još po koga). Izgleda da su čišćenje radili po nekom automatskom procesu što znači da su se potkrale i greške koje ručno ispravljaju.
nisu oni "potkaceni", vec su im nezasluzeno date neke pocasti, na bazi rase, i sada se to brise, kao npr,. sto su neki zaposljavani u vojsci samo zato sto su trandze, a sposobnost nistavna, i to samo zato da imamo ""razlicitost", iliti sarolikost... budalastine, ili znas da pilotiras ili ne znas, ne moze da ti se da avion jer moramo da imamo pilota/pilotkinju trandzu! i sada se to taj DEI ukida, jer je maloumni kriterijum

Koja drzava donira najvise novca za pomoc gladnima u Africi, pogotovu drzavama ispod Sahare? Oko 16 milijardi dolara u hrani godisnje. Rusija? Kina?....EU?...ili Amerika?
a covek, da nije obozo?
paz' lopine:

Barack Obama was using USAID to pretend to send money to a country for “aid” and instead laundering it to the Cayman Islands

HUGE: Barack Obama Was Using USAID to Pretend to Send ‘Aid’ Overseas But Was Laundering It to Train ‘Rent-a-Riots’ Instead

i njega SAD TRAMP mora da skemba u prdekanu, plus, izgleda da su pedo dzoovi pardon potpisi invalid, to mi je promaklo

Naravno, šta će ministarstvo obrazovanja i obrazovanje uopšte? To Trampovim glasačima ne treba. Ne treba ništa da znaš nego samo za Trampa da glasaš.

I Ameri svoje ćacije za trku imaju, samo što se to tamo zove MAGA.
Mislim da je to jedna od rijetkih dobrih Trumpovih odluka. Ameriku čini 50 saveznih država i sve one imaju svoje specifične potrebe, ciljeve, identitete, kulturu itd. Čemu centralizirano ministarstvo obrazovanja koje bi dekretima nametalo saveznim državama koje bi ideologije, ideale, norme i običaje trebali poticati kroz obrazovanje? Ovako svaka država u okviru svog republičkog ministarstva obrazovanja može izraditi obrazovne kriterije i standarde koje želi promovirati i njegovati u svojoj saveznoj državi.

Tramp potpisao: Ministarstvo obrazovanja više ne postoji

Donald Tramp je potpisao izvršnu naredbu kojom počinje raspuštanje američkog Ministarstva obrazovanja.

Tramp je izjavio da je "ovo pravi korak", dodajući da će Odeljenje biti ugašeno "što je pre moguće".

Ministarstvo obrazovanja SAD administrira savezne studentske kredite za studente koledža i univerziteta, pruža pomoć studentima sa niskim primanjima i finansira škole da obezbede određene programe učenicima sa invaliditetom.

U Americi se škole uglavnom finansiraju i administriraju na nivou saveznih država, posebno osnovne i srednje škole, dok samo oko 13% finansiranja ovih škola dolazi iz državnog budžeta.

Bela kuća tvrdi da će eliminisanje odeljenja poboljšati rezultate studentskih testova i uštedeti novac, dok demokrate i drugi kritičari kažu da će taj potez ostaviti najugroženije studente bez pomoći koja im je potrebna.

Trampova naredba dolazi kao deo šire strategije administracije poslednjih nedelja za smanjenje veličine savezne vlade.

https://www.b92.net/info/svet/113774/tramp-potpisao-ministarstvo-obrazovanja-vise-ne-postoji/vest
Jedna od rijetkih pametnih Trumpovih odluka. :ok:

Back