Tramp potpisao: Ministarstvo obrazovanja više ne postoji

Belgradeboy

Elita
VIP
Poruka
20.439
Tramp potpisao: Ministarstvo obrazovanja više ne postoji

Donald Tramp je potpisao izvršnu naredbu kojom počinje raspuštanje američkog Ministarstva obrazovanja.

Tramp je izjavio da je "ovo pravi korak", dodajući da će Odeljenje biti ugašeno "što je pre moguće".

Ministarstvo obrazovanja SAD administrira savezne studentske kredite za studente koledža i univerziteta, pruža pomoć studentima sa niskim primanjima i finansira škole da obezbede određene programe učenicima sa invaliditetom.

U Americi se škole uglavnom finansiraju i administriraju na nivou saveznih država, posebno osnovne i srednje škole, dok samo oko 13% finansiranja ovih škola dolazi iz državnog budžeta.

Bela kuća tvrdi da će eliminisanje odeljenja poboljšati rezultate studentskih testova i uštedeti novac, dok demokrate i drugi kritičari kažu da će taj potez ostaviti najugroženije studente bez pomoći koja im je potrebna.

Trampova naredba dolazi kao deo šire strategije administracije poslednjih nedelja za smanjenje veličine savezne vlade.

https://www.b92.net/info/svet/113774/tramp-potpisao-ministarstvo-obrazovanja-vise-ne-postoji/vest

Naravno, šta će ministarstvo obrazovanja i obrazovanje uopšte? To Trampovim glasačima ne treba. Ne treba ništa da znaš nego samo za Trampa da glasaš.

I Ameri svoje ćacije za trku imaju, samo što se to tamo zove MAGA.
Nemaš pojma šta se tamo radi, al važno je da si protiv

Ministarstvo obrazovanja SAD je agencija savezne vlade koja uspostavlja politiku, administrira i koordinira većinu savezne pomoći obrazovanju. Pomaže predsedniku u sprovođenju njegove obrazovne politike za naciju i u primeni zakona koje je doneo Kongres.

Sadašnji predsednik je doneo odluku da mu to ne treba i prebacuje sve na pojedinačne države da odlučuju kako će i šta. Praktično, daje više slobode građanima svoje zemlje.

Naravno, šta će ministarstvo obrazovanja i obrazovanje uopšte? To Trampovim glasačima ne treba. Ne treba ništa da znaš nego samo za Trampa da glasaš.

Није тако.
Види,то амер. Образовање је исто као и њихово Здравство- школује се ко има лове као што се и лечи ко има Лове-.
Онда тако имаш ситуацију где ти Буш млађи ..
по занимању БОЛИД,
шатро заврши неки -Јејл- и постане Председник и мора Маса Људи се ту стара о њему док му се мандат не заврши,
значи Трамп је у Праву..
признаћеш.

Није тако.
Види,то амер. Образовање је исто као и њихово Здравство- школује се ко има лове као што се и лечи ко има Лове-.
Онда тако имаш ситуацију где ти Буш млађи ..
по занимању БОЛИД,
шатро заврши неки -Јејл- и постане Председник и мора Маса Људи се ту стара о њему док му се мандат не заврши,
значи Трамп је у Праву..
признаћеш.
Priznaću da sam pogrešio kada sam izjednačio naše ćacije s onim njegovim. Ipak su naši pametniji i obrazovaniji od onih njegovih MAGA(raca).

Nemaš pojma šta se tamo radi, al važno je da si protiv
Ustvari itekako imam pojma i dopisivao sam se pre jedno sat vremena s jednim Amerikancem pa je tražio da mu objasnim šta je to ''ćaci''. Posle kratkog razmišljanja shvatio sam da bih to teško mogao da prevedem na engleski pa sam mu objasnio da je to otprilike isto kao kod njih MAGA. Odmah je shvatio.

Illustration Simpsons GIF by Juta Studio

Ustvari itekako imam pojma i dopisivao sam se pre jedno sat vremena s jednim Amerikancem pa je tražio da mu objasnim šta je to ''ćaci''. Posle kratkog razmišljanja shvatio sam da bih to teško mogao da prevedem na engleski pa sam mu objasnio da je to otprilike isto kao kod njih MAGA. Odmah je shvatio.
E, burazeru tu si se shebo. ''ćaci'' se u americi čita antifa
razmisljao si 0.1 sekundu, trebo si da razmisljas malo duze, nedelju dve, mozda bi nesto shvatio,..... (kao, šatro on se dopisivoo?!) :rotf:

Kako nisi znao ,
Pupils and Tupils .

Много је јефтиније увести образоване људе.
На таквој политици УСА почива.
Трамп је 2020. године изједначио иностране дипломе са америчким.
Демократе то нису суспендовале.

То баш и није хумано према Американцима али колико знам америчка политика и не почива на хуманости.

Back