Трамп оптужио Зеленског "Он је крив за рат, није смео да дозволи да се то деси"

BBCV kaze 90.000 mrtvi Rusija 1.000.000+ mrtvi NATO pakt
Vaša strana je poznata po tzv. "mesnim talasima" što znači bacanje vojnika bez obaziranja.

Onda je i logično da vodite po broju smrtnih slučajeva.

Evo čak i u Drugom svetskom ste zabeležili 30 miliona palih boraca;

a mišljenja sam da u ovom ratu čak i taj rekord može biti oboren. Trenutno smo na 1 od 30 miliona.

Tramp kaze da je Zelenski hteo rat i namerno provocirao Rusiju

Pa mislim, ne može da bude luđe objašnjenje. Hteo rat... pa zašto bi dođavola hteo rat?

Vi ponekad u pokušaju da opravdate agresiju zaista nudite neke izgovore kao iz osnovne škole. Pazi hteo rat. Niko nije hteo rat. Ukrajina je brutalno napadnuta, zapad se uključio u odbranu, a nije morao, hteo je svojom voljom. Čemu sad kukanje i prebacivanje krivice?

Zapad je mislio da ce kroz rat slomiti Rusiju

Mislim da zapad nikada nije ni hteo da poražava Rusiju, već samo da se brani, odnosno da ne dopusti Rusima da prođu nekažnjeno bacajući bombe po zapadnim državama. Da je zapad hteo da slomije Rusiju, Rusije odavno ne bi bilo.

Pa mislim, ne može da bude luđe objašnjenje. Hteo rat... pa zašto bi dođavola hteo rat?

Vi ponekad u pokušaju da opravdate agresiju zaista nudite neke izgovore kao iz osnovne škole. Pazi hteo rat. Niko nije hteo rat. Ukrajina je brutalno napadnuta, zapad se uključio u odbranu, a nije morao, hteo je svojom voljom. Čemu sad kukanje i prebacivanje krivice?

Mislim da zapad nikada nije ni hteo da poražava Rusiju, već samo da se brani, odnosno da ne dopusti Rusima da prođu nekažnjeno bacajući bombe po zapadnim državama. Da je zapad hteo da slomije Rusiju, Rusije odavno ne bi bilo.

Zato sto je mislio ubedili su ga da ce uz pomoc citavog NAToa zajednicki slomiti Rusiju

A Ukrajina je u sustini antirusija

Sve jedno. To je zvanična politika zemlje. Ako si se prihvatio nekog posla, onda treba da ga odradiš do kraja.

Naravno, Tramp može da se pravi lud i kaže "nisam ja", samo će tako napraviti 2 problema.

Prvi je da će amerika izgubiti poverenje ostalih država jer vodi sumanutu politiku gde svaki novi predsednik poništava odluke prethodnog, i drugi, pokazaće slabost praveći ustupke Putinu.

Drugim rečima, ako tako uradi, amerima će naglo da padne kredibilitet i uticaj u svetu. To zna i Tramp i upravo zbog toga sad guta knedlu i ne zna šta da radi. Kao i svaki populista, on je najavio nešto što lepo zvući, svima se sviđa, ono fazon "mir u svetu" i slične floskule, dobio je glasove i sad je frka kako to da ispuni. A ja sam o tome već pisao pre dosta meseci: ne može nikako osim da stane na Putinovu stranu protiv Ukrajine. A to je onda kraj za američku dominaciju i kredibilitet u svetu.
Какав би од тебе Хилари-Бајден-Камала председник САД био! Све би поставио како треба. Али, не дају непријатељи.

Poslednja izmena:
Какав би од тебе Хилари-Бајден-Камала председник САД био! Све би поставио како треба. Али, не дају непријатељи.

Ja sam još pre 2 godine predlagao kompromisno rešenje. Rusiji otete teritorije, ostatak Ukrajine u Nato. Tako bi obe strane nešto dobile, nešto izgubile, ne bi bilo pobednika i poraženih i sukob bi bio trajno rešen (a ne samo zamrznuti konflikt pa da se ratuje opet za par godina). Ako nešto rešavaš, rešavaš da bude trajno. Međutim, mene niko ne sluša. A trebalo bi ;)

Ja sam još pre 2 godine predlagao kompromisno rešenje. Rusiji otete teritorije, ostatak Ukrajine u Nato. Tako bi obe strane nešto dobile, nešto izgubile, ne bi bilo pobednika i poraženih i sukob bi bio trajno rešen (a ne samo zamrznuti konflikt pa da se ratuje opet za par godina). Ako nešto rešavaš, rešavaš da bude trajno. Međutim, mene niko ne sluša. A trebalo bi ;)
Pa nisu Rusi krenuli SVO zbog par kvadratnih kilometara teritorije , imaju oni dovoljno ,
nego baš zbog toga što je za njih Ukrajina u NATO vojnom savezu najveća pretnja bezbednosti od Vermahta.

Pa nisu Rusi krenuli SVO zbog par kvadratnih kilometara teritorije , imaju oni dovoljno ,
nego baš zbog toga što je za njih Ukrajina u NATO vojnom savezu najveća pretnja bezbednosti od Vermahta.

To naravno da nije tačno. Objašnjenje za naivne. I Finska je ušla u Nato pa nije dobila bombe. Nego je Ukrajina bila ruska kolonija koja se okrenula zapadu a Putin je lik koji voli da prebije devojku koja ga ostavi. I to je to, dočekala ih je odmazda. Da ih je pustio da odu mirno, sledeća bi bila Belorusija. Onako im je stavio do znanja da kod njega razlaz može biti samo u krvi. Tako da to ništa nema veze sa Nato paktom. Samo sujeta jednog nasilnika. Svi znaju da Rusija koja ima nuklearno oružje, ne može biti pobeđena, i ne postoji zdrava logika zašto bi ih napao Nato, pa još pogotovo evropski Nato koji nije nešto posebno jak.

To naravno da nije tačno. Objašnjenje za naivne. I Finska je ušla u Nato pa nije dobila bombe. Nego je Ukrajina bila ruska kolonija koja se okrenula zapadu a Putin je lik koji voli da prebije devojku koja ga ostavi. I to je to, dočekala ih je odmazda. Da ih je pustio da odu mirno, sledeća bi bila Belorusija. Onako im je stavio do znanja da kod njega razlaz može biti samo u krvi. Tako da to ništa nema veze sa Nato paktom. Samo sujeta jednog nasilnika. Svi znaju da Rusija koja ima nuklearno oružje, ne može biti pobeđena, i ne postoji zdrava logika zašto bi ih napao Nato, pa još pogotovo evropski Nato koji nije nešto posebno jak.
Ovo nema veze sa mozgom.

Da su Rusiji date garancije bezbjednosti nikakvog rata ne bi ni bilo.
Članstvo Ukrajine u NATO je imalo za cilj instalaciju američkih raketa za gađanje ciljeva u Podmoskovlju i silosa ispod Urana u uzletnoj fazi.

Rusija je to prepoznala. Neće to dozvoliti isto kao što ni SAD nisu dozvolile da ostanu ruske rakete na Kubi.
Za one koji će sada početi da pišu kako "nije bilo američkih raketa u Ukrajini" - pa bilo bi ih da je ušla u NATO. Zato nisu ni htjeli da garantuju bezbjednost Rusiji.

Sve ovo je već dokazana i od strane stručnjaka obrazložena situacija.

Tako je

Uloga Ukrajine je da bude kopneni nosac NATO pakta za lansiranje napada na Rusiju

Ukrajina je vekovna ruska zemlja i meki trbuh Rusije

Kontrola Ukrajine je za Rusiju pitanje opstanka

Za NATO je pitanje vladavine evroazijom

То за РФ оправдано није компромисно решење, него стратешки пораз! Били су више него јасни, никаква Украјина у ОТАН! То је услов свих услова, јачи и од територија. Баш зато да њихова безбедност буде трајна. Шведска и Финска су про форме биле изван ОТАН, тако да то није никава нова ситуација за РФ, али чак и остаци Украјине, са Црним морем јесу.

Били су више него јасни, никаква Украјина у ОТАН!
Da ali, kako oni kao država A mogu da postavljaju bilo kakva ograničenja državi B, to je ključno pitanje.

Jel možeš da zamisliš da Kjiv vama naredi: "Nikakvo članstvo Rusije u ODKB ne dolazi u obzir."

Ti sad kažeš: "Haxa Nemoi da me zasmejavaš, pa svi znaju da je Rusija višlja rasa, Ukrajina će morati da prihvati status drugog reda."

Eto vidiš, taj vaš neopravdano nadmen stav je koren rata.

Da ali, kako oni kao država A mogu da postavljaju bilo kakva ograničenja državi B, to je ključno pitanje.

Jel možeš da zamisliš da Kjiv vama naredi: "Nikakvo članstvo Rusije u ODKB ne dolazi u obzir."

Ti sad kažeš: "Haxa Nemoi da me zasmejavaš, pa svi znaju da je Rusija višlja rasa, Ukrajina će morati da prihvati status drugog reda."

Mogu zakonom jačeg

Jači su i spremni da žrtvuju daleko više nego čitav NATO pakt zajedno

A to što su SAD skoro otpočele svjetski rat tokom Kubanske krize koja je najsličnija ukrajinskoj ništa a?
To što je Tramp otvoreno zaprijetio otimanjem Grenlanda je demokratski proces?

Mogu zakonom jačeg

Jači su i spremni da žrtvuju daleko više nego čitav NATO pakt zajedno
Pa naveo sam mu primjer, da vidimo šta će odgovoriti.
Rusija i Kuba se dogovorile da naprave zajedničku vojnu bazu i SAD su skoro započele svjetski rat radi toga.
Sada kada se Rusija isto brani kao tada SAD oni kmeče "kmeeee kmeee agresija kmeee"

Pa naveo sam mu primjer, da vidimo šta će odgovoriti.
Rusija i Kuba se dogovorile da naprave zajedničku vojnu bazu i SAD su skoro započele svjetski rat radi toga.
Sada kada se Rusija isto brani kao tada SAD oni kmeče "kmeeee kmeee agresija kmeee"

Ma licemerni su do bola

NATO ima pravo da napadne bombarduje okupira Srbiju, Irak, Siriju, Libiju, Avganistan i da tamo budu koliko hoće i rade šta hoće ali Rusija nema pravo da zaštiti rusku manjinu od genocida u susednoj državi to nikako ne.

Ma licemerni su do bola

NATO ima pravo da napadne bombarduje okupira Srbiju, Irak, Siriju, Libiju, Avganistan i da tamo budu koliko hoće i rade šta hoće ali Rusija nema pravo da zaštiti rusku manjinu od genocida u susednoj državi to nikako ne.
Tako je brate ali nije to ono što mene ljuti kod njih. Licemjeri jesu, varalice isto i palamudi ali što su zli e to mene ljuti.
Zloba nije od ovog svijeta i ljudi i ne priliči im.

Tako je brate ali nije to ono što mene ljuti kod njih. Licemjeri jesu, varalice isto i palamudi ali što su zli e to mene ljuti.
Zloba nije od ovog svijeta i ljudi i ne priliči im.
Nemoguće da ne primećuješ licemerje Rusije, kada prvo krade žito i kidnapuje decu, a onda

kad EU Komisija proglasi da se zamrzavaju ruske pare baš zbog te agresije, Rusija odgovara: "ŠTA??? PA ĐE TO IMA, DA NEGDIJE BANEŠ PA UZNEŠ."

Nemoguće da ne primećuješ licemerje Rusije, kada prvo krade žito i kidnapuje decu, a onda

kad EU Komisija proglasi da se zamrzavaju ruske pare baš zbog te agresije, Rusija odgovara: "ŠTA??? PA ĐE TO IMA, DA NEGDIJE BANEŠ PA UZNEŠ."
Nema nikakvih dokaza da Rusija krade djecu i žito, ti izmišljaš.

Back