Tramp najavljuje da prekida sve veze sa Španijom

Nervirator

Džomba
VIP
Poruka
99.527
Donald Tramp je rekao da Amerika „ne želi da ima ikakve veze sa Španijom“ nakon što je ta zemlja odbila da mu stavi na raspolaganje svoje vojne baze.

U utorak je španski premijer Pedro Sančez osudio SAD i Izrael, potvrdivši da španske baze nisu korišćene, „niti će biti korišćene“.

Nakon vesti, Tramp je besneo na konferenciji za novinare rekavši da će prekinuti veze sa Španijom.

„Prekinućemo svu trgovinu sa Španijom. Ne želimo da imamo ikakve veze sa Španijom“, rekao je.

https://www.msn.com/en-us/news/worl...&cvpid=309f3977e3444008dd2f2681a15689a0&ei=19
1772573740908.png

Ajde baš da vidimo kakvu štetu će Španija od ovoga pretrpeti

Šta je sve Tramp najavljivao ...
Matora drtina, plus se šminka godinama. Ko to ozbiljno da uzme u obzir? Misli da je Bogom dan, a običan je probisvet. Išlo mu-pa i meni bi krenulo da počnem da gazim po mrtvima. Svakom bi išlo. Fuj-oseća se na hiljade kilometara! Gori je od Klinotona, Klinton je makar bio sceničan i na oko dopadljiv. Ovaj nema ništa sem paretina.

Matora drtina, plus se šminka godinama. Ko to ozbiljno da uzme u obzir? Misli da je Bogom dan, a običan je probisvet. Išlo mu-pa i meni bi krenulo da počnem da gazim po mrtvima. Svakom bi išlo. Fuj-oseća se na hiljade kilometara! Gori je od Klinotona, Klinton je makar bio sceničan i na oko dopadljiv. Ovaj nema ništa sem paretina.
A i te paretine je nasledio, tata mu je bio bogataš.

Nego, onaj španski premijer je baš lep čovek. Kako ti ceniš?

Једна поприлично моћна будала. :(

A i te paretine je nasledio, tata mu je bio bogataš.
Ma, i to-čijeg znoja i čije krvi je proizvod? Želim mu da iskija i iskašlje tu krv. Nisam po prirodi zla, ali-kako si otpočeo rat? Dečije živote si uzeo na svoju dušu. Skrnaviš istoriju. Ti si onda za mene zlo protiv kog se i sama pretvaram u zlo, tonem duboko, Persefona, whatever.
Da Bog da se nasmejao, i poslednje mu bilo! Đubrište obično! Ma, Klinton je bajčica. Klintonu mogu i za dušu da se pomolim (Nisam luda!). Stoka neopisana do daljnjeg!

Mislio sam da zalis zbog pogibije verskog vodje Hamneija. No, izgleda da imas drugi razlog da ne podnosis Trumpa.
Žalim i za njim. Ljudina! Šta ima ko da se meša u državu? Mi to 'vako, vi 'nako. Nemoj da mi dolaziš, i sve će biti OK.
Žalim i za verskim vođom Irana. Ma, isplanirao sve lepo, uradio za svoj narod divnu stvar.
Nemoj da mi dolaziš ako ti se ne sviđaju moja pravila! Koji k**** ti hoćeš od mene? U mojoj kući su pravila ovakva, a ti u tvojoj određuj-pritom, šta ja imam u tvojoj kući da tražim??? Ma, ne zanimaš me uopšte, ne postojiš!

Da citiram sa teme koja je RANIJE pokrenuta u vezi toga:
Iranski islamofašisti za par dana ubili više od 60.000 svojih ljudi, protivnika klerikalnog režima. Uprkos tome, Španci ne dozvoljavaju upotrebu savezničkih avio baza na tlu Španije i ne žele učestvovati u bombardovanju Irana.

Sa druge strane, do kraja rata na Kosovu i Metohiji poginulo 11-12.000 ljudi, a Španci su aktivno učestvovali u agresiji na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Špansko licemerje

i:
Godina 1999. — potpuno drugačiji pristup

Tokom NATO bombardovanja 1999. godine korišćen je veliki broj vojnih baza širom Evrope i Mediterana — od Italije, Turske i Nemačke, preko Mađarske, Rumunije i Bugarske, do Velike Britanije, Francuske i Španije. Ove baze omogućile su logistiku, izviđačke misije, transport i izvođenje vazdušnih udara na teritoriju tadašnje Jugoslavije, uz podršku aviona sa nosača u Jadranskom moru.

Posebnu pažnju izaziva činjenica da su upravo španski borbeni avioni bili među prvima koji su učestvovali u NATO agresiji na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine, uprkos tome što Španija ni danas ne priznaje nezavisnost takozvanog Kosova.

Lovci F/A-18 „hornet“ španskog ratnog vazduhoplovstva bili su među prvim NATO avionima koji su izveli udare na Beograd. U to vreme generalni sekretar NATO-a bio je Španac Havijer Solana, koji je izdao zvanično naređenje za početak bombardovanja 24. marta 1999. godine nakon odluke Alijanse da pokrene vazdušnu kampanju protiv Jugoslavije.

Španija je u operaciji učestvovala sa šest do dvanaest aviona tipa „hornet“, stacioniranih u italijanskoj bazi Avijano. Njeni piloti bili su aktivni od samog početka operacije, učestvujući u napadima tokom prvih sati bombardovanja.

Vi u Srbistanu ste ekstremno zaboravan narod, aposlutno nicega iz skorije istorije se ne secate. Zato vam se sve ovo i desava, zaboravljate ko vam je bio prijatelj a ko neprijatelj.

Potresli smo se svi skupa...
Nemoj da mi dolaziš, bre, uopšte!
Kako za koga. Za one Amere što vide kako je u Španiju žešća zabava i dođu, pa se ušibaju od crno vino, misleći da je špansko isto ko i kalifornijsko i raznižu se se od lokalnu vutru, pa odu u Pamplonu da trče barabar s bici, za nji je dobro. Više neće da dolazu u Pamplonu i duže i zdravije će da žive

To što eksploatišu životinje-mora da im se obiije o glavu, ali to nije tema. Španija, svetska sila, plus okolni narodi-boli vas đon što izlapeli Tramp nešto kalkukiše. Amerika nikom nije stvarno pomogla, a ni Rusija. Kina je izrazila neko poštenje i osećaj za ljude u nevolji. Kina je u mojim očima i dalje neuprljana. KIna to trgovački, ali što kaže-to i uradi.

Žalim i za njim. Ljudina! Šta ima ko da se meša u državu? Mi to 'vako, vi 'nako. Nemoj da mi dolaziš, i sve će biti OK.
Žalim i za verskim vođom Irana. Ma, isplanirao sve lepo, uradio za svoj narod divnu stvar.
Nemoj da mi dolaziš ako ti se ne sviđaju moja pravila! Koji k**** ti hoćeš od mene? U mojoj kući su pravila ovakva, a ti u tvojoj određuj-pritom, šta ja imam u tvojoj kući da tražim??? Ma, ne zanimaš me uopšte, ne postojiš!
Mene interesuje da li si ikada u zivotu videla i govorila sa Persijancima/Irancima koji zive negde van svoje zemlje. Pa pitaj onda njih o "njihovom" verskom vodji koji je "uradio za svoj narod divnu stvar". Pogotovo je bilo divno za onih 7 hiljada koje je pobio pre mesec dana.

Donald Tramp je rekao da Amerika „ne želi da ima ikakve veze sa Španijom“ nakon što je ta zemlja odbila da mu stavi na raspolaganje svoje vojne baze.

U utorak je španski premijer Pedro Sančez osudio SAD i Izrael, potvrdivši da španske baze nisu korišćene, „niti će biti korišćene“.

Nakon vesti, Tramp je besneo na konferenciji za novinare rekavši da će prekinuti veze sa Španijom.

„Prekinućemo svu trgovinu sa Španijom. Ne želimo da imamo ikakve veze sa Španijom“, rekao je.

https://www.msn.com/en-us/news/worl...&cvpid=309f3977e3444008dd2f2681a15689a0&ei=19
Pogledajte prilog 1866950

Ajde baš da vidimo kakvu štetu će Španija od ovoga pretrpeti
Oh Dios, qué viejo tonto, no lo puedo creer.

Back