Tramp: Kina se neće usuditi da me provocira, Si Đinping zna da sam lud

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
83.826

Tramp: Kina se neće usuditi da me provocira, Si Đinping zna da sam lud​

Svet Autor: Fonet 19. okt 202420:41
5komentara
h_53885185-725x483.jpg
Foto:EPA-EFE/THOMAS PETER

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da se Kina neće usuditi da ga provocira ako pobedi na izborima, jer predsednik Si Đinping zna da je on "lud".

U razgovoru sa uredništvom Volstrit džornala, Tramp je rekao da će, ako bude izabran za predsednika sledećeg meseca, uvesti drakonske carine Kini, u slučaju da pokuša da blokira Tajvan.
„Rekao bih im: ako odete na Tajvan, žao mi je što to moram da uradim, ali oporezovaću vas od 150 do 200 odsto“, rekao je Tramp, prenosi BBC.
Tramp je u kampanji više puta ponovio da američki protivnici neće delovati protiv američkih interesa ako on bude predsednik, jer bi se plašili snažnog, pa čak i nepredvidivog odgovora.

Za Volstrit džornal je rekao da neće morati da koristi vojnu silu da spreči blokadu Tajvana, jer ga „kineski predsednik Si poštuje i zna da je lud“.

„Imao sam veoma jak odnos sa njim. Bio je zaista dobar, ne želim da kažem prijatelj da ne ispadne da se ponašam glupo, ali odlično sam se slagao s njim“, kazao je Tramp i dodao da je Si „veoma žestok čovek“.
Bivši američki predsednik je pozitivno ocenio i odnos sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, rekavši da se s njim „sjajno slagao“, ali tvrdi da mu je zapretio da ne sme da napadne Ukrajinu.
„Ako to uradiš, udariću te usred Moskve. Mi smo prijatelji i ne želim to da radim, ali nemam izbora. On mi je rekao da nema šanse da to uradim, a odgovorio sam mu da ima“, ispričao je Tramp.
Obećanjima da će voditi trgovinske ratove i okončati učešće SAD u ratu Rusije i Ukrajine, Tramp je svoju spoljnu politiku još jednom označio kao „Amerika na prvom mestu“ i odbacio kritike da je to izolacionistička politika.

https://nova.rs/vesti/svet/tramp-kina-se-nece-usuditi-da-me-provocira-si-djinping-zna-da-sam-lud/

Tramp je blag oko Rusije al mnogo je lud oko Kine i Irana.

Јасно је шта хоће да каже; луд, дакле преопасан за провоцирање, спреман на диспропорционалне одоворе и ирационалне реакције.

"Зна да сам луд" међутим није стратешка доктрина која приличи цајтгеберу модерне цивилизације као што је Америка. Трамп није свестан одговорности коју треба да има и која се протеже и ван тренутних сукоба са некаквом Кином.

Лоша мисао морално упитног кандидата.

5komentara
h_53885185-725x483.jpg

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da se Kina neće usuditi da ga provocira ako pobedi na izborima, jer predsednik Si Đinping zna da je on "lud".

U razgovoru sa uredništvom Volstrit džornala, Tramp je rekao da će, ako bude izabran za predsednika sledećeg meseca, uvesti drakonske carine Kini, u slučaju da pokuša da blokira Tajvan.
„Rekao bih im: ako odete na Tajvan, žao mi je što to moram da uradim, ali oporezovaću vas od 150 do 200 odsto“, rekao je Tramp, prenosi BBC.
Tramp je u kampanji više puta ponovio da američki protivnici neće delovati protiv američkih interesa ako on bude predsednik, jer bi se plašili snažnog, pa čak i nepredvidivog odgovora.

Za Volstrit džornal je rekao da neće morati da koristi vojnu silu da spreči blokadu Tajvana, jer ga „kineski predsednik Si poštuje i zna da je lud“.

„Imao sam veoma jak odnos sa njim. Bio je zaista dobar, ne želim da kažem prijatelj da ne ispadne da se ponašam glupo, ali odlično sam se slagao s njim“, kazao je Tramp i dodao da je Si „veoma žestok čovek“.
Bivši američki predsednik je pozitivno ocenio i odnos sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, rekavši da se s njim „sjajno slagao“, ali tvrdi da mu je zapretio da ne sme da napadne Ukrajinu.
„Ako to uradiš, udariću te usred Moskve. Mi smo prijatelji i ne želim to da radim, ali nemam izbora. On mi je rekao da nema šanse da to uradim, a odgovorio sam mu da ima“, ispričao je Tramp.
Obećanjima da će voditi trgovinske ratove i okončati učešće SAD u ratu Rusije i Ukrajine, Tramp je svoju spoljnu politiku još jednom označio kao „Amerika na prvom mestu“ i odbacio kritike da je to izolacionistička politika.

https://nova.rs/vesti/svet/tramp-kina-se-nece-usuditi-da-me-provocira-si-djinping-zna-da-sam-lud/

usa je nista prema Kini

Samo bahato. Ni jedan pravi populista ne propušta priliku da verbalno "pokaže" drugima koje im je mesto. Polusvet seče vene kad vidi kako njihov idol odbrusi ostalima. I mi imamo jednog sličnog, jak na rečima, u delima propadosmo ;)

"Ја сам луд. Луд! Боли ме курaц за све, припази!" у ствари није аргумент из бахатости и снаге него гест слабог човека који жели да га оставе на миру.

"Ја сам луд. Луд! Боли ме курaц за све, припази!" у ствари није аргумент из бахатости и снаге него гест слабог човека који жели да га оставе на миру.

Busanje je jedna od naružnijih osobina koju neki lider može da ima. Ne znam koliko dobre ideje ili namere da ima, kad vidim busanje, to mi veoma odbojno. A Tramp se satire od toga. Napušava novinare, napušava parlament, napušava institucije, napušava druge lidere, deli lekcije, pametuje. Amerika nikada nije imala veću unutrašnju polarizaciju do pre njega. Predsednik je taj koji mora da unosi mir u društvo ne tenzije, ko jača i poštuje sopstvene institucije a ne podmeće im noge. On je jedna ružna epizoda njihove istorije. Nije ni čudo što mu se raduju svi protivnici Amerike, jer to što neki autokrta može da razbuca od društva, to niko drugi spolja ne bi uspeo.

...Kina se nikad ne istrcava
ona samo baci mamac i strpljivo ceka kao sto to radi
milenijumima...

Мислиш да се нису истрчали кад су побили четрдесет милиона Кинеза следећи сомнабуличне економске смернице Мао Це Тунга?

Мислиш да се нису истрчали кад су побили четрдесет милиона Кинеза следећи сомнабуличне економске смернице Мао Це Тунга?
...to njihovo unutrasnje fermentiranje je van pravila i sigurno je doprinijelo kretanju te velike nacije...takvoj sili treba autoritet za sunovrat jer isprvljanje dovodi do nalazenje pravog puta...danasnja Kina je ocekivani samouspon...to je ne samo civilizacija u civilizaciji nego poseban dolazak do svega i to sve znaju i zadrskom i unapredjivati a nece sigurno kao Japan dovesti sebe do takvih visina i ne osjetiti da je Neko na obalama kao nekad Kublai_kan...

...to njihovo unutrasnje fermentiranje je van pravila i sigurno je doprinijelo kretanju te velike nacije...takvoj sili treba autoritet za sunovrat jer isprvljanje dovodi do nalazenje pravog puta...danasnja Kina je ocekivani samouspon...to je ne samo civilizacija u civilizaciji nego poseban dolazak do svega i to sve znaju i zadrskom i unapredjivati a nece sigurno kao Japan dovesti sebe do takvih visina i ne osjetiti da je Neko na obalama kao nekad Kublai_kan...

Ако је побити милионе својих суграђана глађу као Стаљин и Мао знак величине и генија, тешко је и замислити како заблуде и инкомпетенција изгледају.

Ако је побити милионе својих суграђана глађу као Стаљин и Мао знак величине и генија, тешко је и замислити како заблуде и инкомпетенција изгледају.
...Ginij je i jedan i drugi
jer tesko je tolikim mozgovima i pregaocima
diktirati kao u pozoristu lutaka...
...jedno je sigurno
da demokratije u utopijskom pojmu
gube na vrijednosti jer i oni koji su taj put
u drustvenim odnosima postavljali
bili su robovlasnistva zagovornici...

5komentara
h_53885185-725x483.jpg

Govor za budale. Tramp misli da mu još uvijek većina ljudi vjeruje ali on je jedan razmaženi lažov.

On je kao "zaprijetio Putinu" da ne napada Ukrajinu i šta se desilo kada je počeo rat Rusije i naciUkrajine? Ništa. Znači laže lik. Putin bi ga nabio na neku stvar na i najmanju prijetnju njemu lično ili Moskvi. Šta on misli, da je nedodirljiv u Vašingtonu ili bilo gdje drugo u SAD? Zna dobro da nije i da Putin nije neko kome se može prijetiti.

Druga stvar, citiram ovo "Kina da ga ne provocira"? Pa on je taj koji naoružava Tajvan i otima ga od Kine iako je on njen prirodni i neprikosnoveni dio.

Treće, onaj ko je stvarno "lud i opasan" ne priča to već djeluje. Kada dođe za to vrijeme onda se pokaže ko je stvarno "lud" a ova pričica za debile tipa "ja sam Tramp i ja sam lud" je kao što napisa Pobedonoscev odraz slabosti.

Back