Traktorima ističe registracija, čak 60% neće proći tehnički

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
92.128
Traktorima ističe registracija, čak 60% neće proći tehnički

Stare saobraćajne dozvole i registarske tablice na poljoprivrednim mašinama prestaju da važe 3. aprila.

IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI ČETVRTAK, 14.03.2019. | 08:26
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)
Da je srpska poljoprivredna mehanizacija na izdisaju najbolje će se videti kada početkom aprila budu prestale da važe stare saobraćajne dozvole i tablice za traktore, prikolice i radne mašine, pišu Večernje novosti.

A da bi čuvene zelene i bele tablice sa petokrakom zamenili, sva poljoprivredna mehanizacija mora da prođe tehnički pregled. Ništa to ne bi bilo toliko strašno da traktori nisu stari i po nekoliko decenija, pa mnogi od njih "na kanalu" nisu bili od početka devedesetih. Stručnjaci procenjuju da će više od 60 odsto traktora ostati neregistrovano zbog neispravnosti.

Sve je počelo 3. aprila 2018. godine, kada je stupio na snagu Zakon o bezbednosti saobraćaja i novi pravilnici o tehničkom pregledu vozila. To se odnosilo ne samo za putnička i teretna vozila, već i za traktore i drugu poljoprivrednu mehanizaciju. Ipak, poljoprivrednicima je dat rok od godinu dana da svoje "mašine" preregistruju i zamene dozvole.

"Potvrde o trajnoj registraciji motokultivatora, radnih mašina, traktora, bicikala sa motorom prestaju da važe 3. aprila ove godine", ispričao je Goran Aničić, stručnjak za tehnički pregled vozila iz Čuruga. Sva vozila koja ne budu imala nove tablice, od 4. aprila smatraće se neregistrovanim. Samim tim, mogu biti i na udaru saobraćajne policije, koja može da pokrene prekršajni postupak. Da bi promenili tablice, potrebno je da prikupe svu potrebnu dokumentaciju, a među njima je i papir o tehničkoj ispravnosti.

Za registraciju traktora treba izdvojiti od sedam do dvanaest hiljada dinara.

Kako objašnjava Aničić, od 2009. godine do sada nije postojala kaznena odredba za one koji voze sa trajnom potvrdom, a nemaju papir o tehničkom pregledu. Zbog toga nisu ni vozili traktore na tehnički pregled. Čak i one traktore, kada se menjao vlasnik, potvrda o tehničkoj ispravnosti se izdavala samo fiktivno. Ništa se nije kontrolisalo.

https://www.b92.net/biz/vesti/agro-biz.php?yyyy=2019&mm=03&dd=14&nav_id=1517476

Sta je sledece da se muze nakon:

- oruzanih listova
- mopeda

i sada traktora?

Od 1. aprila svi mopedi na obavezni tehnicki.

Cekaj, al ako ti neko udje na tvoj posed imas prava da izvadis ( registrovano) oruzje i da ga odstrelis?

Мораћу себи да дам за право и да одстрелим сваког ко ми на овај начин вређа интелигенцију, еј, истиче важност трајне регистрације.

Sve je to posljedica pridruzivanja Srbije EU
Pogledaj sta se radi po hr,pre neki dan su nekoj babi u Lici zapljenili kotao i 52 litre rakije,plus kazna a o delozacijama ,ovrhama da ne govorimo .......bude mi nekad zao hrvata kad citam njihove forume i vidim koliko kmece
B2 Kapital neka firma legalnih lihvara koja utjeruje dugove koji od 3000 kuna narastu na 30 000 u par mjeseci na ove su posebno ogorceni
Idi na youtube kanal zivi zid da vidis sta im je EU donjela
Evo jedan video o blagodatima EU

Хм, неће више бити блата на магистралним путевима у дужинама по пар километара?
Хм, неће више бити неосветљених трактора са претовареним приколицама на магистралним путевима, које треба директно процесуирати за убиство у покушају?

Па, добро...

Хм, неће више бити блата на магистралним путевима у дужинама по пар километара?
Хм, неће више бити неосветљених трактора са претовареним приколицама на магистралним путевима, које треба директно процесуирати за убиство у покушају?

Па, добро...

Каке везе има блато са регистрацијом, као да за блато треба нерегистрован трактор.

seljak ne treba ni da registruje traktor nikada.

Nema mesta u zatvorima za sve nas koje bi SNS da opljacka

Тићо, ако тај нерегистровани трактор са тањирачом покоси цело прво три ОШ Николетина Бурсаћ са две учитељице, ко ће бити крив?

Тићо, ако тај нерегистровани трактор са тањирачом покоси цело прво три ОШ Николетина Бурсаћ са две учитељице, ко ће бити крив?

Јесте, гадно је кад толиком грдосијом развијеш брзину од 90 на сат у насељу.

Код нас се с ве ради тако фушерски да ништа не може да траје, чак ето ни трајна регистрација.

Шалу на страну, ја да сам пољопривредник, ич се не бих обазирао на ово, ма ни абера око те глупости. Кад ме заустави полиција, дао бих им потврду о трајној регистрацији. Ако кажу да не важи, идемо на суд, да видимо како то рецимо стечена права мањина могу само да се увећавају, а овако нешто као трајна регистрација може да се избрише гумицом.

То су радили и са личним картама, и лк пише трајна, они кажу важи до 01. марта, па су продужавали шатро да учине људима, а чекали су их код подизања пензија на шалтеру, не можеш да подигнеш паре са старом личном картом, можеш мислити.

Али овде не могу да примењују свој омиљени спорт, да чекају да им сам дођеш, овде морају да шаљу одреде да јуре сељаке, а како већ рекох, ови треба да игноришу ова срања.

Каке везе има блато са регистрацијом, као да за блато треба нерегистрован трактор.

Баш сам и мислио да ћеш да се закачиш за блато, изгледа да ти неосветљене убице на коловозима не сметају...

Баш сам и мислио да ћеш да се закачиш за блато, изгледа да ти неосветљене убице на коловозима не сметају...

Па блато си поменуо ти, а кад већ помињеш неосветљене убице, то је свакако кажњиво, ићи по путу без светала, што не кажњава то полиција?

Аха, да, лакше чекати да ти дођу на ноге да их одереш, као и за све.

Па колико јуче, имали смо атесте плинских боца који су важили 10 година, а онда су они смислили нешто што су назвали реатест, па је испало да атест произвођача, који га заиста ради, пуни боцу водом под притиском од 30 бара, и даје гаранцију од 10 година на ту боцу, испало је да то не важи, нег омораш да идеш да ти научник у Винчи услика боцу, и да ти каже е сада је у реду, боца је исправна.

Какве то везе са мозгом има?

Исто је за куку, морао сам да черечим ауто и да скинем куку која је фабрички уграђена на кола.
Кад сам питао за атест, то је 10 њих 10 мишљења шта радити, тамо где атестирају куку кажу они само гледају папире, немају никакве уређаје да подвргну куку оптерећењу да виде како се понаша

Е то ти је ташна машна бизнис на српски начин, и нико више ни не зна шта је оригинална идеја атеста, шта уствари представља атест.

Кад сам мамлаза на атесту плина питао на који начин бих могао да задржим стару боцу, каже мораш да идеш не знам где, да је скинеш, да је они напуне водом, да тако буде пола сата под притиском и онда ти дају папире да је то то, али то је скупо, а онда мораш да имаш папире да ти мајстор монтирао ту исту боцу коју си скинуо да атестираш а то је све много скупље него да ставиш нову боцу.

Ја га гледам па рекох зар ви не треба да радите све то, јер ви радите атест, он ме гледа као кретен, каже нее, ми само радимо с папирима, па мајке вам га џабалебарошке.

Back