Eto ja je nemam. I voleo bi da mi objasnis razliku.Ako hoces naravno.
Prosle godine sam trcao pored Dunava u Novom Sadu. I to sa strane gde nije ocisceno. Ove godine nisam u NS pa sam nasao drugo mesto. Ovde je retko koji put ociscen i veruj mi da ima leda itekako. U delovima gde nema puno vozila trcim po putu i to po delu puta gde ima vise snega da se ne bi okliznuo(a patike nismu mokre) ,a tamo gde ima vise vozila i gde je veca mogucnost da neki automobil sklizne i udari me trcim po pesackoj stazi.
Posle 20 god.aktivnog svakodnevnog treniranja fudbala(što znači da sam trenirao i na minusu i plusu,i na travi,blatu ,pesku,betonu u svako doba dana )bez izuzetka i isto toliko godina po teretanama uvideo sam sve dobre i loše strane treniranja napolju i u teretani.
Kad treniraš ne možeš da kažeš treneru da su ti mokre kopačke ,ili da si skroz mokar ili blatnjav ,ili da ti je toplo već ćutiš i trčiš i trčiš i trčiš i posle toliko km više ti je dosta svega (i prilično dosadno kad je samo trčanje)pa i ne primećuješ ni prirodu ni druge stvari.
Trčanje u teretani je ok što se tiče vremenskih uslova ali i tu ima nedostatka jer u svim teretanama u svetu važi pravilo da na trenažerima ne možeš da ostaneš duže od 20 min.a i to što uvek trčim posle tegova pa se desilo puno puta da završim sve i hoću da trčim a sve trake zauzete pa čekaj ili kući,što je prilično glupo. Drugi problem sa teretanama je da ne možeš da treniraš svaki dan jer ima i praznika i godišnjih kad ne rade stalno .Treći problem je kad lik koji radi u teretani pusti neku psihodeliju od muzike i uz to moraš da treniraš pa ne znaš da li da tegom udariš sebe ili njega.
Ja sam imao sreće jer imam uslova i prostora pa sam sve to rešio tako što sam sebi u stanu sredio komplet teretanu(traka za trčanje,bicikl,golijat ,tegovi i strunjača) i treniram kad hoću,koliko hoću,biram muziku a kad trčim pustim neki film ili utakmicu .
Posle toliko godina ja sam sebi napravio idealne uslove za trening mada je sve to na kraju krajeva stvar ukusa,navika i uslova koje imaš.
Pozdrav i sretno trčanje