trajno uklanjanje kose

Mislim da to ne postoji.
Uklanjanje kose je isto štoi i depilacija ostalih delova tela, a koliko ja znam - potpuno trajna depilacija ne postoji. Navodno je laserski trajno, ali kažu da i to "traje" oko 5 godina. Na stranu što laser prepoznaje samo jaku, crnu dlaku a one tanke, svetle ili sede ne.
Elektrolizom (mislim da se tako zove) se uklanjaju i takve dlačice, ali se mora ubadati svaka pojedinačno pa je metoda dobra samo za male površine.
Eh, kad bi neko zaista smislio trajnu i potpunu depilaciju, sve žene sveta bi mu digle spomenik...
I postao bi bogatiji nego Gejts.

Ne znam šta motiviše time82 da ukloni kosu, ali evo zašto to i mene zanima:
Imam dosta nisko čelo a kosa i koža na T-zoni su mi masne. Kad podignem kosu sa čela izgledam kao Neandertalac. Zato nosim šiške ali su mi doboga na naočarima i prljaju stakla, a ako su kraće onda mi iritiraju kožu na čelu pa iskaču akne (i ružno mi stoje). Pokušala sam da izbrijem kosu na čelu tj. da ga povećam za oko 2 cm i rezultat je sjajan i estetski i higijenski. Na žalost, već posle 3 dana kosa opet niče pa izgledam kao tifusar.
Eto, možda deluje kao glupost, ali i takve stvari nam svakodnevno komplikuju život, pa ako postoji način da se toga oslobodimo - ja sam prva ZA.

Mislim da to ne postoji.
Uklanjanje kose je isto štoi i depilacija ostalih delova tela, a koliko ja znam - potpuno trajna depilacija ne postoji. Navodno je laserski trajno, ali kažu da i to "traje" oko 5 godina. Na stranu što laser prepoznaje samo jaku, crnu dlaku a one tanke, svetle ili sede ne.
Elektrolizom (mislim da se tako zove) se uklanjaju i takve dlačice, ali se mora ubadati svaka pojedinačno pa je metoda dobra samo za male površine.
Eh, kad bi neko zaista smislio trajnu i potpunu depilaciju, sve žene sveta bi mu digle spomenik...
I postao bi bogatiji nego Gejts.

Dovoljno je izmeniti koenzima alfa reduktaze kod muškarca - kose nema garantovano!
Obratiti se genetičaru i potpisati da on nema ništa sa posledicama u reproduktivnom smislu.
Mada reprodukcija nema veze puno sa koenzimom...

Back