Trajanje pranja kod veš mašine

Mozda ukljucis previse funkcija, ja imam indesitovu masinu i iskuvava 2 sata i 5 minuta ako pri tome ukljucim i program za jako prljav ves to izadje na dva i po sata...a sareni na 40, 60 stepeni pa ide oko sat vremena,ako smanjim temeparturu smanji se i vreme i obrnuto.
Mada iskrena da budem i moja stara gorenjina masina je krace prala.

Ajde što iskuvava dva i po sata (i kod mene je tako kad stavim na jedinicu tj. predpranje) ali šta ima da gnjavi šaren veš dva sata?

Mada se matematički skroz uklapa :-P, mali je razmak između jedinice i četvorke na programatoru (skroz nelogično, mama mi reče da stara mašina odradi najveći deo posla dok stigne do četvorke) pa tek od četvorke počinje da gnjavi...

A termostat mi je odvojen i mislim da se temperatura tu ništa ne pita. :)

imam bas tu ardo vec pet godina, lepo pere ,i upravo toliko vremena, ponekad ukljucim i susenje ali retko jer mi je to kao "zvakanje" - jedva ispeglam.
U jednoj poseti primetim kod domacina neku super-hiper-ekstra-turbo masinu: Tri neka programatora, pa namestas A, B, C, D... sam biras duzinu pranja, temperaturu... milina jedna! Recimo, ubacis dzemper, okrenes "rucno pranje", temeratura volja ti 40 stepeni, 30 ili cak 20, a vreme, pola sata, sat, sat i po - koliko procenis.
Bilo mi je doslo da sednem i gledam kako se okrece ves :(

Sušenje se obavlja u mašini...znači, napuni se bubanj do pola (ako se pre toga prao veš onda pola mora da se izvadi, nezgodno je ali ne može drugačije) a ostatak mašina suši pomoću toplog vazduha. I pošto ga usput dobro isprevrće bude prilično izgužvano (osim ako pre sušenja ne povadiš sav veš pa polovinu pokušaš donekle da ispresavijaš pa tako vratiš u mašinu, onda je kao malo bolje).

Pa, nemam odvojenu susilicu, nego "u okviru" ove moje ardo imam dodatnu funkciju, tj dodatni programator. Onda namestim, na npr 90 minuta (posle pranja) susenje... i izvadim sazvakane framerke... onda moram da ih peglam...i dolivam vodu u peglu... i dolivam... i na kraju onako starinski isfajtam, uvijem u rolnu - pa u najlon kesu, da se ovlazi i upari... Pa onda ponovo peglam... :(

edit: pa, da, dok sam se ja bavila pisanijem, neupucena lepo odgovorila. Uzgred, ne volim da peglam ...

Ja imam gorenje susilicu kondenzacioni tip. Nije bila nesto preterano skupa, oko 24.000. Ves mi bude strava kad ga osusim u njoj, znaci za vecinu stvari bukvalno nije potrebno peglanje. Problem je samo sto ne moze da se stavlja osetljivi ves, ja samo stavljam pamucne stvari. I bude mekano sve, narocito neke decje stvari od somota i mirise strava, valjda zato sto deterdzent obicno izlapi kada se susi na uobicajen nacin. Ja je koristim uglavnom zimi, jer inace ne bih uspela nista da osusim bez nje. perem barem 1 masinu dnevno. Jedini problem kod tih kondenzacionih je sto nisu bas dobro resili odvod, pa im je savet da izduvnu cev, koja je prilicno velikog precnika, recimo 15cm, dovuces do prozora i otvoris prozor. Ali bez obzira, napravi se velika vlaga i kondenzacija. A ko nema prozor u kupatilu, ili mu je malo dalje od masine?!

Ma, stvarno si lepo odgovorila. :)
Dok sam ja operisala pojmom "zvakanje" (na pamet mi nije pao suv vazduh, tehnicki sam....:(), objasnila si sta i zbog cega.
Jos da dodam - stalno sipam Kalgon, jezivo je tvrda voda. Cula sam da treba povremeno sipati sodu bikarbonu. Da li to neko radi?

Jeste li probali da vodite ljubav na ves masini dok radi ??? niste ??? pa to odmah morate da uradite.Prvo je ukljucite pa onda stavite zenu da sedne na nju, i onda se J****, J****, J**** sve dok se ne ukljuci centrifuga .... e to je ono pravo !
probajte necete se pokajati !!!
Ako ima neko neka pitanja u vezi toga .. izvolte na private !

Back