Tour de France 2012

Za koga navijate?

• Cadel Evans

• Bradley Wiggins

• Denis Menchov

• Alejandro Valverde

• Frank Schleck

• Samuel Sanchez

• Vincenzo Nibali

• Janez Brajkovic

• Ryder Hesjedal

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Ivan xcv

Aktivan član
Poruka
1.028
Ehh, sta reci pre novi Tour... nema Kontadora, nema Endija... Glavni favorti za zutu majicu Evans i Vigins, mada ja mislim da ce se tu jos neko umesati... dosta brda ove godine, 2 ITT od 50-ak km, pravi Tour za zutu majicu ali svi ocekuju da ce Vuelta 2012 biti zanimljivija od Toura jer Kontadoru istice kazna, Endi ce se oporaviti do OI... da li Hesjedal moze nesto posle osvojenog Gira, Valverde se vraca, Kevendis u Sky-u gde se sve ipak vrti oko Viginsa i zute majice... ipak je Tour Tour ;)
Evo etapa
http://www.bicisvet.com/2012/06/vodic-kroz-tour-de-france-2012/

Pa, za koga navijate?

LAlpe-dHuez.jpeg

Evo legendarnog Alpe d'Huez-a...:eek::dash:

Poslednja izmena:
Ja takodje mislim da ce se jos neko umesati.
Od ovih gore odbacujem Hejsedala jer je vozio na giro i mislim da ce ga umor stici.
Valverde je garant slabiji od favorita.
Nibali je bio fenomenalan na tireno-adriatiko ali se u kaliforniji nije nesto pokazao.

Dvoumim se izmedju Denisa Mencova(mozda zato st je Rus) i Sanceza.
Na kraju ipak tipujem na Sanceza.

Janez Brajkovic me je odusevio na trci oko svajcerske pre jedno, ako se ne varam, dve godine, kada je pobedio Kontadora- jedan na jedan. Kontador tada nije bio u formi ali opet za mladog Brajkovica to je bio veliki uspeh. Ako je od tad makar malo napredovao onda je svakako u uzem krugu favorita. Vidim da ga je neko tipovao i pozdravljam izbor.

Nisam znao da tur vozi i Vinokurov.
On bi svakako trebao da bude na anketi gore.
Evo bas sada komentatori kazu (a ja se slazem) da bi jedna etapna pobeda trebalo da bude njegova.
Ko zna, jeste da je mator ali mozda se nesto povampiri pa osvoji ceo tur. Sa Vinokurovim se nikad ne zna.

Nisam znao da tur vozi i Vinokurov.
On bi svakako trebao da bude na anketi gore.
Evo bas sada komentatori kazu (a ja se slazem) da bi jedna etapna pobeda trebalo da bude njegova.
Ko zna, jeste da je mator ali mozda se nesto povampiri pa osvoji ceo tur. Sa Vinokurovim se nikad ne zna.

Pa da, ali Vinokurov se ja mislim nada da ce uzeti jednu etapu, neku tesku po brdima sa HC i cat.1... a Brajkovic im je prvi vozac, zato sam njega stavio...:D

Zasto, ne volisViginsa?

Nije da ga ne volim, bahat je sa novinarima, kada su ga pitali koji mu je cilj na Touru on je 'ladno rekao da je dosao da pobedi i nista drugo, sto i jeste tacno ali je po meni nadmen, a i protivnik je Evansa...:)

Sagan me stvarno odusevio... video sam 2 njegove pobede u Kaliforniji, ali ovde je stvarno pokazao da je klasa, Kevendis otpada na pocetku brda i ne trudi se a Sagan odsprintao Boason-Hagena samo tako...:klap::klap:

Stvarno je neverovatan, mada nije mogao juce da parira Kevendisu u sprintu ali ocigledno da mu odgovara drugaciji profil...:klap::klap:

Kevendis je bas tipican sprinter i dovoljan je i mali uspon da ga drasticno uspori dok je Sagan univerzalniji zato mi se i vise svidja.
S obzirom da ima samo 22 godine mislim da ce se tokom vremena kako bude sazrevao ta univerzalnost sve vise povecavati kao recimo sto je slucaj sa onim Torom Husovom.

Ove godine ce borba za zelenu majcu biti zanimljivija nego ikad juce smo videli Grajpela kako je fenomenalno odsprintao videcemo danas ko moze da pobedi ima mnogo kandidata sem Kevendisa kao na primer Gos Petaki Renshaw i mnogi drugi

Fenomenalan sprint Sagana danas ali ono sto je ostalo mnogo zapazenije je da su neki favoriti dobili veliki zaostatak zbog beveze pada Hesedal je dobio 8 minuta Valverde, Skarponi,Shlek i Brajkovic po 2 minuta bas velika steta za njih:evil::evil::(:sad2:

Danasnja etapa je za pamcenje!
Svaka cast mladon Pinotu.
Obracun favorita je vec poceo a Evans je jak ko stena. Videcemo sutra na hronometru dali i ko mu se moze suprotstaviti.
Jedan od kandidata Samjuel Sancez na zalost zavrsio trku.

Evans je zaista izuzetan vozac.
Bas danas gledam konstituciju, noge kao sprinter a vozi brda kao i svi brdasi.
Medju brdasima najbolji ili skoro najbolji hronometras.
Zbog te univerzalnosti je prosle godine osvojio tur kad je ubedljivo pobedio Endi Sleka na hronometru (ako me dobro sluzi pamcenje).
Braca Slek a narocito Endi su iskljucivo brdasi i to sjajni ali mislim da bez univerzalnosti ne mogu osvojiti ni jednu grand trku.
Na kraju cuo sam da ce da voze Vueltu sa Kontadorom pa cemo videti.

Back