TOTALNO ZBUNJEN

Da li su vam OSOBINE LICNOSTI(pre svega KARAKTER-NARAV po narodski receno) bitni prilikom izbora partnera u ljubavi ili je to ISKLJUCIVO IZGLED a sa psihicke strane samo da je osoba normalna. Sta mislim pod karakterom. Ja sam npr. jako mirna i NEDINAMICNA-STEGNUTA osoba, kojoj ne prijaju ljudi u ovom slucaju devojke koje su isuvise glasne i slobodne u ponasanju i slicno. Dakle ako bi 100% znacilo ukupan utisak sa kolikim udelom ucestvuje izgled osobe a sa koliko karakter i pozeljne osobine?.
Samo biraj sebi slične, one što ćute kad ti ćutiš., one što daju odgovre koje bi ti dao, one koje reaguju kao i ti, i u radosti i žalosti.
Ponekad će one birati druge ljude, iz njima znanih razloga, ali kad-tad će naići tebi slična koja će izabrati tebe.
Sve otalo je put u besmislenu patnju.

Samo biraj sebi slične, one što ćute kad ti ćutiš., one što daju odgovre koje bi ti dao, one koje reaguju kao i ti, i u radosti i žalosti.
Ponekad će one birati druge ljude, iz njima znanih razloga, ali kad-tad će naići tebi slična koja će izabrati tebe.

Jeste idealizacija, ali zvuči mnogo lepo :D

sad se vi meni smijte, ali je meni vazan generalan odnos tog muskarca prema zenama. ono on psuje po bivsim i drugim curama, naziva ih ovako, onako, a ja sam divna i krasna. kad tad cu i ja doci u kateoriju onih po kojima pljuje.cim primjetim nagovjestaj seksizma i mizoginije, ja tu nemam sta da radim.

Da li su vam OSOBINE LICNOSTI(pre svega KARAKTER-NARAV po narodski receno) bitni prilikom izbora partnera u ljubavi ili je to ISKLJUCIVO IZGLED a sa psihicke strane samo da je osoba normalna. Sta mislim pod karakterom. Ja sam npr. jako mirna i NEDINAMICNA-STEGNUTA osoba, kojoj ne prijaju ljudi u ovom slucaju devojke koje su isuvise glasne i slobodne u ponasanju i slicno. Dakle ako bi 100% znacilo ukupan utisak sa kolikim udelom ucestvuje izgled osobe a sa koliko karakter i pozeljne osobine?.

recimo da je izgled taj koji skreće pažnju na nekoga,
a "karakter te osobe" je ono što me zadržava ili odbija.
tako nekako

:klap:sve si lepo rekao
ne kapiram ljude koji mi dodju s pricom kako se suprotnosti privlace
po meni je veza sa osobom s kojom nemas nista zajednicko cist mazohizam

Kako ces ti da znas da li je neko takav - "sebi slične, one što ćute kad ti ćutiš., one što daju odgovre koje bi ti dao, one koje reaguju kao i ti, i u radosti i žalosti" ako se ne upustis u neku pricu?
Kako uopste mozes to da prepoznas?
Za to je potrebno da nekog upoznas i pre svega potrebno je vreme

Jedino i samo jedino ako imas iskustva i mozes dobro da procenis drugu stranu ;)
Pa, i nije samo to.
Na bilo kojem skupu, pogledaj oko sebe, i pokušaj da uočiš osobe koje se osećaju onako kako se ti u tom trenutku osećaš.
Ako si na svadbi, i samo što nisi skočila da igraš, jedva čekaš da pokažeš nove čarape i mini suknju, teško da će za tebe biti onaj muškarac što stegnut sedi u ćošku.
Ako ti sediš, a pet mesta oko tebe je prazno, stidiš se i osećaš neprijatno kad si u centru pažnje, imaš dve leve noge- nije za tebe tip koji je glavni šoumen na svadbi.
Ako te život nije mazio, morala si da zardiš džeparac, tvoji su jedva skupljali da ti kupe knjige, išla si u jednim pantalonama celu školsku godinu- teško da će tvoje stavove i želje razumeti mamin sin koji je nedavno na ruletu izgubio nekoliko hiljada evra.
I, tako, ima primera bezbroj, samo treba biti realan, iskren prema sebi, i pažljivo pogledati okolo, preskočiti zidove koji ograđuju, da ne bi ostao zauvek ispred njih.

To su za mene povrsne stvari, nisam materijalista, vise sam zanesenjak, ume da me ponese trenutak ali stanem pa se zapitam. Jedina sigurnost koja ostaje, je ta u sebe, ono sto umes i ono sto mozes, a mozes sve, samo da zelis. Prema tome, ako zaista zelis da nadjes tu neku sa kojom ces umeti da cutis, ti ces je naci, samo realno, stavi nisu uvek tako glatke :lol:, nekada nije do tebe, pa napravis pogresan izbor, kako ti kazes, a pri tom je TO, samo iskustvo vise. Ipak je pametnije uciti na svojim greskama, jer za sledeci put si zrnu pametniji, ako zaista jesi ;)

To su za mene povrsne stvari, nisam materijalista, vise sam zanesenjak, ume da me ponese trenutak ali stanem pa se zapitam. Jedina sigurnost koja ostaje, je ta u sebe, ono sto umes i ono sto mozes, a mozes sve, samo da zelis. Prema tome, ako zaista zelis da nadjes tu neku sa kojom ces umeti da cutis, ti ces je naci, samo realno, stavi nisu uvek tako glatke :lol:, nekada nije do tebe, pa napravis pogresan izbor, kako ti kazes, a pri tom je TO, samo iskustvo vise. Ipak je pametnije uciti na svojim greskama, jer za sledeci put si zrnu pametniji, ako zaista jesi ;)

Kao neutralni posmatrač moram reći da su njegovi stavovi za nijansu jači, mada i jedno i drugo lepo pišete! :lol:

Svaka ti ja ka' Njegoševa, ništa nema da prigovorim, ali dečko je pitao šta nam je to bitno, i ja sam mu rekao.
Ti voliš životinje, bavićeš se tim poslom, nikom nije jasno šta studiraš:) Teško da ćeš imati budućnost sa dečkom koji je maher za igrice, prešao je sve nivoe, ossvoio poene,i pita se šta je tebi zanimljivo u kornjačama.

Svaka ti ja ka' Njegoševa, ništa nema da prigovorim, ali dečko je pitao šta nam je to bitno, i ja sam mu rekao.
Ti voliš životinje, bavićeš se tim poslom, nikom nije jasno šta studiraš:) Teško da ćeš imati budućnost sa dečkom koji je maher za igrice, prešao je sve nivoe, ossvoio poene,i pita se šta je tebi zanimljivo u kornjačama.
E gresis :)
Mene sve interesuje i sve me zanima, sve bih da probam, sve bih da znam...o vemu po malo
Volim prosto da istrazujem, da mislim i razmisljam!
A sta je bitno?
Mislim da sam vec jednom rekla, da ljude delim na dobre i zle:evil: i da je najbitnije kakav je ko karakterom, bar meni, a osobine tog karaktera su razne, pa nekom ili odgovara ili ne, po tome i biram onog sa kim zelim ili ne, naravno, pristup dok nekog ne upoznas igra jednu od uloga.
Kada zanesenost prodje, ljubav je ipak proracun :lol:

E gresis :)
Mene sve interesuje i sve me zanima, sve bih da probam, sve bih da znam...o vemu po malo
Volim prosto da istrazujem, da mislim i razmisljam!
A sta je bitno?
Mislim da sam vec jednom rekla, da ljude delim na dobre i zle:evil: i da je najbitnije kakav je ko karakterom, bar meni, a osobine tog karaktera su razne, pa nekom ili odgovara ili ne, po tome i biram onog sa kim zelim ili ne, naravno, pristup dok nekog ne upoznas igra jednu od uloga.
Kada zanesenost prodje, ljubav je ipak proracun :lol:

draga moja nije ti ovo bajka pa da ljude (likove) dijelis na dobre i zle. nema toga u stvarnom zivotu, svi smo mi, vise manje, izmedju

draga moja nije ti ovo bajka pa da ljude (likove) dijelis na dobre i zle. nema toga u stvarnom zivotu, svi smo mi, vise manje, izmedju

Dragi moj prince :lol: , nije bajka, ali ako si ti u stanju da svojom losom namerom, svojom sujetom, licemernoscu i ostalim glupostima zadovoljis sebe, ti si za mene los i zao, i ako si u stanju da ako je do tebe, nekome ne pomognes....nemamo vise sta da pricamo, sve je stvar dobre volje
jedino priznajem ako ljubav prestane pa nije to to, na ostalom se moze poraditi :ok:

... sebe ocenjujes neadekvatno (precenjujes se) a prema drugima nastupas kao strog sudija...to su dvojni standardi i nece ti pomoci da nadjes odgovor na pitanje zasto si pretrpeo poraz, pogresio u izboru, izneverio necija ocekivanja...whatever

...ako imas lose drzanje mogao bi da pocnes da se bavis nekim sportom ili da ides u teretanu - u zdravom telu zdrav duh

:rtfm:
Otkud ti znas dali ja sebe PRECENJUJEM, kada neznas ni kako izgledam, a u ostalom NIKADA nisam rekao za sebe da sam TOP klasa sto se izgleda tice vec samo da imam lepe crte lica i katastrofalnu kozu(tako sebi delujem) ma da meni ovo drugo kod devojaka nije UOPSTE bitno ako poseduju prvo ali devojkama(narocito onim koje se meni dopadaju fizicki) ocito jeste bitno ma kolko to detinjasto zvucalo. Verovatno donosis neke neproverene zakljucke o mom izgledu na osnovu mojih predjasnjih postova, a drzanje imam i vise nego dobro i NE PADA MI NAPAMET DA IDEM U TERETANU jer ista unistava I ZDRAVLJE pre svega ali i drzanje i sve ostalo, sve zene koje idu duze vreme u teretanu postanu vremenom grube i u telu ali i u licu, ITA stvar je i sa muskarcima, pojave im se bore iznad usana usled preterane zategnusti misica lica, vrat i ledja ogrube i pogrbe se, telo postaje zilavo i estetski odbojno. To je istina.

Poslednja izmena:
... sebe ocenjujes neadekvatno (precenjujes se) a prema drugima nastupas kao strog sudija...to su dvojni standardi i nece ti pomoci da nadjes odgovor na pitanje zasto si pretrpeo poraz, pogresio u izboru, izneverio necija ocekivanja...whatever

...ako imas lose drzanje mogao bi da pocnes da se bavis nekim sportom ili da ides u teretanu - u zdravom telu zdrav duh

:rtfm:

Sta da kazem....??? XXX-ovo lud zbunjenog ili sta..???

Otkud ti znas dali ja sebe PRECENJUJEM, kada neznas ni kako izgledam, a u ostalom NIKADA nisam rekao za sebe da sam TOP klasa sto se izgleda tice vec samo da imam lepe crte lica i katastrofalnu kozu(tako sebi delujem) ma da meni ovo drugo kod devojaka nije UOPSTE bitno ako poseduju prvo ali devojkama(narocito onim koje se meni dopadaju fizicki) ocito jeste bitno ma kolko to detinjasto zvucalo. Verovatno donosis neke neproverene zakljucke o mom izgledu na osnovu mojih predjasnjih postova, a drzanje imam i vise nego dobro i NE PADA MI NAPAMET DA IDEM U TERETANU jer ista unistava I ZDRAVLJE pre svega ali i drzanje i sve ostalo.

...i ne treba da te poznajem da bih to zakljucila, svi se mi tako ponasamo - uvek su nam drugi krivi...razmisli o tome - i drugi ljudi cija ti je ljubav i razumevanje potrebno nalaze se u istoj situaciji...nisu nas dovoljno voleli u detinjstvu to je to :think:

Back