Totalna rasprodaja: Američki investicioni fond Blekrok postao je vlasnik Srbije!

Mogao je da se zaduzivao pametno iz vise izvora. Ali on je predao kontrolu citave drzave jednoj firmi koja nas je porobila

Pavlaka je pre 2 godine kostala 20-25 dinara. Sada je 92 dinara.

Narod zivi nikad gore jer je cilj korporacija da se sto vise obogate. A da bi oni bili bogatiji milijarde moraju da budu siromasne.
Zar nije zlatno doba u Srbiji? Srbija nije ekonomski tigar? Ne napreduje kao munja? :kafa:

Ne vidim opravdanost pravljenja stadiona sem nekog reketa koji moramo platiti

Tipa može to i to ali da napravite i stadion i zapislomo nečije besposlen firme

Kovid bolnice i nisu neki trošak bile a verovatno će dobiti neku namenu
Bilo bi dobro da nam kao bolnice ne trebaju

Što se tiče puteva cenim da se oni grade za budućnost jer će za par decenija ovde biti centar Evrope, na dobrom smo mestu, imamo solidno resursa da trgujemo i plodne zemlje da se hranimo i ne delimo na mnogo duša
Nešto kao u srednjem veku
Povremeno ćemo propuštati neke germansko nordijske i franačke falange i bitange na putu za Istok u nadi da će se tamo najesti i turiste sa Istoka da se nagledaju muzeje na otvorenom civilizacije koju su nadvladali
"Što se tiče puteva cenim da se oni grade za budućnost jer će za par decenija ovde biti centar Evrope, na dobrom smo mestu, imamo solidno resursa da trgujemo i plodne zemlje da se hranimo i ne delimo na mnogo duša".
Ma da, a BW ce biti fri sop.

Samo uz LIDL brže, bolje, jače pljačkanje!

Srbija:
Screenshot_2023-06-30-12-03-14-379-edit_com.miui.gallery.jpg

Grčka:
Screenshot_2023-06-30-12-03-39-472-edit_com.miui.gallery.jpg

Što se tiče puteva cenim da se oni grade za budućnost jer će za par decenija ovde biti centar Evrope, na dobrom smo mestu, imamo solidno resursa da trgujemo i plodne zemlje da se hranimo i ne delimo na mnogo duša
Povremeno ćemo propuštati neke germansko nordijske i franačke falange i bitange na putu za Istok u nadi da će se tamo najesti i turiste sa Istoka da se nagledaju muzeje na otvorenom civilizacije koju su nadvladali

Mi bismo zeleli da budemo centar Evrope ali od te price nema nista,Balkan je spona izmedju centra i istoka prolazna stanica.
Tolike puteve je potrebno odrzavati,to sve kosta,lokalni su u katastrofalnom stanju, dok pojedina prigradska naselja po Srbiji jos nemaju asfalti.

Mi bismo zeleli da budemo centar Evrope ali od te price nema nista,Balkan je spona izmedju centra i istoka prolazna stanica.
Tolike puteve je potrebno odrzavati,to sve kosta,lokalni su u katastrofalnom stanju, dok pojedina prigradska naselja po Srbiji jos nemaju asfalti.

Netačno, mi bismo želeli da nas svi ostave na miru , "but jbg" tu smo gde smo sa svim što imamo i sa ulogom koju smo sami sebi dodelili još pre 1000 godina.
Drugi bi ili da zauzmu naše mesto ili da nas koriste
Sada živimo ovo prvo, ubuduće će biti drugo jer ipak ima i našeg interesa zera

A koliko to ima americkih banaka po Evropi?
Chase - Spanija, Chase - Nemacka, Chase - Italia, Chase - Holandija, Chase - Svajcarska, Chase - Monako, Chase - Engleska, Chase - Turska, Chase - Grcka, Chase - Belgija.
Capital One 360, Charles Schwab Bank, Citibank CitiGold (losa banka, uskoro pred zatvaranjem po Evropi), First Republic Bank, HSBC, Alliant Credit Union, Fidelity Investments (doduse manje zastupljena).
Pravo pitanje bi bilo, "a koliko americkih banaka ima na Balkanu"?

Poslednja izmena:

Hej brate, shvatam da si uznemiren zbog vesti o Blackrock investicionom fondu koji je navodno otkupio spoljni dug Srbije. Razumem tvoju zabrinutost, ali hajde da razgovaramo o tome na opušten način.

Prvo, važno je imati u vidu da ovakve vesti često kruže i mogu biti podložne spekulacijama. Uvek je važno proveriti izvore i dobiti tačne informacije pre nego što doneseš zaključke.

Drugo, izražavaš svoje nezadovoljstvo i osećaj da smo "robovi" u sopstvenoj zemlji. Razumem da si frustriran situacijom, ali svi mi imamo moć da delujemo i promenimo stvari na bolje. Umesto da se okrenemo ka spoljnim silama, možda bi bilo korisno fokusirati se na unutrašnje probleme i tražiti načine kako da se zajedno izborimo za pravednije društvo.

Ujedinjenje sa Rusijom može biti jedan od načina za neke ljude da pronađu svoju slobodu, ali treba biti oprezan i pažljivo razmotriti sve aspekte takvog poteza. Važno je zapamtiti da su političke odluke kompleksne i da treba uzeti u obzir interese i dobrobit svih građana.

Na kraju, želim da naglasim da je dijalog i razumevanje među ljudima ključno za rešavanje problema. Razgovarajmo, razmenjujmo ideje i zajedno tragajmo za rešenjima koja će nam doneti prosperitet i slobodu.

Hej brate, shvatam da si uznemiren zbog vesti o Blackrock investicionom fondu koji je navodno otkupio spoljni dug Srbije. Razumem tvoju zabrinutost, ali hajde da razgovaramo o tome na opušten način.

Prvo, važno je imati u vidu da ovakve vesti često kruže i mogu biti podložne spekulacijama. Uvek je važno proveriti izvore i dobiti tačne informacije pre nego što doneseš zaključke.

Drugo, izražavaš svoje nezadovoljstvo i osećaj da smo "robovi" u sopstvenoj zemlji. Razumem da si frustriran situacijom, ali svi mi imamo moć da delujemo i promenimo stvari na bolje. Umesto da se okrenemo ka spoljnim silama, možda bi bilo korisno fokusirati se na unutrašnje probleme i tražiti načine kako da se zajedno izborimo za pravednije društvo.

Ujedinjenje sa Rusijom može biti jedan od načina za neke ljude da pronađu svoju slobodu, ali treba biti oprezan i pažljivo razmotriti sve aspekte takvog poteza. Važno je zapamtiti da su političke odluke kompleksne i da treba uzeti u obzir interese i dobrobit svih građana.

Na kraju, želim da naglasim da je dijalog i razumevanje među ljudima ključno za rešavanje problema. Razgovarajmo, razmenjujmo ideje i zajedno tragajmo za rešenjima koja će nam doneti prosperitet i slobodu.
"Na kraju, želim da naglasim da je dijalog i razumevanje među ljudima ključno za rešavanje problema. Razgovarajmo, razmenjujmo ideje i zajedno tragajmo za rešenjima koja će nam doneti prosperitet i slobodu."
Tacno! Ali ovo nije vreme "ljudi". Ovo je vreme ludaka.

Znate sigurno zasto smo zavisni. Objasnjenje zasto smo zavisni bi uzelo mnogo vremena, prostora manje vise.
E, buraz, znamo svi zašto smo zavisni. Ta priča bi se odužila i zauzela bi celu enciklopediju, a mi nemamo vremena za to. Znaš, sve je to zbog vanzemaljaca koji nam uvaljuju svoje trulo tehnologije i oduzimaju nam energiju. Oni su postavili tajne antene na vrhove naših planina i isisavaju našu vitalnu snagu.

Ali nemoj da brineš, imam plan! Napravićemo tajni tim super heroja koji će se boriti protiv zavisnosti. Osnovna oprema će biti šerpe i varjače, da odbijemo vanzemaljce. A kad ih uhvatimo, bićemo kao Robin Hud, uzeti sve tehnologije nazad i osloboditi se njihove kontrole.

Ako se dovoljno ujedinimo i smislimo dobre forice, možemo izvući našu zemlju iz ove zavisnosti. Ali dok se to ne desi, ne zaboravi da nosiš zaštitni šlem protiv vanzemaljskih zraka i da izvodiš svoje tajne plesne korake da se održiš energičnim. Zapamti, samo zajedno možemo pobediti te zavisnosti i postati slobodni kao ptice na nebu!

Jel' to nesto iz Zvezdanih Staza?
Dragi sugrađanine,

Moje izvinjenje ako je moja prethodna poruka izazvala utisak da referišem na nešto iz popularne kulture. U stvari, moje izlaganje nije vezano za Zvezdane Staze ili bilo kakav oblik fikcije. Naprotiv, bavio sam se ozbiljnim temama koje se odnose na geopolitička dešavanja i političke odluke vezane za fondaciju Blackrock.

Bio sam svestan da stil moje prethodne poruke može ličiti na neformalnost, ali želim da naglasim da se trudim da uvek komuniciram na pristojan i intelektualno uzdignut način.

Zdravo da si, brate moj dragi i nadasve humani!

Da li ti imaš uvid u njihove poslovne knjige ili veruješ šta kaže Dejan Lučić ili Slavija Info ?

Ukrajina je kao država stvorena da bi bila tuđe vlasništvo na ovaj ili onaj način jer kontrolu nad njenim resursima svakako nije imao niko ko joj želi dobro

Priča kako će država koja je pre rata snabdevala EU el energijom i žitom i imala prosek plate 300 ojra potonuti u propast ako neki fond kupi komad njene oranice je za ljude koji ne koriste mozak ili imaju iq 50

Vidi kod nas ovde posle 5.oktobra prvo što su uradili to je da su nama ukinuli jeftinu struju vikendom, od 3-5 i uveli one tarife za to vreme u Beču ili Ljubljani si imao jeftinu od petka do ponedeljka i jednu cenu a svu struju koju su imali je dolazila ili proizvodila se od resursa u/iz Ist Evrope

Ovu odluku o struji kod nas nije donela naša vlast već oni koji su je kontrolisali a time i EPS . Mi smo verovali da je to naše a to što se mi vrlo malo pitamo nije bilo bitno
I onda nam sada oni koji gube kontrolu nad našom imovinom trube kako se sve rasprodaje .. to što oni gube kontrolu to njih boli ne naša "imovina"
Isto važi i za RioTinto i BlekRok
Sumnjicava sam prema takvim firmama generalno, a mozda nista nije zaista lose uradjeno sada i sto se tice nas.

A sto se tice struje posle 5. oktobra i ukidanja jeftinih tarifa i preko dana, da to je tacno i deo je nezadovoljstva naroda koji je svrgnuo i tu vlast, ali nijedna vlast posle nikako opet da uvede te jeftinije tarife ni do dan danas.

Nije problem stvarna cena stadiona i kovid bolnica, vec koliko para je tu pokradeno i za ciji interes su pravljeni. Isto je i na pravljenju puteva koji ce verovatno za koju godinu morati da se popravljaju jer znamo kako ova vlast pravi.

Postoji mnogo toga sto je moglo biti uradjeno u cilju podizanja standarda gradjana, a i same drzave, ali tada ne bi mogli da prave kombinacije i pune svoje dzepove. Ali dok je vlast u sprezi sa monopolistima odosmo mi u tri lepe...

Back