Totalna rasprodaja: Američki investicioni fond Blekrok postao je vlasnik Srbije!

Тихи

Starosedelac
Poruka
156.391

Totalna rasprodaja: Američki investicioni fond Blekrok postao je vlasnik Srbije!​


Finansijski gigant Blekrok ("BlackRock") upravlja imovinom vrednom 10.000 milijardi dolara, što je duplo više od godišnjeg budžeta Sjedinjenih Američkih Država i više od BDP-a Kine.​Финансијски гигант Блекрок („BlackRock“) управља имовином вредном 10.000 милијарди долара, што је дупло више од годишњег буџета Сједињених Америчких Држава и више од БДП-а Кине. У власништву Блекрока налазе се највеће светске компаније из фармацеутске, војне и прехрамбене индустрије, највеће банке и медији. Блекрок је пре неколико година посредно, куповином страних фирми које имају филијале у Београду, ушао у Србију, а недавно је отворио своје канцеларије у Кули у „Београду на води“. Куповином јавног дуга Србије, тај фонд ће преузети контролу над комплетном српском привредом и постати власник државе, као што је то већ урадио у Украјини, Аргентини, Пакистану и још неколико земаља, које су завршиле у ратовима, банкроту и беди.

За десет година владавине, Александар Вучић је распродао сву имовину Србије.


blackrock-logo-700x394.jpg


Кинезима је продао руднике на истоку земље, Арапима војвођанске оранице и београдско грађевинско земљиште, Американцима воде и шуме, а разним тзв. страним инвеститорима је по багателним ценама изнајмио људе.

После продаје Косова и Метохије, Вучић је пристао да целу Србију препусти највећем глобалном инвестиционом фонду Блекрок.

Блекрок управља светским економским системом. У власништву тог фонда налазе се најмоћније компаније из свих привредних сектора. Блекрок је власник осам од десет највећих фабрика за производњу наоружања и војне опреме, али и двадесетак најуспешнијих светских произвођача хране.

Блекрок има највише управљачких деоница у фармацеутским гигантима Пфизер, Модерна и Јохнсон & Јохнсон, али и у Биотецху и Баyеру, па и у кинеском Цинофарму и свих осталим компанијама које су производиле вакцину против Ковида 19.

Блекрок је власник компаније Мета, у чијем саставу се налазе Фацебоок, Инстаграм и WхатсАпп. Исти фонд је власник компаније Алпхабет, која је власник Гоогле, Yоу Тубе и Андроид. Осим друштвених мрежа и интернета, Блекрок контролише и водеће мејнстрим медије, од Неw Yорк Тимес-а до свих америчких телевизија с националном покривеношћу . У власништву тог фонда се налазе ЦНН и Фоx Неwс, медији који промовишу супротстављене политичке ставове. По том моделу, Блекрок је власник и Пепсија и Цоца Цоле. Блекрок подржава тзв. зелену агенду и финансира пројекте за обновљиве изворе енергије, али истовремено у власништву има највеће нафтне компаније и руднике угља и других „прљавих“ руда.

Лоренс Финк, извршни директор Блекрока, недавно је у писму деоничарима признао да је профит једини циљ промоције одређених политичких и економских трендова.

– Акционарски капитализам није никаква политичка идеја. То није друштвена или идеолошка агенда. Не фокусирамо се на одрживост зато што смо еколози, већ зато што смо капиталисти. Ради се о капитализму који покрећу међусобно корисни односи између вас и радника, купаца, добављача и заједница на које се ваше компаније ослањају да би напредовале – написао је „краљ Wалл Стреет-а“.

По том принципу, где се парадигма „акционарског капитализма“ (стакехолдерс цапиталисм) представља као „стремљење вишим циљевима“, а у пракси своди на остваривање што већег профита својим акционарима, Блекрок истовремено Украјини продаје оруже и купује њено земљиште. Од почетка рата у тој земљи, Блекрок је Украјини продао наоружање у вредности од око 10 милијарди долара и купио 70 одсто пољопривредног земљишта по изузетно ниским ценама.

С лешинарским инстинктом, Блекрок не пропушта прилике да преко малих инвестиција узима неупоредиво већу имовину држава чије привреде се налазе у великим проблемима. У време пандемије корона вируса, кад су мере за њено сузбијање угрозиле егзистенцију гађана, компанија и земаља, Блекрок је искористио домино ефекте урушавања привреде у многим државама, као што су Италија, Аргентина, Пакистан и Либанон. Колапс привреде је претио да одведе те земље у банкрот. Тек у тој кризи јавност је сазнала да већи део јавног дуга тих држава контролише Блекрок.

Обрачун представника политичке власти, које су инсистирале на отпису дугова (на пример, Аргентина је тражила да јој се опрости 38 милијарди долара), и инвестиционих фондова завршио се договором о плаћању у натури. Блекрок је преузео власништво над јавном имовином и фондовима који контролишу здравствени и пензиони систем.

Исти модел „инвестирања“ Блекрок намерава да примени у Србији. Улазак у Србију, Блекрок је почео пре четири године куповином француске софтверске компаније еФронт за 1,3 милијарде долара. У београдској филијари еФронта ради 500 ИТ стручњака., који се баве развојем софтверских платформи, услугама имплементације софтвера на системе клијената, аналитиком података са тржишта, глобалним маркетингом и управљањем људским ресурсима. Није познато у колико компанија, које се у Србији појављују као страни инвеститори, власнички удео има Блекрок. Међутим, зна се да је власт Српске напредне странке широм отворила врата за улазак хедге фондова.

Александар Вучић је у априлу прошле године одржао низ састанака са америчким политичарима и бизнисменима. Између осталог, тада се сусрео са сенаторима Крисом Марфијем и Џин Шејхин из Одбора за спољне послове и Томом Тилисом из Одбора за оружане снаге. Осим политичких порука у којима су истакли да „све демократске земље Европе морају у овом историјском тренутку да позову Русију на одговорност“ и да „Србија мора да усклади спољну политику са Европском унијом“, амерички сенатори су Вучићу обећали политичку и економску подршку.

Уз политичку подршку кроз „употребу дипломатског утицаја САД да се брже превазиђу процедуралне, односно бирократске препреке на путу ка пуноправном чланству у Европској унији“, сенатори су обећали „финансијску помоћ, која ће бити упућена оног тренутка кад Србија дефинитивно донесе одлуку да буде део Запада, тада ће Америка да подстакне своје инвеститоре да долазе и улажу овде“.

Вучић и његови сарадници су то обећање представили домаћој јавности као „понуду која се не одбија“. Вучић, Ана Брнабић, Синиша Мали и остали представници власти одмах су почели да причају о „великом успеху у реформама српске привреде, који потврђује спремност америчких хеџ фондова да инвестирају у њу“. Нажалост, супротно порукама из режимске медијске кампање, хедге фондови су заинтерсовани за инвестирање у Србију управо због пропасти економског и привредног система. Блекрок, Вангуард, Амунди, ХСБЦ, ДWС Xтрацкерс и остали инвестициони фондови (а, сви су повезани власничким уделима), као што је признао Лери Финк, нису заинтересовани за политичке и идеолошке пројекте, већ искључиво за профит.

Конкретно, Блекрок је пристао да откупи већи део страног дуга Србије, који тренутно износи 34 милијарде евра, а буџетском пројекцијом је предвиђено да се до краја године повећа за још 10 милијарди евра. Амерички фонд ће преузети на себе отплату приспелих кредитних рата и дела главнице, а заузврат ће добити српске јавне ресурсе, укључујући и Електропривреду Србије, руднике, пољопривредно земљиште и све остало што Вучић није стигао да прода или да стави под хипотеку.

Цех Вучићевих политичких и економских авантура стигао је на наплату, али не њему, него Србији. Вучић је десет година пљачкао Србију мегаломанским инфраструктурним пројектима, прескупим и непотребним. Задуживање државе је представљао као фантастичан успех, да би његово лажно „златно доба“ завршило под „црном стеном“, у власништву Блекрока.

Упоредо с предајом и продајом Косова и Метохије албанским терористима и њиховим америчким менторима, Вучић је продао целу Србију најмоћнијем инвестиционом фонду. Блекрок је недавно отворио канцеларије на врху Куле у „Београду на води“.

Режимски медији и политичари о томе врло штуро обавештавају јавност, док опозициони игноришу ту тему. На опасност, коју са собом доноси Блекрок, упозоравају само поједини интелектуалци, аналитичари и новинари, међу којима су најгласнији Синиша Љепојевић и Бранимир Несторовић.

– У хибридном рату, који Запад води против слободних држава и народа, има много значајних детаља. Најважнији је долазак сада већ злогласног америчког инвестиционог фонда Блекрок. Већ је отворена његова канцеларија у Београду. Тај фонд, који јесте највећи на свету, долази у Србију, као што је то урадио у Украјини, да под изговором реформи и реструктуирања преузме виталне гране индустрије, као што су електропривреда, електродистрибуција и пољопривреда. Блекрок је, у време председника Доналда Трапа инкорпориран у америчко Министарство финансија, али тај фонд је био и остао гробар. Блекрок је гори од Међународног монетарног фонда или Светске банке. То није приватна компанија, него инвестициони фонд који ништа не производи, него управља туђим новцем. Откупиће државни дуг, па ће узети Електропривреду Србије и Електродистрибудију. Када постане власник ЕПС-а, куповаће струју где год хоће, па ће је продавати по цени која њему одговара како би остварио што већи профит. Када Блекрок узме српску пољопривреду додатно ће скочити цена хране. Блекрок је на такав начин радио свуда у свету, то се зна. Не могу да разумем зашто Србија срља у то. Ми више нисмо само окупирани, Србија постаје колонија – каже Љепојевић.

На исту опасност упозорава и др Несторовић.

– Најстрашнија вест у српској историји је да је Блекрок отворио канцеларију у „Београду на води“. Где дође Блекрок, ту трава више не расте. Те хеџ фондове интересује само профит. То смо имали овде кад је почела приватизација. То нису никакви инвестициони фондови, они гледају само да окрену паре, да уложе мало, а узму много. Видели смо како то изгледа на приватизацији ИМТ-а, која је завршила распродајом имовине и земљишта, да би на крају нестао ИМТ. То није приватизација или инвестирање, него уништење. Долазак Блекрока је знак у ком правцу иде држава. Они ће финансирати све мега-пројекте, али Србија неће имати никакву корист од тога. То ће бити као у Украјини, иста прича. Србија ће подићи огромне кредите, градиће се ауто-путеви и брзе пруге, али то неће бити наше, неће бити у власништву Србије. Ми ћемо постати подстанари у сопственој земљи – каже Несторовић.

Како пролазе државе у које инвестира Блекрок види се на примеру Украјине. Блекрок је у Украјину стигао 2014. године. Осим инвестиција у енергетски и пољопривредни сектор, кроз те комбинације опрано је неколико десетина милијарди долара за компаније које су повезане са челним људима америчке Демократске партије. У те послове били су укључени Џозеф Бајден и његов син Роберт Хантер Бајден. Док је Џо Бајден, тада на функцији потпредседника САД-а, управљао трговином руском нафтом и гасом, која се одвијала преко украјинских компанија, Хантер Бајден је био укључен у изградњу биолабораторија у којима је развијано биолошко оружје.

Украјинска власт је омогућила Блекроку да, у оквиру реструктуирања јавног дуга, 2015. године купи државне обвезнице за 25 одсто вредности. На тај начин, под изговором „помоћи у отплати дугова“, Блекрок и други хеџ фондови за шест година су остварили добит која је била око 300 одсто већа од цене по којој су купили украјинске обвезнице.

Пљачка Украјине није заустављена почетком рата са Русијом. Напротив, Блекрок је направио два система за реализацију профита. Први се заснива на продаји оружја украјинској армији. Тај инвестициони фонд је највећи појединачни власник водећих компанија за производњу оружја и војне опреме, међу којима су Лоцкхеед Мартин, Боинг, Нортхроп Грумман, Раyтхеон и Генерал Дyнамицс.https://srbin.info/pocetna/aktuelno...fond-blekrok-postaje-vlasnik-srbije/?lang=lat

Porobljeni smo braco i sestre

Najgora moguca vest stize - Blackrock zapadni investicioni fond u vlasnistvu Rotsilda je otkupio celokupan spoljni dug Srbije!!!

Mi smo robovi u sopstvenoj zemlji. Porobili su nas zapadni fondovi i njihov sluga Aleksandar Vucic.

Jedini put do slobode jeste da se ujedinimo sa Rusijom!!!!
 

Šok pitanje Vladete Jankovića u Skupštini: „Da li je moćna kompanija preuzela naš javni dug, a Srbija predala svoja prirodna bogatstva?“​

Narodni poslanik Vladeta Janković pitao je danas na sednici Skupštine Srbije da li je tačno da je internacionalni globalni fond BlackRock preuzela javni dug Srbije, a da je naša država zauzvrat založila svoja prirodna bogatstva.
Janković je jedna svemoćna kompanija, koja je, kako kaže, upropastila Pakistan i Argentinu, posluje u Beogradu.


„Pitanje se tiče glasova koji u poslednje vreme se čuju u stručnoj javnosti, a potvrđuju ih i neki ozbiljni privredni krugovi. Tiču se internacionalnog globalnog fonda BlackRock. To je jedna svemoćna internacionalna kompanija, čiji je kapital preko tri triliona dolara i koja je upropastila Pakistan, Argentinu… Ovakvi glasovi koji se šire su toliko opasni, da bi premijerka trebalo da ih demantuje istine i mira radi. Ja to činim blagovremeno i u dobroj veri. Priča se da je ta kompanija koja u Beogradu širi poslove, preuzela spoljni dug Srbije koji u ovom trenutku iznosi 34 milijarde evra sa izgledima da dostigne 40 milijardi, a za to je Srbija morala nešto da založi. Ono što je Srbija mogla da založi mogu biti samo rudna bogatstva, energetski potencijal, poljoprivredno zemljište…
Drugim rečima, i Beograd na vodi i PKB sve su to sitnice. Ako je ova vest istina, mi smo onda zadužili Srbiju do svoje unučadi. Voleo bih da mi odgovor, odnosno demati ove vesti, da predsednica Vlade Srbije.
 
Od koga je taj fond otkupio naše dugove?


Od kapitalista i banaka kojima smo dugovali ocito.

A imaju toliko para nastampanih da mogu da kupe citave drzave. Pise stampa da je Blekrok vlasnik veceg dela Ukrajine

Da su samo 17 miliona hektara zemlje kupili u Ukrajini

https://www.ekapija.com/news/3790589/amerikanci-kupili-trecinu-obradivog-zemljista-ukrajine

A gde je ostalo???

Blakrok ima imovinu 10.000 milijardi. Sta je za njih da kupe citavu Srbiju tj njen dug od par desetina milijardi? Sitnica!!!
 
Ne moze drzava da zalozi moje poljoprivredno zemljiste.Odakle im to?Moze da proda zadrugu,poljoprivredni kombinat,fabriku.


Kad si kolonija sve se moze

Vidi u Ukrajini

Otkako je tačno pre godinu dana u Ukrajini stupio na snagu novi zakon o prodaji poljoprivrednog zemljišta, do danas su tri velika multinacionalna konzorcijuma s američkim kapitalom kupila gotovo trećinu ukrajinske obradive zemlje. "Australijski nešenel rivju" naveo je da su te tri kompanije kupile 17 od 62 miliona hektara poljoprivrednog zemljišta, odnosno 28% ukupnog obradivog zemljišta nekadašnje Ukrajine. Celokupna površina Ukrajine iznosi 603.500 kvadratnih kilometara (pre specijalne ruske vojne intervencije), a otkupljeno je 170.000 kvadratnih kilometara.

Kupci su Kargil, Dupont i Monsanto (koji je formalno nemačko-australijska firma, ali s američkim kapitalom). Među najvažnijim akcionarima ovih kompanija su Vangard, Blekrok i Blekstoun. Pritom, Blekrok je fond koji upravlja imovinom od 10 triliona dolara, "Vangard" sa šest, a Blekstoun sa 0,9 triliona dolara.
 
Kako Vučić ili bilo ko odavde može da spreči te kapitaliste i banke da prodaju svoja potraživanja kome hoće?


Mogao je da se zaduzivao pametno iz vise izvora. Ali on je predao kontrolu citave drzave jednoj firmi koja nas je porobila

Pavlaka je pre 2 godine kostala 20-25 dinara. Sada je 92 dinara.

Narod zivi nikad gore jer je cilj korporacija da se sto vise obogate. A da bi oni bili bogatiji milijarde moraju da budu siromasne.
 
Kako Vučić ili bilo ko odavde može da spreči te kapitaliste i banke da prodaju svoja potraživanja kome hoće?
Pa to je onda razbojništvo ako su se oni tamo dogovorili bez naše strane jer mi smo se zadužili pod određenim uslovima ne može sad neko da dođe i da otkupi naša dugovanja i da nam kaže vi sad meni dugujete hoću sve odmah da mi isplatite a ako nemate dajte mi zemlju,rudna bogatstva i sve živo,znači da se sve to radilo u dogovoru sa našom stranom naša vlast je pristala na takav dil ako je to sve istina uopšte.
 
Aleluja Kolumbo. A kako ste mislili da se vrate milijarde i milijarde kredita, a domaca privreda fakticki ne postoji? Nista se ne proizvodi i ne prodaje. Dokle god se uvozi beli luk, jabuke, paradajz, krastavac bicemo sirotinja... Samo se otvaraju strane fabrike (znamo kako), a ljudi u njima rade za smesnu platu. Cim nema interesa fabrike ona odlazi.
 
Pa to je onda razbojništvo ako su se oni tamo dogovorili bez naše strane jer mi smo se zadužili pod određenim uslovima ne može sad neko da dođe i da otkupi naša dugovanja i da nam kaže vi sad meni dugujete hoću sve odmah da mi isplatite a ako nemate dajte mi zemlju,rudna bogatstva i sve živo,znači da se sve to radilo u dogovoru sa našom stranom naša vlast je pristala na takav dil ako je to sve istina uopšte.
Samo konsultuj Dečijeg Pedijatra nestorovića, on sve zna o tome
 

Totalna rasprodaja: Američki investicioni fond Blekrok postao je vlasnik Srbije!​


Finansijski gigant Blekrok ("BlackRock") upravlja imovinom vrednom 10.000 milijardi dolara, što je duplo više od godišnjeg budžeta Sjedinjenih Američkih Država i više od BDP-a Kine.​Финансијски гигант Блекрок („BlackRock“) управља имовином вредном 10.000 милијарди долара, што је дупло више од годишњег буџета Сједињених Америчких Држава и више од БДП-а Кине. У власништву Блекрока налазе се највеће светске компаније из фармацеутске, војне и прехрамбене индустрије, највеће банке и медији. Блекрок је пре неколико година посредно, куповином страних фирми које имају филијале у Београду, ушао у Србију, а недавно је отворио своје канцеларије у Кули у „Београду на води“. Куповином јавног дуга Србије, тај фонд ће преузети контролу над комплетном српском привредом и постати власник државе, као што је то већ урадио у Украјини, Аргентини, Пакистану и још неколико земаља, које су завршиле у ратовима, банкроту и беди.

За десет година владавине, Александар Вучић је распродао сву имовину Србије.


blackrock-logo-700x394.jpg


Кинезима је продао руднике на истоку земље, Арапима војвођанске оранице и београдско грађевинско земљиште, Американцима воде и шуме, а разним тзв. страним инвеститорима је по багателним ценама изнајмио људе.

После продаје Косова и Метохије, Вучић је пристао да целу Србију препусти највећем глобалном инвестиционом фонду Блекрок.

Блекрок управља светским економским системом. У власништву тог фонда налазе се најмоћније компаније из свих привредних сектора. Блекрок је власник осам од десет највећих фабрика за производњу наоружања и војне опреме, али и двадесетак најуспешнијих светских произвођача хране.

Блекрок има највише управљачких деоница у фармацеутским гигантима Пфизер, Модерна и Јохнсон & Јохнсон, али и у Биотецху и Баyеру, па и у кинеском Цинофарму и свих осталим компанијама које су производиле вакцину против Ковида 19.

Блекрок је власник компаније Мета, у чијем саставу се налазе Фацебоок, Инстаграм и WхатсАпп. Исти фонд је власник компаније Алпхабет, која је власник Гоогле, Yоу Тубе и Андроид. Осим друштвених мрежа и интернета, Блекрок контролише и водеће мејнстрим медије, од Неw Yорк Тимес-а до свих америчких телевизија с националном покривеношћу . У власништву тог фонда се налазе ЦНН и Фоx Неwс, медији који промовишу супротстављене политичке ставове. По том моделу, Блекрок је власник и Пепсија и Цоца Цоле. Блекрок подржава тзв. зелену агенду и финансира пројекте за обновљиве изворе енергије, али истовремено у власништву има највеће нафтне компаније и руднике угља и других „прљавих“ руда.

Лоренс Финк, извршни директор Блекрока, недавно је у писму деоничарима признао да је профит једини циљ промоције одређених политичких и економских трендова.

– Акционарски капитализам није никаква политичка идеја. То није друштвена или идеолошка агенда. Не фокусирамо се на одрживост зато што смо еколози, већ зато што смо капиталисти. Ради се о капитализму који покрећу међусобно корисни односи између вас и радника, купаца, добављача и заједница на које се ваше компаније ослањају да би напредовале – написао је „краљ Wалл Стреет-а“.

По том принципу, где се парадигма „акционарског капитализма“ (стакехолдерс цапиталисм) представља као „стремљење вишим циљевима“, а у пракси своди на остваривање што већег профита својим акционарима, Блекрок истовремено Украјини продаје оруже и купује њено земљиште. Од почетка рата у тој земљи, Блекрок је Украјини продао наоружање у вредности од око 10 милијарди долара и купио 70 одсто пољопривредног земљишта по изузетно ниским ценама.

С лешинарским инстинктом, Блекрок не пропушта прилике да преко малих инвестиција узима неупоредиво већу имовину држава чије привреде се налазе у великим проблемима. У време пандемије корона вируса, кад су мере за њено сузбијање угрозиле егзистенцију гађана, компанија и земаља, Блекрок је искористио домино ефекте урушавања привреде у многим државама, као што су Италија, Аргентина, Пакистан и Либанон. Колапс привреде је претио да одведе те земље у банкрот. Тек у тој кризи јавност је сазнала да већи део јавног дуга тих држава контролише Блекрок.

Обрачун представника политичке власти, које су инсистирале на отпису дугова (на пример, Аргентина је тражила да јој се опрости 38 милијарди долара), и инвестиционих фондова завршио се договором о плаћању у натури. Блекрок је преузео власништво над јавном имовином и фондовима који контролишу здравствени и пензиони систем.

Исти модел „инвестирања“ Блекрок намерава да примени у Србији. Улазак у Србију, Блекрок је почео пре четири године куповином француске софтверске компаније еФронт за 1,3 милијарде долара. У београдској филијари еФронта ради 500 ИТ стручњака., који се баве развојем софтверских платформи, услугама имплементације софтвера на системе клијената, аналитиком података са тржишта, глобалним маркетингом и управљањем људским ресурсима. Није познато у колико компанија, које се у Србији појављују као страни инвеститори, власнички удео има Блекрок. Међутим, зна се да је власт Српске напредне странке широм отворила врата за улазак хедге фондова.

Александар Вучић је у априлу прошле године одржао низ састанака са америчким политичарима и бизнисменима. Између осталог, тада се сусрео са сенаторима Крисом Марфијем и Џин Шејхин из Одбора за спољне послове и Томом Тилисом из Одбора за оружане снаге. Осим политичких порука у којима су истакли да „све демократске земље Европе морају у овом историјском тренутку да позову Русију на одговорност“ и да „Србија мора да усклади спољну политику са Европском унијом“, амерички сенатори су Вучићу обећали политичку и економску подршку.

Уз политичку подршку кроз „употребу дипломатског утицаја САД да се брже превазиђу процедуралне, односно бирократске препреке на путу ка пуноправном чланству у Европској унији“, сенатори су обећали „финансијску помоћ, која ће бити упућена оног тренутка кад Србија дефинитивно донесе одлуку да буде део Запада, тада ће Америка да подстакне своје инвеститоре да долазе и улажу овде“.

Вучић и његови сарадници су то обећање представили домаћој јавности као „понуду која се не одбија“. Вучић, Ана Брнабић, Синиша Мали и остали представници власти одмах су почели да причају о „великом успеху у реформама српске привреде, који потврђује спремност америчких хеџ фондова да инвестирају у њу“. Нажалост, супротно порукама из режимске медијске кампање, хедге фондови су заинтерсовани за инвестирање у Србију управо због пропасти економског и привредног система. Блекрок, Вангуард, Амунди, ХСБЦ, ДWС Xтрацкерс и остали инвестициони фондови (а, сви су повезани власничким уделима), као што је признао Лери Финк, нису заинтересовани за политичке и идеолошке пројекте, већ искључиво за профит.

Конкретно, Блекрок је пристао да откупи већи део страног дуга Србије, који тренутно износи 34 милијарде евра, а буџетском пројекцијом је предвиђено да се до краја године повећа за још 10 милијарди евра. Амерички фонд ће преузети на себе отплату приспелих кредитних рата и дела главнице, а заузврат ће добити српске јавне ресурсе, укључујући и Електропривреду Србије, руднике, пољопривредно земљиште и све остало што Вучић није стигао да прода или да стави под хипотеку.

Цех Вучићевих политичких и економских авантура стигао је на наплату, али не њему, него Србији. Вучић је десет година пљачкао Србију мегаломанским инфраструктурним пројектима, прескупим и непотребним. Задуживање државе је представљао као фантастичан успех, да би његово лажно „златно доба“ завршило под „црном стеном“, у власништву Блекрока.

Упоредо с предајом и продајом Косова и Метохије албанским терористима и њиховим америчким менторима, Вучић је продао целу Србију најмоћнијем инвестиционом фонду. Блекрок је недавно отворио канцеларије на врху Куле у „Београду на води“.

Режимски медији и политичари о томе врло штуро обавештавају јавност, док опозициони игноришу ту тему. На опасност, коју са собом доноси Блекрок, упозоравају само поједини интелектуалци, аналитичари и новинари, међу којима су најгласнији Синиша Љепојевић и Бранимир Несторовић.

– У хибридном рату, који Запад води против слободних држава и народа, има много значајних детаља. Најважнији је долазак сада већ злогласног америчког инвестиционог фонда Блекрок. Већ је отворена његова канцеларија у Београду. Тај фонд, који јесте највећи на свету, долази у Србију, као што је то урадио у Украјини, да под изговором реформи и реструктуирања преузме виталне гране индустрије, као што су електропривреда, електродистрибуција и пољопривреда. Блекрок је, у време председника Доналда Трапа инкорпориран у америчко Министарство финансија, али тај фонд је био и остао гробар. Блекрок је гори од Међународног монетарног фонда или Светске банке. То није приватна компанија, него инвестициони фонд који ништа не производи, него управља туђим новцем. Откупиће државни дуг, па ће узети Електропривреду Србије и Електродистрибудију. Када постане власник ЕПС-а, куповаће струју где год хоће, па ће је продавати по цени која њему одговара како би остварио што већи профит. Када Блекрок узме српску пољопривреду додатно ће скочити цена хране. Блекрок је на такав начин радио свуда у свету, то се зна. Не могу да разумем зашто Србија срља у то. Ми више нисмо само окупирани, Србија постаје колонија – каже Љепојевић.

На исту опасност упозорава и др Несторовић.

– Најстрашнија вест у српској историји је да је Блекрок отворио канцеларију у „Београду на води“. Где дође Блекрок, ту трава више не расте. Те хеџ фондове интересује само профит. То смо имали овде кад је почела приватизација. То нису никакви инвестициони фондови, они гледају само да окрену паре, да уложе мало, а узму много. Видели смо како то изгледа на приватизацији ИМТ-а, која је завршила распродајом имовине и земљишта, да би на крају нестао ИМТ. То није приватизација или инвестирање, него уништење. Долазак Блекрока је знак у ком правцу иде држава. Они ће финансирати све мега-пројекте, али Србија неће имати никакву корист од тога. То ће бити као у Украјини, иста прича. Србија ће подићи огромне кредите, градиће се ауто-путеви и брзе пруге, али то неће бити наше, неће бити у власништву Србије. Ми ћемо постати подстанари у сопственој земљи – каже Несторовић.

Како пролазе државе у које инвестира Блекрок види се на примеру Украјине. Блекрок је у Украјину стигао 2014. године. Осим инвестиција у енергетски и пољопривредни сектор, кроз те комбинације опрано је неколико десетина милијарди долара за компаније које су повезане са челним људима америчке Демократске партије. У те послове били су укључени Џозеф Бајден и његов син Роберт Хантер Бајден. Док је Џо Бајден, тада на функцији потпредседника САД-а, управљао трговином руском нафтом и гасом, која се одвијала преко украјинских компанија, Хантер Бајден је био укључен у изградњу биолабораторија у којима је развијано биолошко оружје.

Украјинска власт је омогућила Блекроку да, у оквиру реструктуирања јавног дуга, 2015. године купи државне обвезнице за 25 одсто вредности. На тај начин, под изговором „помоћи у отплати дугова“, Блекрок и други хеџ фондови за шест година су остварили добит која је била око 300 одсто већа од цене по којој су купили украјинске обвезнице.

Пљачка Украјине није заустављена почетком рата са Русијом. Напротив, Блекрок је направио два система за реализацију профита. Први се заснива на продаји оружја украјинској армији. Тај инвестициони фонд је највећи појединачни власник водећих компанија за производњу оружја и војне опреме, међу којима су Лоцкхеед Мартин, Боинг, Нортхроп Грумман, Раyтхеон и Генерал Дyнамицс.https://srbin.info/pocetna/aktuelno...fond-blekrok-postaje-vlasnik-srbije/?lang=lat

Porobljeni smo braco i sestre

Najgora moguca vest stize - Blackrock zapadni investicioni fond u vlasnistvu Rotsilda je otkupio celokupan spoljni dug Srbije!!!

Mi smo robovi u sopstvenoj zemlji. Porobili su nas zapadni fondovi i njihov sluga Aleksandar Vucic.

Jedini put do slobode jeste da se ujedinimo sa Rusijom!!!!
Pa zar nisi ti ovde na forumu vristao da se glasa za SNS i Tomu Grobara


Pitanje je retoricko, posto neces sigurno shvatiti, pa ces cak i posle ovih reci, svejedno odgovoriti jer svi Goljasi zajedno nisu pametni ni za bukvu
 
Mogao je da se zaduzivao pametno iz vise izvora. Ali on je predao kontrolu citave drzave jednoj firmi koja nas je porobila

Pavlaka je pre 2 godine kostala 20-25 dinara. Sada je 92 dinara.

Narod zivi nikad gore jer je cilj korporacija da se sto vise obogate. A da bi oni bili bogatiji milijarde moraju da budu siromasne.
Da, umesto ECB sa 0.25% kamate za autoput, treba uzimati od brace Kineza sa 7.25% kamate


Cekaj, pa to je SNS i uradio
 

Totalna rasprodaja: Američki investicioni fond Blekrok postao je vlasnik Srbije!​


Finansijski gigant Blekrok ("BlackRock") upravlja imovinom vrednom 10.000 milijardi dolara, što je duplo više od godišnjeg budžeta Sjedinjenih Američkih Država i više od BDP-a Kine.​Финансијски гигант Блекрок („BlackRock“) управља имовином вредном 10.000 милијарди долара, што је дупло више од годишњег буџета Сједињених Америчких Држава и више од БДП-а Кине. У власништву Блекрока налазе се највеће светске компаније из фармацеутске, војне и прехрамбене индустрије, највеће банке и медији. Блекрок је пре неколико година посредно, куповином страних фирми које имају филијале у Београду, ушао у Србију, а недавно је отворио своје канцеларије у Кули у „Београду на води“. Куповином јавног дуга Србије, тај фонд ће преузети контролу над комплетном српском привредом и постати власник државе, као што је то већ урадио у Украјини, Аргентини, Пакистану и још неколико земаља, које су завршиле у ратовима, банкроту и беди.

За десет година владавине, Александар Вучић је распродао сву имовину Србије.


blackrock-logo-700x394.jpg


Кинезима је продао руднике на истоку земље, Арапима војвођанске оранице и београдско грађевинско земљиште, Американцима воде и шуме, а разним тзв. страним инвеститорима је по багателним ценама изнајмио људе.

После продаје Косова и Метохије, Вучић је пристао да целу Србију препусти највећем глобалном инвестиционом фонду Блекрок.

Блекрок управља светским економским системом. У власништву тог фонда налазе се најмоћније компаније из свих привредних сектора. Блекрок је власник осам од десет највећих фабрика за производњу наоружања и војне опреме, али и двадесетак најуспешнијих светских произвођача хране.

Блекрок има највише управљачких деоница у фармацеутским гигантима Пфизер, Модерна и Јохнсон & Јохнсон, али и у Биотецху и Баyеру, па и у кинеском Цинофарму и свих осталим компанијама које су производиле вакцину против Ковида 19.

Блекрок је власник компаније Мета, у чијем саставу се налазе Фацебоок, Инстаграм и WхатсАпп. Исти фонд је власник компаније Алпхабет, која је власник Гоогле, Yоу Тубе и Андроид. Осим друштвених мрежа и интернета, Блекрок контролише и водеће мејнстрим медије, од Неw Yорк Тимес-а до свих америчких телевизија с националном покривеношћу . У власништву тог фонда се налазе ЦНН и Фоx Неwс, медији који промовишу супротстављене политичке ставове. По том моделу, Блекрок је власник и Пепсија и Цоца Цоле. Блекрок подржава тзв. зелену агенду и финансира пројекте за обновљиве изворе енергије, али истовремено у власништву има највеће нафтне компаније и руднике угља и других „прљавих“ руда.

Лоренс Финк, извршни директор Блекрока, недавно је у писму деоничарима признао да је профит једини циљ промоције одређених политичких и економских трендова.

– Акционарски капитализам није никаква политичка идеја. То није друштвена или идеолошка агенда. Не фокусирамо се на одрживост зато што смо еколози, већ зато што смо капиталисти. Ради се о капитализму који покрећу међусобно корисни односи између вас и радника, купаца, добављача и заједница на које се ваше компаније ослањају да би напредовале – написао је „краљ Wалл Стреет-а“.

По том принципу, где се парадигма „акционарског капитализма“ (стакехолдерс цапиталисм) представља као „стремљење вишим циљевима“, а у пракси своди на остваривање што већег профита својим акционарима, Блекрок истовремено Украјини продаје оруже и купује њено земљиште. Од почетка рата у тој земљи, Блекрок је Украјини продао наоружање у вредности од око 10 милијарди долара и купио 70 одсто пољопривредног земљишта по изузетно ниским ценама.

С лешинарским инстинктом, Блекрок не пропушта прилике да преко малих инвестиција узима неупоредиво већу имовину држава чије привреде се налазе у великим проблемима. У време пандемије корона вируса, кад су мере за њено сузбијање угрозиле егзистенцију гађана, компанија и земаља, Блекрок је искористио домино ефекте урушавања привреде у многим државама, као што су Италија, Аргентина, Пакистан и Либанон. Колапс привреде је претио да одведе те земље у банкрот. Тек у тој кризи јавност је сазнала да већи део јавног дуга тих држава контролише Блекрок.

Обрачун представника политичке власти, које су инсистирале на отпису дугова (на пример, Аргентина је тражила да јој се опрости 38 милијарди долара), и инвестиционих фондова завршио се договором о плаћању у натури. Блекрок је преузео власништво над јавном имовином и фондовима који контролишу здравствени и пензиони систем.

Исти модел „инвестирања“ Блекрок намерава да примени у Србији. Улазак у Србију, Блекрок је почео пре четири године куповином француске софтверске компаније еФронт за 1,3 милијарде долара. У београдској филијари еФронта ради 500 ИТ стручњака., који се баве развојем софтверских платформи, услугама имплементације софтвера на системе клијената, аналитиком података са тржишта, глобалним маркетингом и управљањем људским ресурсима. Није познато у колико компанија, које се у Србији појављују као страни инвеститори, власнички удео има Блекрок. Међутим, зна се да је власт Српске напредне странке широм отворила врата за улазак хедге фондова.

Александар Вучић је у априлу прошле године одржао низ састанака са америчким политичарима и бизнисменима. Између осталог, тада се сусрео са сенаторима Крисом Марфијем и Џин Шејхин из Одбора за спољне послове и Томом Тилисом из Одбора за оружане снаге. Осим политичких порука у којима су истакли да „све демократске земље Европе морају у овом историјском тренутку да позову Русију на одговорност“ и да „Србија мора да усклади спољну политику са Европском унијом“, амерички сенатори су Вучићу обећали политичку и економску подршку.

Уз политичку подршку кроз „употребу дипломатског утицаја САД да се брже превазиђу процедуралне, односно бирократске препреке на путу ка пуноправном чланству у Европској унији“, сенатори су обећали „финансијску помоћ, која ће бити упућена оног тренутка кад Србија дефинитивно донесе одлуку да буде део Запада, тада ће Америка да подстакне своје инвеститоре да долазе и улажу овде“.

Вучић и његови сарадници су то обећање представили домаћој јавности као „понуду која се не одбија“. Вучић, Ана Брнабић, Синиша Мали и остали представници власти одмах су почели да причају о „великом успеху у реформама српске привреде, који потврђује спремност америчких хеџ фондова да инвестирају у њу“. Нажалост, супротно порукама из режимске медијске кампање, хедге фондови су заинтерсовани за инвестирање у Србију управо због пропасти економског и привредног система. Блекрок, Вангуард, Амунди, ХСБЦ, ДWС Xтрацкерс и остали инвестициони фондови (а, сви су повезани власничким уделима), као што је признао Лери Финк, нису заинтересовани за политичке и идеолошке пројекте, већ искључиво за профит.

Конкретно, Блекрок је пристао да откупи већи део страног дуга Србије, који тренутно износи 34 милијарде евра, а буџетском пројекцијом је предвиђено да се до краја године повећа за још 10 милијарди евра. Амерички фонд ће преузети на себе отплату приспелих кредитних рата и дела главнице, а заузврат ће добити српске јавне ресурсе, укључујући и Електропривреду Србије, руднике, пољопривредно земљиште и све остало што Вучић није стигао да прода или да стави под хипотеку.

Цех Вучићевих политичких и економских авантура стигао је на наплату, али не њему, него Србији. Вучић је десет година пљачкао Србију мегаломанским инфраструктурним пројектима, прескупим и непотребним. Задуживање државе је представљао као фантастичан успех, да би његово лажно „златно доба“ завршило под „црном стеном“, у власништву Блекрока.

Упоредо с предајом и продајом Косова и Метохије албанским терористима и њиховим америчким менторима, Вучић је продао целу Србију најмоћнијем инвестиционом фонду. Блекрок је недавно отворио канцеларије на врху Куле у „Београду на води“.

Режимски медији и политичари о томе врло штуро обавештавају јавност, док опозициони игноришу ту тему. На опасност, коју са собом доноси Блекрок, упозоравају само поједини интелектуалци, аналитичари и новинари, међу којима су најгласнији Синиша Љепојевић и Бранимир Несторовић.

– У хибридном рату, који Запад води против слободних држава и народа, има много значајних детаља. Најважнији је долазак сада већ злогласног америчког инвестиционог фонда Блекрок. Већ је отворена његова канцеларија у Београду. Тај фонд, који јесте највећи на свету, долази у Србију, као што је то урадио у Украјини, да под изговором реформи и реструктуирања преузме виталне гране индустрије, као што су електропривреда, електродистрибуција и пољопривреда. Блекрок је, у време председника Доналда Трапа инкорпориран у америчко Министарство финансија, али тај фонд је био и остао гробар. Блекрок је гори од Међународног монетарног фонда или Светске банке. То није приватна компанија, него инвестициони фонд који ништа не производи, него управља туђим новцем. Откупиће државни дуг, па ће узети Електропривреду Србије и Електродистрибудију. Када постане власник ЕПС-а, куповаће струју где год хоће, па ће је продавати по цени која њему одговара како би остварио што већи профит. Када Блекрок узме српску пољопривреду додатно ће скочити цена хране. Блекрок је на такав начин радио свуда у свету, то се зна. Не могу да разумем зашто Србија срља у то. Ми више нисмо само окупирани, Србија постаје колонија – каже Љепојевић.

На исту опасност упозорава и др Несторовић.

– Најстрашнија вест у српској историји је да је Блекрок отворио канцеларију у „Београду на води“. Где дође Блекрок, ту трава више не расте. Те хеџ фондове интересује само профит. То смо имали овде кад је почела приватизација. То нису никакви инвестициони фондови, они гледају само да окрену паре, да уложе мало, а узму много. Видели смо како то изгледа на приватизацији ИМТ-а, која је завршила распродајом имовине и земљишта, да би на крају нестао ИМТ. То није приватизација или инвестирање, него уништење. Долазак Блекрока је знак у ком правцу иде држава. Они ће финансирати све мега-пројекте, али Србија неће имати никакву корист од тога. То ће бити као у Украјини, иста прича. Србија ће подићи огромне кредите, градиће се ауто-путеви и брзе пруге, али то неће бити наше, неће бити у власништву Србије. Ми ћемо постати подстанари у сопственој земљи – каже Несторовић.

Како пролазе државе у које инвестира Блекрок види се на примеру Украјине. Блекрок је у Украјину стигао 2014. године. Осим инвестиција у енергетски и пољопривредни сектор, кроз те комбинације опрано је неколико десетина милијарди долара за компаније које су повезане са челним људима америчке Демократске партије. У те послове били су укључени Џозеф Бајден и његов син Роберт Хантер Бајден. Док је Џо Бајден, тада на функцији потпредседника САД-а, управљао трговином руском нафтом и гасом, која се одвијала преко украјинских компанија, Хантер Бајден је био укључен у изградњу биолабораторија у којима је развијано биолошко оружје.

Украјинска власт је омогућила Блекроку да, у оквиру реструктуирања јавног дуга, 2015. године купи државне обвезнице за 25 одсто вредности. На тај начин, под изговором „помоћи у отплати дугова“, Блекрок и други хеџ фондови за шест година су остварили добит која је била око 300 одсто већа од цене по којој су купили украјинске обвезнице.

Пљачка Украјине није заустављена почетком рата са Русијом. Напротив, Блекрок је направио два система за реализацију профита. Први се заснива на продаји оружја украјинској армији. Тај инвестициони фонд је највећи појединачни власник водећих компанија за производњу оружја и војне опреме, међу којима су Лоцкхеед Мартин, Боинг, Нортхроп Грумман, Раyтхеон и Генерал Дyнамицс.https://srbin.info/pocetna/aktuelno...fond-blekrok-postaje-vlasnik-srbije/?lang=lat

Porobljeni smo braco i sestre

Najgora moguca vest stize - Blackrock zapadni investicioni fond u vlasnistvu Rotsilda je otkupio celokupan spoljni dug Srbije!!!

Mi smo robovi u sopstvenoj zemlji. Porobili su nas zapadni fondovi i njihov sluga Aleksandar Vucic.

Jedini put do slobode jeste da se ujedinimo sa Rusijom!!!!
I Rusija je pod njihvovm kontrolom. Blekrok je glavni finansijer LGBTQ.
 

Back
Top