Toshiba Satelite A100 problem sa maticnom

Darko83it

Početnik
Poruka
10
Imam Toshibu satelite A100 .Sta se desava.
Prvi put mi se desilo da posle gasenja na dugme vise nije htela da se ukljuci.Taster za paljenje svetli kao sto treba zacuje se mislim hard da zavrti i to je to.Sve je mrtvo nista ne reaguje.Probao sam sa i bez baterije isto.Onda ga odnesem kod jednog drugara rasklopi ga kao vojnik pusku :D ocisti i ponovo sastavi sve je isto.Rasklopi ga ponovo proba hard disk posto ima onu fiokicu i hard je ispravan hvala bogu imao sam gomilu nekih slika i snimaka za koje me najvise bilo zao.Jedina sumnjiva stvar koja je bila na njemu je mali kablic koji ide od tastera za paljenje do ploce .Na njemu je imala jedna mala crna tackica koja se jedva vidi golim okom pa smo mislili da je tu problem i da nema dovoljan kontakt.Posto nije imao uslove nije mogao da ispita ostale komponente tako da sam komp.poslao kod ujaka.On je profesor informatike i voli da se zanima sa tim.Isto ga on lepo otvori rastavi na delice ocisti sklopi i nece.Radio je to jos dva puta i poslednji put kad je vec hteo da digne ruke , komp se ukljucio .Sve je radilo bez problema nekih 2 meseca i onda se desilo isto.Odneo sam ga u servis gde mi je covek rekao da je otisla maticna .I sad meni nije jasno ako su isti simptomi kao kad se taj problem desavao prvi put kako je moguce da je sad crkla maticna a da prvi put nije pa je proradio sam od sebe.Da li je moguce da je nesto drugo u pitanju?Posto zivim preko trazio sam ovde da narucim u ovlascenom servisu maticnu na sta su mi odgovorili da nemaju na lageru taj model ali da moze da se naruci iz Japana i kosta 300 evra!!! Plus njihova usluga montiranja...Tako da sam ja odustao jer za taj novac mogu da kupim neki slabiji a pritom noviji model i sigurno jaci od ovog.
Ali opet me je zao , radio je dugo bez ikakvih problem i pored ovoga i dalje tvrdim da je Toshiba najbolja masina..Ako neko slucajno ima Toshiba satelite a100 model 508 maticnu ili ceo lap top a da hoce da prodaje delove neka mi se javi u inbox.

Back