Iz ljubomore. Bio je previse dobar.
Pazi, ja ne krivim njegovu menadzerku osim sto ga je zatrpavala poslom i sto je ocigledno bila sklona nekim finansijskim mahinacijama. Ne mislim da je ona saucesnik u ubistvu niti ista slicno. Pa ta zena se povukla iz svega i zivi povucenim zivotom od tad, jedva da je psihicki prezivela. Mada se vidi da je "alava", mozda sada vise ne, ali tada...Trebala je da vodi racuna i o njegovom privatnom zivotu, a on je samo zeleo da se ozeni i da zivi u Krusevu, daleko od tih "nakaza" kako i sam rece u pesmi. Tamo je i provodio zadnje dane najvise, a sa devojkom/verenicom je tog leta bio na hodocasce u Jerusalim. Njemu kao da se vise nije ni pevalo ni zivelo otkad je saznao za taj dug, vidi se da je te zadnje godine bio zbog necega strasno umoran odjednom, i kao razocaran.
A nije, jadan, smeo ni da kaze da ima devjoku i verenicu, to mu je sigurno naredila ta menadzerka.
Ja krivim najpre Hrvate zasto nisu odradili adekvatni uvidjaj najpre, vozac kamiona je, interesantno, bio Srbin a od njega ni traga ni glasa i pustili su ga tek tako, to je propust. Sta ako je on namerno ukocio i poceo sporo da vozi? Zatim krivim makedonske vlasti sto nisu tada insistirale na obdukciji (mada tu porodica ima zadnju rec), sto nisu ubedile porodicu da pristanu, ali morali su vise i od Hrvata da traze neke detalje nesrece, morali su vise da se angazuju.
Jednostavno, mislim da se u to umesalo podzemlje, da li slucajno ili namerno, to ne znam, ali da su bili mnogi ljubomorni na Toseta, jesu.