Torrent - Upustvo za upotrebu nalazi se u prvoj poruci -

dragom53:
A sta je peers?

peer je svako ko ucestvuje u "torrent-ovanju".
(A peer is one instance of a BitTorrent client running on a computer on the Internet to which other clients connect and transfer data.)

seeder je onaj koji ima ceo materijal (1 ili vise fajlova) za upload.
(A seeder is a peer that has a complete copy of the torrent and still offers it for upload.)

leech su oni koji vise uzimaju nego sto daju, tj vise download-uju nego sto upload-uju.
(A leech is usually a peer who has a negative effect on the swarm by having a very poor share ratio - in other words, downloading much more than they upload.)
 
Hajde ako neko zna...
Ja imam utorrent program, i do sada sam skidao mnogo toga, ali je sve islo jako sporo (do 5 kbps). Ali malo sam se obrazovao internetom, i video da bi se doslo do extremnih downloada (brzina preko 100kbps) mora da se otvori port (u firewall-u, i u access pointu, wireles mrezznoj itd.). I tu nastaje moj problem. Ja lepo imam u wirewall-u dozvolu da ga propusti (torrent), ali kad krenem na testiranje porta, on mi prijavljuje da je zatvoren. Nasao sam na netu kako da otvorim port, ali trebam da pristupim podesavanju access point-a (a ja sam jedini korisnik tog access point-a, za sada), a to nemam pojma kako da uradim. Ako je neko otvarao port, i zna kako, bio bih mu zahvalan da mi ostavi post kako se to radi.
Inace, utorrent je jako dobra stvar, samo kad je otvoren port
 
bojan p:
P2P (peer to peer) nije isto što i klasičan download. Sem toga, mnogi provajderi jednostavno ne prenose pakete p2p veze kada dođe do zagušenja, tako da i to može da bude razlog zašto nemaš veću brzinu pri korišćenju p2p protokola.
Vidis, to mi nije palo na pamet da provajder ne prenosi p2p pakete. Ali meni je jedini problem u tome sto mi stalno govori da nije otvoren port, pa zbog toga da nece da salje i prima velikim brzinama. A brzine sam naveo samo zbog toga sto nikad nisam imao vecu brzinu od 30 kB/s, tako da mi 80 bas i nije malo.
Ako znas kako da otvorim port bilo bi mi od velike koristi
 
Widows Firewall, a napravio sam u network connections (zato sto imam access point (sopstven) i preko integrisane mrezne kartice radi, ali internet mi radi super) da mi propusti port, i to je u redu (poklapaju se portovi, i u toj konfiguraciji pise da je u redu), ali kad u programu (utorrent, azureus) na testiranju porta na internetu nije otvoren (za azureus i utorrent sam napravio isto to, po uputstvu koje sam nasao na internetu).
Port za azureus i utorrent nisu isti, tako da tu ne moze doci do nekog konflikta, a firewall propusta i utorrent i azureus.
Mozda je vazno, ali koristio sam samo u torrent nekih 2-3 meseca, pa tek onda instalirao azureus, tako da nije ni to da smetaju jedan drugom. Imam jos i Avast! antivirus, ali sam probao i njega da iskljucim, pa onda da testiram port, ali ni onda nista.
Imas nesto na umu, jer ja polako pocinjem da odustajem. :sad:
Stiskacu sve na kompjuteru, pa mozda necim ubodem :lol:
 
Pošto ne koristim ni jedan od dva pomenuta torrent klijenta, ovo što pitšem je po sećanju. U okviru Azureusa imaš opciju Show details za svaki torrent koji je aktivan. U okviru te forme imaš karticu Peers. U tabeli na toj strani da li imaš u koloni T bilo gde slovo R ili ti je u svakom redu slove L. Ukoliko imaš slove R, onda je port otvoren bez obzria šta ti kaže sam program.
 
Imam ja neki program koji je potreban samo XPSP2. On skida ograničene koje je postavio SP2, a odnosi se na broj aktivnh konekcija(ili tako nešto). SP2 ograničava samo na 10 konekcija, dok se tim fajlom može staviti i preko 100000 konekcija. On patchuje TCPIP.sys fajl. Pre njegovog patchovanja, brzina downloada i uploada(a obe brzine su bitne za p2p programe) na mom µTorrentu je bila oko 3KB/s maksimalno,a sada ide i do 18KB/s(imam 128kb/s konekciju). Fajl nosi oko 40KB, i kome treba nek mi se javi na PP.
 
@denikarabenc
Koristim BitLord, ali to nije bitno. Da bi bio siguran da ti je port zaista otvoren možeš da odeš na wwe.grc.com i pomoću ShieldsUp, proveriš da li je taj port koji si postavio u okviru Azureusa zaista otvoren za pristup spolja, jer to što imaš samo lokalne konekcije je verovatno rezultat toga da sve nije podešeno kako treba i da niko od spolja ne može da pristupi tvom torrent klijentu.
 
Alex.L:
Imam ja neki program koji je potreban samo XPSP2. On skida ograničene koje je postavio SP2, a odnosi se na broj aktivnh konekcija(ili tako nešto). SP2 ograničava samo na 10 konekcija, dok se tim fajlom može staviti i preko 100000 konekcija. On patchuje TCPIP.sys fajl. Pre njegovog patchovanja, brzina downloada i uploada(a obe brzine su bitne za p2p programe) na mom µTorrentu je bila oko 3KB/s maksimalno,a sada ide i do 18KB/s(imam 128kb/s konekciju). Fajl nosi oko 40KB, i kome treba nek mi se javi na PP.

Meni to nije problem. Mogu da otvori 100000 konekcija, pa da skida tih 100000 fajlova, ali meni nije otvoren port, a meni je to ono sto mi upravo treba. Da li neko od vas ima otvoren port, pa da mi samo kaze da li to uopste vredi nesto, da se ne mucim da pravim ako necu imati velike koristi od toga. Hvala u svakom slucaju. Sad sam na casu pa cu posle sve da probam
 
ja imam adsl 256, koristim µTorrent i radi odlično.
brzina mi je nekad 5-6 kB/s, a nekad i 25kB/s.
fajlove tražim na www.mininova.com i uvek gledam da sidera bude više i dosad nije bilo neke stvari koju tamo nisam pronašao. npr. preporučujem časopise pc world, pc magazine, computer shopper itd. oni se najbrže skidaju. jednom sam skidao neku seriju nije bio ni jedan sider konektovan, samo ličeri i brzina mi je bila maksimalna, skinuo sam 350 MB za pet sati.

za zvončicu iz niša
bilo šta što skidaš podeljeno je na delove i oni delovi koje skineš se uploaduju nekoj drugoj osobi koja ih nema. ja mislim da je tako ako nije onda neka neko drugi objasni bolje
 

Back
Top