Toplica: Albanci kupuju kuće i stanove

Poruka
17.940
Pored Prokuplja i Kuršumlije, gde su pokupovali zemlju, kuće i stanove, poslednjih meseci na meti bogatih Albanaca sa Kosova je i blačka opština. Tamo, u velikoj tajnosti, mahom kupuju imanja i seoska domaćinstava. Međutim, kako se te nepokretnosti i dalje vode na ime dosadašnjih vlasnika, teško je ustanoviti koliko je kupoprodajnih ugovora sklopljeno. To će se teško otkriti, jer čitav posao se odvija u uskom krugu ljudi i radi se na reč - tvrdi za “Novosti” izvor blizak onima koji su takve ugovore sklopili.
Precrtava se kosovski scenario - kaže izvor “Novosti”. -Tako su zemlju i stanove, pre dve decenije, kupovali od kosovskih Srba. Činili su to i pored važećeg zakona o zabrani kupoprodaje nepokretnosti između Albanaca i Srba. Najpre su sklapali tajne ugovore i ostavljali stare vlasnike da žive na već kupljenom imanju, a kada su stvoreni uslovi, preko noći su iseljavali Srbe.

Čitava priča uklapa se u sve glasnije najave formiranja takozvane velike Albanije, koja predviđa granice sve do Niša. :mrgreen:

http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:309954-Toplica-Albanci-kupuju-kuce-i-stanove

Ja bas ne verujemu u ovu pricu ?! I ako vec ima nekih slucajeva nije nista protivzakonito...
 
Ja ne verujem u ova nagađanja. Pročitala sam kompletan članak u novinama i sem izvora "rekla-kazala" ne videh niti jednu činjenicu koja bi ukazivala da se ovo zaista događa. Slažem se da Albanci smatraju da će osvojiti Toplicu i svoje granice postaviti u okolini Niša i bojim se da će se to za dve tri decenije zaista i dogoditi, ali da se kuće i stanovi u Kuršumliji i Prokuplju prodaju njima, sada, po gore opisanim uslovima, nekakvim tajnim ugovorima i čudesima...ma jok!. Sigurna sam da ni jedan Topličanin, starosedelac to ne bi uradio, a ako i ima takvih slučajeva, možda treba ispitati one koji su posle bombardovanja postali vlasnici istih u Toplici. Ako su već jednom i pored zabrane svoja imanja na Kosovu prodavali Albancima, što to ne bi opet uradili. Svi smo svedoci da su finansijski dobro prošli, kad god su ovakvu trgovinu obavljali.
 
Сасвим могуће да је ово истина - јер дефинитивно имају своју ЦЕНТРАЛУ БОНДСТИЛ и заједнички дилују и шверцују незамисливе количине коке - тако да су пуни лове...:sad2:
 
Ja bas ne verujemu u ovu pricu ?! I ako vec ima nekih slucajeva nije nista protivzakonito...

ништа ново. Само су новине писале о ономе о чему се међу обичним народом на југу Србије шушка још од 99-те.
не чуди ме што се то дешава, народ доле нема од чега да живи, па кад шиптари понуде суму 5 пута већу од стварне вредности нормално да ће да продају. Ионако је пола Топлице већ у Реснику и Калуђерици.
Полако али сигурно се сводимо на БГД пашалук.......
 
треба неко да реагује и испита стање доле, нека наша служба.
чудне ствари се тамо дешавају, била је некаква шиптарска група и у нишу до пре извесног времена, треба то све спичити назад у албанију.
 
треба неко да реагује и испита стање доле, нека наша служба.
чудне ствари се тамо дешавају, била је некаква шиптарска група и у нишу до пре извесног времена, треба то све спичити назад у албанију.

Kakva sluzba da reaguje. Pa to se radi sve planski i Tadiceva vlast po nalogu Amerikanaca to sve sprovodi. Zato ova vlast nastoji da ekonomski sto vise upropasti jug Srbije kako bi se Srbi iselili odatle. Sta mislis, zasto Tadic ne isplacuje naknade rezervistima koji su se borili na Kosovu 99-te, ali zato ibaca pare na raznorazne gluposti...
 

Back
Top