Topli obrok na stolu Saveta Evrope

dixieland

Domaćin
Poruka
4.667
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...tu-evrope-zbog-tuzbi-za-regres-i-topli-obrok/
Prvi put kopiram neku vest izvor novine Danas.
''
Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine, Vojni sindikat Srbije, Sindikat pravosuđa Srbije i Sindikat lekara i farmaceuta Srbije obratili su se Odeljenju Evropske socijalne povelje Saveta Evrope radi zaštite ekonomsko-socijalnih prava zaposlenih u Srbiji.

''
Ne bih ni postavljao ovakvu temu da prethodno na Televiziji nije bio prenos Piksijevog monolog u kome je ponovo pomenuta nasušna potreba izgradnje novog Nacionalnog stadiona, predvidjenog za ''gicanje'' 22 fudbalera i ne znam kolko desetina hiljada gledalaca željnih ''hleba i igara''.
..................................................................................................................................................................................................................
Početak Srpskog ''gladovanja'' je nastao vladom Mirka Cvetkovića i prebacivanjem toplog ( mada neko jede i hladan) obroka i regresa u
koeficijenat plate. Posle te demokratske izmišljotine protivno ustavu jer tako se podeliše gradjanska prava veličine stomaka naspram koeficijenta rasta plata, videlo se da rešenje odgovara i drugim Vladama jer ga niko nije ukinuo tj pretvorio u normalniju formu do danas .

'' Vlada će isplatiti topli obrok i regres kada se za to steknu uslovi'' član po kome ne možete da tužite .
Lep neisplaćen iznos koji se nakalemio godinama.
I kada bi zaposleni oduzeli od plate predvidjen iznos za topli obrok ( za regres sam lično da se totalno ukine ) videli bi da im je plata ispod ''minimalca'' .
.....................................................................................................................................................................................................................
Pritom Vlada bi još možda i imala para kada ne bi u pojedinim javnim preduzećima od opšteg interesa , godinama unazad sns članovima isplaćivali 32 pa sve do 200 prekovremenih radnih sati MESEČNO i to po OSOBI , i k tome u svoj nezaježljivosti o tužbama za neisplaćene ''dnevnice'' provedene ovde ili onde koje su astronomske sume , ispada da njihovi pojedini članovi rade 25 sati dnevno 7 dnana u nedelji .
 

Top